Οι πρώτες σκέψεις στην ΕΡΤ για την επιλογή συμμετοχής![Αποκλειστικό]

Ένα μήνα περίπου μετά την επίσημη επιβεβαίωση της συμμετοχής μας στη Eurovision 2020, που ο OGAE Greece δημοσιοποίησε κατ’αποκλειστικότητα εδώ, η ΕΡΤ ανεβάζει ρυθμούς, και ήδη υπάρχουν οι πρώτες σκέψεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή!

Μετά και τις αλλαγές στη διοίκηση του Εθνικού μας Ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού, φαίνεται πως στην ΕΡΤ έχουν αρχίσει να πέφτουν κάποια σχέδια στο τραπέζι σχετικά με το project Eurovision, όπως μας αναφέρει η Διευθύντρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ (που είναι και το αρμόδιο τμήμα για τη Eurovision), κα. Μαρία Κουφοπούλου.

Η κα. Μαρία Κουφοπούλου, που συμμετείχε και σε πρόσφατο Workshop της EBU για την Eurovision στη Ρώμη, απάντησε στα ερωτήματα που τις έθεσε η συντακτική ομάδα του OGAE Greece. Σχετικά με το εάν έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις ή εάν υπάρχουν κάποιες πρώτες σκέψεις σχετικά με τη συμμετοχή μας στη Eurovision (όπως σκέψεις για αλλαγές σε σχέση με πέρσι), η κα. Κουφοπούλου μας απάντησε:

Δεν έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις ακόμη αλλά, ναι, υπάρχουν κάποιες σκέψεις για αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, όπως η πιθανότητα ενός εθνικού τελικού… Είμαστε σε συζήτηση…

Ζητώντας να μας διευκρινίσει περισσότερο την αναφορά της για πιθανότητα εθνικού τελικού, η κα. Κουφοπούλου συμπλήρωσε:

Όπως σας ανέφερα, ναι, υπάρχει η πιθανότητα ενός εθνικού τελικού, ίσως σε δύο μέρη… αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τίποτε.

Μετά τη πιθανότητα για αυτή τη σημαντική αλλαγή στην επιλογή της ελληνικής συμμετοχής για το Ρότερνταμ (σε σχέση με πέρσι που έγινε απευθείας ανάθεση, όπως σας είχε γνωστοποιήσει έγκαιρα ο OGAE Greece), ρωτήσαμε εάν υπάρχουν ήδη προτάσεις από ενδιαφερόμενους συνθέτες ή καλλιτέχνες για συμμετοχή με την Ελλάδα.

Ναι, ήδη υπάρχουν καλλιτέχνες που επιδιώκουν την επικοινωνία με την ΕΡΤ για να καταθέσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους. Όσον αφορά σε εμένα και σε ό,τι έχει φτάσει στο inbox μου ή σε τηλεφωνική επικοινωνία απαντώ ότι πρέπει να κάνουν υπομονή και θα ανακοινωθεί ο τρόπος επιλογής. Χρειάζεται λίγος χρόνος.

Στη συνέχεια καλέσαμε την κα. Κουφοπούλου να μας σχολιάσει μια σημαντική είδηση για το θεσμό της Eurovision, την αποχώρηση του Jan Ola Sand από τη θέση του executive director της διοργάνωσης… H κα. Κουφοπούλου μας είπε:

Από την μικρή μου θητεία στα της Eurovision έχω αντιληφθεί ότι ο Jan Ola Sand έπαιξε έναν σπουδαίο και καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του θεσμού. Είναι σοφό κανείς να αποχωρεί όταν αισθάνεται ότι ο κύκλος αυτός έχει κλείσει για να ανοίξει κάποιος άλλος, όπως θα γίνει με τον Jan Ola με την επιστροφή του στην πατρίδα του και στον εκεί δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ο Jan Ola Sand κατά τις εργασίες του Eurovision Song Contest Workshop, Rome EBU

Τέλος, ζητήσαμε από την κα. Κουφοπούλου να μας αναφέρει εάν προέκυψε κάποια σημαντική πληροφορία κατά τη συμμετοχή της στο Eurovision Song Contest Workshop της EBU το Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα εάν αναφέρθηκαν κάποιες αλλαγές για τη διοργάνωση του 2020.

Αυτό που μάθαμε είναι ότι οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου, δηλαδή σχεδόν μία ημέρα μετά τον τελικό και τη νίκη της Ολλανδίας! Ενημερωθήκαμε για κάποιες λεπτομέρειες και για κάποια σχέδια που ακόμη δεν είναι ανακοινώσιμα, κατέληξε η κα. Κουφοπούλου.

Ομαδική φωτογραφία με τους Head of Delegation και συνεργάτες τους στο Eurovision Song Contest Workshop, Rome EBU

Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια του Τμήματος των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ που απάντησε στα ερωτήματά μας που πάντα με ενδιαφέρον θέτει η συντακτική μας ομάδα, μεταφέροντας ουσιαστικά τα ερωτήματα και τις ανησυχίες που εκφράζετε όλοι εσείς οι eurofans. Όπως φαίνεται στην ΕΡΤ υπάρχει μια πρώτη διάθεση για αλλαγές σχετικά με τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής που θα μας εκπροσωπήσει το 2020 στη Eurovision (συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας διεξαγωγής εθνικού τελικού, ίσως σε δύο μέρη, όπως αναφέρθηκε…). Μένει να μάθουμε, υπομονετικά, εάν αυτές οι πρώτες σκέψεις γίνουν και αποφάσεις και πως θα υλοποιηθούν. Εμείς είμαστε εδώ για να μαθαίνετε όλα τα νέα για τη Eurovision και την ελληνική συμμετοχή!

[Πηγή – Φωτογραφίες: Διεύθυνση Τμήματος Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ναι δεν ρωτησατε ομως ποιοι καλητεχνες ενδιαφερονται!Δεν εχουμε ιδεα ποιοι εχουν σκοπο να μας εκπορωσπησουν δεν εχουμε γενικος καμια ιδεα για το ποια ονοματα παιζουν για φετος

  2. ελπίζω μετα απο χρόνια να δουμε εναν αξιοπρεπη εθνικο τελικό!!τερμα πια οι αναθεσεις σε λιγους κ εκλεκτους ειδικα μετα τα περσινα τραγικα αποτελεσματα!

  3. Ναι στο τελικό… Όχι σε τηλεπερσονες και παίκτες ριαλιτυ σόου… Έχει γίνει πλέον ο θεσμός παραπαιδι του επιφανούς Τούρκου παραγωγού… γνωρίζετε…

  4. Νομίζω ότι μικρή (εως μηδενική) σημασία έχει η διαδικασία επιλογής τραγουδιού. Το θέμα είναι να υπάρχει καλό τραγούδι και καλό στήσιμο επι σκηνής.

    Όλα τ’ άλλα είναι… “να ‘χαμε να λέγαμε…”

  5. Αν είναι να ξαναζήσουμε εθνικό τελικό τύπου 2011(σε 1×1 στούντιο της ΕΡΤ με αλλού το κοινό) η σαν το 2012(σε εμπορικό κέντρο!lol!) Τότε χίλιες φορές απευθείας ανάθεση…
    εδώ το 2018 αποτύχαμε να στήσουμε έναν εθνικό τελικό, θέλουμε να το κάνουμε και σε 2 μέρη…
    Σημασία βέβαια έχει το τραγούδι και η σκηνική παρουσία αλλά κάπου φτάνει με τα καραγκιοζιλικια σε ότι αφορά εθνικούς τελικούς και αψυχολογητες απευθείας αναθέσεις. ( βλ.2011-2012, 2016-2018)
    Στο διάστημα 2005-2010 και 2013-2015 (ανεξαρτήτως θέσεων) στήσαμε όσο πιο καλά μπορούσαμε την εθνική μας επιλογή για τα ελληνικά δεδομένα.

    • η αλήθεια ειναι οτι ο ελληνικος τελικος μου εχει λείψει πολύ!!!!ευελπιστώ φετος να πραγματοποιηθεί!!
      οσο για την αναθεση αν κανουν ας κανουν σε εναν δημοφιλή κ διακεκριμεννο καλλιτεχνη κ οχι σε ντουσκες,αργκο κτλ οπως στο παρελθον

      • Άσε την Ντουσκα στην ησυχία της τωρα που θα βγει και ο δίσκος της μια χαρά θα τα πάει! Πολύ καλύτερη από σχεδόν όλη την ελληνική showbiz αλλά ξέχασα η Ελλάδα είναι μόνο μπουζούκια και αγιος ο Θεός!

  6. Ό,τι και να στείλουμε δεν θα μπούμε 10αδα για πολλά χρόνια ακόμα… Το better love για μένα είναι το καλύτερο που έχουμε στείλει ever και δεν μπήκαμε ούτε 15αδα…

  7. Mεχρι να βγει ως επίσημο άρθρο εδω!

    Διάβασε κανείς για τον 23 χρονο Ελληνοαμερικανο Sandro Nicolas, που ηταν στο Voice of Germany (εκει ζει) και μια πιθανή του αναθεση απο την ΕΡΤ?

    Ξεχάστε μάλλον Εθνικό τελικό, πάλι σε απευθείας ανάθεση πάμε! Αν οχι με τον Sandro Nicolas, με κάποιον άλλον! Και μάλλον με ξένο τραγούδι/στίχο!

    Ο Sandro Nicolas, ειναι ηδη Ελλαδα, και ηχογραφεί…στο studio του Δημητρη Κοντοπουλο! Μαζι τους και ο Ηλιας Κοκκοτος! Δεν ξέρουμε αν ηχογραφεί κάτι για Eurovision ( Ο ίδιος θέλει πάρα πολύ να πάει) γαι την Ελλάδα ή την Γερμανία…

    Ψαξτε το! Υπάρχουν ήδη ειδήσεις στο διαδίκτυο…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ