ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: Στον <<αέρα>> η συμμετοχή της χώρας!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της EBU, η φετινή συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου, που φέρει τον τίτλο Facebook, έρχεται σε σύγκρουση με τους κανονισμούς του διαγωνισμού και συγκεκριμένα με την παράγραφο 1.2.2.g, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι δεν επιτρέπονται στα τραγούδια που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό να περιέχουν διαφημιστικά μηνύματα οποιουδήποτε τύπου. Το Reference Group της EBU, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από τη στιγμή που στο συγκεκριμένο τραγούδι αναφέρεται συνεχώς η λέξη Facebook, που παραπέμπει στη γνωστή ιστοσελίδα, ουσιαστικά γίνεται διαφήμιση σε αυτήν και έτσι το τραγούδι δεν είναι νόμιμο ως προς τους κανονισμούς που διέπουν την Eurovision 2012 και δεν μπορεί να λάβει μέρος σε αυτήν. Για να προστατεύσουν όμως τη συμμετοχή του Αγίου Μαρίνου στο διαγωνισμό, οι υπεύθυνοι έδωσαν διορία στο κρατίδιο έως τις 22 Μαρτίου ή να αλλάξει τους συγκεκριμένους στίχους ή να στείλει ένα διαφορετικό τραγούδι.

[youtube id=”0kQBEzzFRBs” width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

sourceurovisiontv

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελπίζω ο Άγιος Μαρίνος να κατάλαβε το λάθος του και να στείλει ένα jazz τραγούδι που ταιριάζει στην Βαλεντίνα !! 😉

  2. eutixossssssss fetos h mpalantes 8a exei h skouphdia dhladh eleos me tis ephtropes oi mhses xores neuriasan kai korohdeboun ton diagonhsmo kai oi alles mhses einai dh8es piothkes logo ton ephtropon eleos dhladh as ksekoumphstoun ephtelous na hshxasoume afou olloi kseroume oti ladononte kai telos panton den ghnete 5 blhmata na alionoun to apotelesma mias oloklhrhs xoras !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. “‘Ολοι ξέρουμε ότι λαδώνονται” lol ! Ευτυχώς που μπήκαν και οι επιτροπές και ξεβρώμισε λίγο ο διαγωνισμός ! Κανονικά 100 % ψήφος επτροπων έπρεπε να είναι μπας και ησυχάσουμε από το televoting που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ψήφιζ με κριτηρίο το τραγούδι..Και το Σαν Μαρίνο είναι μια καλή απόδειξη αυτού.Μακάρι να αλλάξουν κομμάτι..Αν είναι καλό τουλάχιστον θα το εκτιμήσουν οι επιτροπές γιατι αν περιμένουν από τον έλληνα ή τούρκο τηλεθεατή που μόνο κύπρο ή αζερμπαιτζάν ξέρει να ψηφίζει ανεξαρτήτως τραγουδιού..σώθηκε !

      • Μάλλον εσύ είσαι βαθιά νυχτωμένος. Το televoting πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τον διαγωνισμό, έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά τα τελευταία δέκα χρόνια. Άμεσα 100% επιτροπές.

  4. Ότι δηλαδή οι επιτροπές Ελλάδας και Τουρκίας (και πολλές άλλες σε σχ΄ση με τις γειτονικές χώρες) πρόκειται να σταματήσουν να ψηφίζουν Κύπρο και Αζερμπαϊτζάν και το αντίθετο!
    Α,καλά είστε αλλού νυχτωμένοι!

  5. Νομίζω το θέμα ότι πολλές χώρες ψηφίζουν η μια την άλλη, με αποτέλεσμα πολλές χώρες να αδικούνται έχει ή μάλλον πρέπει να αρχίσει να εκλείπει. Η Γερμανία κέρδισε, το Βέλγιο ήρθε 6ο(2010), η Γαλλία 8η(2009), το Ηνωμένο Βασίλειο 5ο(2009), η Mάλτα 2η(2005)… ας τελειώνουμε! Σαφώς κάποιες χώρες παίρνουν κάτι παραπάνω αλλά ως εκεί… τα καλά τραγούδια αναγνωρίζονται! Τώρα δεν μπορείς να πεις σε εμάς να μη δώσουμε το 12ρι στη Κύπρο ή το Μαυροβούνιο στη Σερβία κλπ… πολλοί λαοί στην Ευρώπη λόγω ιστορίας ή λόγο γλώσσας, κουλτούρας και πολιτισμού έχουν αδυναμίες. Αυτή είναι η ”φύση” της Ευρώπης… Προσωπικά δεν νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει ένα τραγούδι επειδή υποστηρίζεται από γείτονες και μόνο. Το περσινό τραγούδι για παράδειγμα πήρε 12 από τη Τουρκία αλλά πήρε και 12 από τη Μάλτα, 10 από το Σαν Μαρίνο, 8 από την Ισλανδία, την Πορτογαλία και την Αυστρία κλπ…

  6. An ena tragoudi einai kalo tote tha anagnwristei…gia mena oi epitropes opws einai twra to mono pou kanoun einai na xalane to diagwnismo….Akoma kai persi pou oloi eipame eytyxws pou den prokrithike Armenia kai Tourkia kai pali ston imiteliko itan poli xamila sto televoting epomenws kai ston teliko thewrw oti den tha pigainan kala…

  7. oi epitropes PREPEI na aposir8oun PLZ
    pshfizoun ELEOs tragoudia, opws UK(2009) kai alla.
    Parte to 8ema “Ellinika”:
    Ama den ipirxan epitropes(juries),oi 8eseis ths Elladas:
    2009final:5th(anti gia 11th)
    2010SF:1st(anti gia3th)
    2010final:7th(anti gia 11th)
    2011SF:1st(anti gia 9th)
    2011final:3rd(anti gia 14th)
    Ta apotelesmata sthn parenthesi einai ti 8esh mas eixan oi epitropes.
    Ola ta apotelesmata einai exakrivwmena apo Wikipedia.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ