?? ΜΑΛΤΑ: Η Eliana Gomez Blanco κέρδισε το εισιτήριο για τη Junior Eurovision 2019!

Μέσα από μία audition με 12 υποψήφιους τραγουδιστές, η Eliana Gomez Blanco κατάφερε να ξεχωρίσει και να κερδίσει το εισιτήριο για τη Junior Eurovision 2019! 

Η διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της Μάλτας στη Junior Eurovision 2019 περιείχε ερμηνείες των υποψηφίων σε γνωστά τραγούδια της αρεσκείας του κάθε ενός εξ αυτών καθώς και ψηφοφορία κοινού όσο και μιας ειδικά διαμορφωμένης κριτικής επιτροπής. Κάθε πλευρά, είχε ποσοστό συμμετοχής στο τελικό αποτέλεσμα 50%. Το κοινό είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει για τον αγαπημένο του καλλιτέχνη από τις 3 μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2019, ενώ σήμερα, Τρίτη 20 Αυγούστου 2019, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Οι 12 διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες, με αλφαβητική σειρά, ήταν: Aiden Aquilina Cohen, Amy Pace, Eksensia Sammut, Eliana Gomez Blanco, Francesca Borg, Kristy Spiteri, Leah Cauchi, Martina Cutajar, Maya Cauchi, Shania Cauchi, Yarin Coleiro και Yulan Law. Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους Clauda Faniello, Ela Mangion και Deo Grech. Η νεαρή Eliana, η οποία επικράτησε στη βαθμολογία τόσο της επιτροπής όσο και του κοινού, ερμήνευσε το κομμάτι “Sto male” της Ornella Vanoni.

Το επόμενο στάδιο είναι να βρεθεί το τραγούδι με το οποίο η Μάλτα θα συμμετάσχει στη Junior Eurovision 2019!

Λίγα λόγια για την Eliana…

H Eliana είναι 14 ετών και εργάζεται ως τραγουδίστρια σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι της Μάλτας. Κατά καιρούς, έχει εκπροσωπήσει τη πατρίδα της σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ με έξοχα αποτελέσματα. Το 2018 εμφανίστηκε στο δημοφιλές Μαλτέζικο φεστιβάλ ‘Għanja Tal-Poplu Żgħażagħ ως καλεσμένη, ερμηνεύοντας μαζί με τον Aidan Jay Drakard το κομμάτι “Dwell”. Tην ίδια χρονιά, ήταν μία εκ των φιναλίστ για την εκπροσώπηση της Μάλτας στη Junior Eurovision! Μία από τις πιο αγαπημένες ασχολίες της Eliana είναι το διάβασμα, το οποίο θεωρεί τρομερό εφόδιο για να εκπληρώσει ένα μεγάλο της όνειρο: να γίνει ιατρός! Επιπλέον, ακόμη μία μεγάλη της αγάπη είναι η κομμωτική, ένας κλάδος με τον οποίον ήδη ασχολείται και που θα δώσει μέσα στον Σεπτέμβρη τις τελικές εξετάσεις! Το αγαπημένο της μότο είναι “Να είσαι αυθεντικός και ειλικρινής σαν άνθρωπος και να μην επηρεάζεσαι από άλλους!”.

  Η Μάλτα ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στη Junior Eurovision το 2003. Έκτοτε έχει απουσιάσει δύο φορές: τις χρονιές 2011 και 2012. Βαθμολογικά, είναι από τις χώρες που τα πάνε καλά ενώ έχει ήδη κερδίσει τον διαγωνισμό δύο φορές στο παρελθόν: το 2013 και το 2015. Το 2014 το νησί φιλοξένησε τον διαγωνισμό στη Marsa ενώ το 2016 επανέλαβε χρέη οικοδέσποινας, αυτή τη φορά όμως στη Βαλέτα! Τελευταία συμμετοχή, μέχρι στιγμής, για τη Μάλτα ήταν το τραγούδι “Marchin’ On” της Ela Mangion όπου τερμάτισε στη 5η θέση με 182 βαθμούς!

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Junior Eurovision 2019, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

Πηγή: junioreurovision.tv | Πηγή Φωτογραφίας: PBS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ