EBU: Ο Jon Ola Sand αποχωρεί από τη θέση του εκτελεστικού επιβλέποντα της Eurovision!

O Jon Ola Sand – EBU / Andres Putting

Η ανάδειξη του νικητή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2020, στις 16 Μαΐου, στο Ρότερνταμ, θα σημάνει αλλαγή εποχής στην EBU, καθώς ο Jon Ola Sand ανακοίνωσε, σήμερα (30/09), την αποχώρησή του από τη θέση του εκτελεστικού επιβλέποντα του μουσικού θεσμού ύστερα από δέκα χρόνια.

Ο Jon Ola Sand θα αφήσει και τη θέση του επικεφαλής των ζωντανών εκδηλώσεων της EBU, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίβλεψη της Junior Eurovision, του Eurovision Young Musicians και του Eurovision Choir.

Ύστερα από τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα φιλοξενηθεί στις 12, 14 και 16 Μαΐου 2020, στο Ρότερνταμ, ο Jon Ola Sand θα επιστρέψει στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό της Νορβηγίας (NRK).

Ο Jon Ola Sand έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Twitter:

«Η τελευταία δεκαετία στην EBU ήταν φανταστική και συναρπαστική, αλλά θα είναι επίσης καλό να επιστρέψω στο σπίτι».

Ο Νορβηγός ανέφερε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision:

«Έχω εμπλακεί με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για περισσότερα από 20 χρόνια. Αρχικά, ως επικεφαλής της νορβηγικής αποστολής και, στη συνέχεια, ως εκτελεστικός παραγωγός στο Όσλο το 2010 και είχα το προνόμιο να είμαι ο καπετάνιος του πλοίου στη Γενεύη τα τελευταία εννέα χρόνια. Το Ρότερνταμ θα είναι ο δέκατος διαγωνισμός μου ως εκτελεστικός επιβλέπων και είναι καλή στιγμή να περάσω τη σκυτάλη και να αναλάβω μια νέα πρόκληση στο NRK. Στον νέο μου ρόλο θα εργαστώ για να διασφαλίσω ότι το NRK θα συνεχίσει να είναι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας παγκόσμιας κλάσης και θα είναι στην καλύτερη δυνατή μορφή για το μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του NRK, Thor Gjermund Eriksen, δήλωσε:

«Είναι λαμπρό ότι ο Jon Ola επιστρέφει. Με το υπόβαθρο και την τεράστια εμπειρία του, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του NRK ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού και παραγωγικού οργανισμού».

O Διευθυντής των Media της EBU, Jean Philip De Tender, υποστήριξε:

«Η δέσμευση και η ηρεμία του Jon Ola κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ήταν ανεκτίμητη για την EBU και τα μέλη της. Έχει επιβλέψει την επέκταση και την ανάπτυξη του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision κατά την τελευταία δεκαετία και δημιούργησε, μαζί με τα μέλη της EBU, την πιο εξελιγμένη ψυχαγωγική εκπομπή στον κόσμο που συμβάλλει στη διασφάλιση της μακροζωίας αυτού του πολυσυζητημένου σόου που ενώνει το κοινό από όλο τον κόσμο».

Η EBU, με ορίζοντα τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, θα διενεργήσει ενδελεχή έρευνα για τον διάδοχο του Jon Ola Sand.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Sanvte Stockillious, ο πρωην executive suvervisor of eurovision ηταν απο Σουηδια, και ο Jon Ola απο Νορβηγια..Ελπιζω ο επομενος να μην ειναι απο Σκανδιναβια.

  2. Φαντάζεστε να είναι γερμανός ο καινούργιος; Θα βγαίνει η Γερμανία κάθε χρόνο 10άδα, δεν θα ξέρουμε ποιος θα παίρνει 0 πόντους και δεν θα το πιστεύουμε…

    • Λες βλακειες. Ο Jon Ola ήταν Νορβηγός και η Νορβηγία τα χρόνια αυτά είχε 2 αποκλισμούς, μια τελευταία θέση, μια 15αδα, μια νίκη στο televote μεν που όμως συνοδεύτηκε από ένα κανονικότατο γράψιμο των επιτροπών και 2 μόνο αξιοσημείωτες συμμετοχές της στη 10αδα, οπότε το αποτέλεσμα ΠΟΥ κολλάει?

  3. Οιεπιτροπες δε θα φυγουν. Ή τουλαχιστον οχι συντομα. Το νεο συστημα βαθμολογιας, εχει μεγαλο σασπενς μιςς και παρουσιαζεται ξεχωριστα το jury voting απο το televoting.
    Και γιατι να μην ειναι Ελληνας ο νεος executive supervisor???

  4. Στο καλο οι Βορειοι… αρκετα, μιας και επειδη το μονο που τους ενδιεφερε ηταν μονο η eurovision, και καταφεραν να χασουν τα δικαιωματα των JSF που επειδη δεν συμμετειχαν ποτέ οι Βορειοι τα παρατησαν! Να εχεις 13χωρες να θελουν να συμμετεχουν το 2007 στην αναβιωση των ΠΧΣ και να μην μπορεις να το συντονισεις…. Τρατζικ… στο καλο …βεβαια οχι οτι θα αλλαξει κατι… Σουηδο-κρατείται η EBU….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ