?? ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Αίτημα του NPO στην κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια!

Το Ρότερνταμ - Πηγή εικόνας: Instagram / @rotterdam_info
Το Ρότερνταμ – Πηγή εικόνας: Instagram / @rotterdam_info

Η διοργάνωση της επόμενης Eurovision στην πόλη του Ρότερνταμ, από τις 12 έως και τις 16 Μαΐου 2020, αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση για τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ολλανδίας (AVROTROS, NOS, NPO).

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ολλανδικός ενημερωτικός ιστότοπος «Shownieuws», το NPO υπέβαλε αίτημα στην κυβέρνηση της χώρας για οικονομική βοήθεια προκειμένου να μπορέσει να διοργανώσει τον διαγωνισμό της Eurovision.

Ο εκπρόσωπος του Arie Slob, υπουργού Παιδείας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επιβεβαίωσε το σχετικό αίτημα, το οποίο εξετάζεται και δεν διευκρινίσθηκε το ποσό που ζητά το NPO.

Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ το κόστος της διοργάνωσης

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, το κόστος της διοργάνωσης της Eurovision 2020 αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Μέρος των εξόδων θα καλυφθεί, βέβαια, σε συνεργασία με την EBU, από χορηγούς και από τις πωλήσεις των εισιτηρίων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του NPO, Shula Rijxman, τον περασμένο Αύγουστο, δήλωσε πως ελπίζει ότι οι πολιτικοί της Ολλανδίας θα μπορούσαν να συνδράμουν με το ποσό των 15-20 εκατομμυρίων ευρώ. Εντούτοις, πολλοί βουλευτές αρνούνται οποιαδήποτε βοήθεια.

Πάντως, η δημοτική αρχή του Ρότερνταμ έχει δεσμεύσει το ποσό των 15,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη διοργάνωση της Eurovision 2020, το οποίο θα διατεθεί κυρίως για εκδηλώσεις πέριξ του διαγωνισμού.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ