?? ΓΑΛΛΙΑ: “Bonsoir Europe”… και στη Eurovision 2020!

Eurovision χωρίς την Γαλλία γίνεται; Όχι προφανώς, και κάπως έτσι ο κρατικός φορέας της χώρας επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στην επόμενη διοργάνωση του Ρότερνταμ! Μόλις εχτές το France 2, μέσω του ESCToday, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη Eurovision της Ολλανδίας.

Επομένως, για ακόμη μία φορά, (38η συνεχή χρονιά), το γαλλικό τραγούδι θα εκπροσωπηθεί στο μεγαλύτερο μουσικό τηλεοπτικό γεγονός στον κόσμο.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεγεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας. Βέβαια σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι λογικά μέσω του Destination Eurovision θα βρεθεί η επόμενη εθνική επιλογή της χώρας.

 

Η Γαλλία στη Eurovision 2019 του Τελ Αβίβ, εκπροσωπήθηκε από τον Bilal Hassani. Το τραγούδι του “Roi” κατέλαβε στο μεγάλο τελικό την 16η θέση με 105 βαθμούς!

Ας παρακολουθήσουμε ξανά την εμφάνιση του στο μεγάλο τελικό του Ισραήλ.

Η Γαλλία έκανε το ντεμπούτο της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στον πρώτο διαγωνισμό το 1956 και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του διαγωνισμού. Το γαλλικό έθνος έχει κερδίσει το διαγωνισμό 5 φορές: 1958, 1960, 1962, 1969, 1977. Η Γαλλία φιλοξένησε τον διαγωνισμό της Eurovision 3 φορές: Κάννες (1959,1961) και Παρίσι (1978). Έχει απουσιάσει μόνο 2 φορές, το 1974 και το 1982.

Ποιον θα θέλατε να δείτε στη σκηνή της Eurovision με τα χρώματα της Γαλλίας;

[Photo: © FRANCE TELEVISIONS/AFP]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ