?? ΟΥΚΡΑΝΙΑ: H Sophia Ivanko θα τραγουδήσει “Koly Zdaietsia” στη Junior Eurovision 2019!

Μεγάλη νικήτρια του εθνικού τελικού της Ουκρανίας για τη Junior Eurovision 2019 αναδείχθηκε η 13χρονη Sophia Ivanko από το Κίεβο χάρη στο τραγούδι της “Koly zdaietsia” (=Ότι φαίνεται). Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο τη μουσική όσο και τους στίχους του τραγουδιού, υπογράφει η ίδια η Sophia.

Στον τελικό συμμετείχαν συνολικά 10 υποψήφια τραγούδια από ισάριθμους επίδοξους καλλιτέχνες ενώ το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε από μία ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούταν από τους:

  • Oleksandra Koltsova – τραγουδίστρια, μέλος της ομάδας του UA:PBC *
  • Alyosha – εκπρόσωπος της Ουκρανίας στη Eurovision Song Contest 2010
  • Adam – τραγουδιστής, συνθέτης
  • Tanya Sha – τραγουδιστής, συνθέτης
  • Oleksandr Stasov – συνθέτης
  • Oksana Shibinskaya – Αρχηγός της Αποστολής
  • Stanislav Medvedev – Διευθύντρια Ψυχαγωγίας του UA:PBC

* το UA:PBC είναι το κρατικό κανάλι της Ουκρανίας. 

Αυτή ήταν και η τρίτη προσπάθεια της Sophia Ivanko να εκπροσωπήσει την Ουκρανία στη Junior Eurovision. Συγκεκριμένα για τη νίκη της στον Ουκρανικό τελικό, η Alyona, ως μέλος της κριτικής επιτροπής και με την εμπειρία που έχει αποκτήσει από τη Eurovision του 2010 δήλωσε:

Αποφασίσαμε πως η Sophia Ivanko θα είναι αυτή που θα εκπροσωπήσει φέτος την Ουκρανία στη Junior Eurovision. Ο λόγος είναι ότι η ίδια είναι πολύ ξεχωριστή, έχει πολύ συγκεκριμένο και ιδιαίτερα συναισθηματικό χαρακτήρα, είναι μυστηριώδης και υπάρχει κάτι επάνω της που δεν μπορεί κανείς να το βρει σε άλλους ανθρώπους ή στους υπόλοιπους τουλάχιστον εννέα φιναλίστ του εθνικού τελικού. Η αλήθεια είναι ότι το κομμάτι χρειάζεται βελτίωση αλλά αυτό γίνεται. Άλλωστε, η καλή βάση υπάρχει. Με τις κατάλληλες ενορχηστρωτικές παρεμβάσεις, θεωρώ πως θα είναι ένα απίθανο τραγούδι. Θέλω να πιστεύω ότι η συμμετοχή μας θα εκτιμηθεί από μεγάλη μερίδα του κοινού!”

Μπορείτε να ακούσετε το “Koly zdaietsia” στο παρακάτω video!

H Ουκρανία έλαβε μέρος στη JESC για πρώτη φορά το 2006. Έχει στο ενεργητικό της ήδη ένα βραβείο (2012) αλλά και μία τελευταία θέση (2010). Από τις μέχρι τώρα 13 εμφανίσεις της στον διαγωνισμό, οι εννέα έχουν καταφέρει να τερματίσουν μέσα στη πρώτη δεκάδα. Η Ουκρανία έχει διοργανώσει τη Junior Eurovision δυο φορές μέχρι στιγμής: η πρώτη ήταν το 2009 και η δεύτερη το 2013. Και τις δύο φορές, ο διαγωνισμός διεξάχθηκε στο Κίεβο. Η συμμετοχή της χώρας στον περσινό διαγωνισμό της Junior Eurovision “Say love” με την Darina Krasnovetska τερμάτισε στην 4η θέση με 182 βαθμούς!

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Junior Eurovision 2019 μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

Πηγή: junioreurovision.tv | Πηγή Φωτογραφίας: UA:PBC

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ