?? ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό του Ρότερνταμ!

Άλλη μια χώρα έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στη Eurovision 2020. Αυτή τη φορά ήταν η Ρουμανία, καθώς σύμφωνα με επίσημες πηγές, το Διοικητικό Συμβούλιο του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα TVR ενέκρινε τη συμμετοχή τη χώρας στο διαγωνισμό του Ρότερνταμ τον προσεχή Μάιο.

Ο τρόπος επιλογής της συμμετοχής

Σχετικά με τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από τις παραμονές της διοργάνωσης του Τελ Αβίβ, είχαν εκφραστεί σκέψεις για αλλαγές στον τρόπο επιλογής.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο μας εδώ, η Smaranda Vornicu-Shalit, επικεφαλής της αποστολής για τη Ρουμανία, δήλωσε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, TVR, είναι ανοικτός να κάνει αλλαγές στη διαδικασία επιλογής. Τα σχόλια που ήρθαν μετά από τον φετινό εθνικό τελικό, ήταν αμφιλεγόμενα, λόγω της βαρύτητας της διεθνούς κριτικής επιτροπής σε σύγκριση με τη ψήφο του τηλεοπτικού κοινού.

Η κ. Vornicu-Shalit δήλωσε ότι θα εξετάσει τις αλλαγές στη ισορροπία των ψήφων του τηλεοπτικού κοινού και της κριτικής επιτροπής, ή ενδεχομένως να εξεταστεί και η εσωτερική διαδικασία επιλογής. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις ακόμα για το επόμενο έτος.

Για όλα τα νέα της Eurovision και της συμμετοχής της Ρουμανίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Η ιστορία της ?? Ρουμανίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • Συνολικές συμμετοχές: 20
  • Συμμετοχές σε Τελικούς: 18
  • Πρώτη συμμετοχή: 1994 (“Dincolo de nori” – Dan Bittman, 21η θέση)
  • Καλύτερο αποτέλεσμα: 2005 (“Let me try” – Luminita Anghel and Sistem, 3η θέση) και 2010 (“Playing with fire”-Paula Seling and Ovi, 3η θέση)
  • Χειρότερο αποτέλεσμα: 2019 (“On a Sunday”-Ester Peony, 13η στον Ημιτελικό).

[Πηγή: EuroVoxx / Φωτογραφία: Eurovision.tv]

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός έχει καταφέρει να γίνει ο πλέον διαπλεκόμενος και αναξιόπιστος. Πλέον ότι σύστημα και να ακολουθήσει, θα υπάρχει η σκιά της αμφιβολίας για τη διαφάνειά του.

  2. Ήταν αμφιλεγόμενα μόνο ως προς την σύνθεση της κριτικής επιτροπής γιατί ότι η ψηφοφορία θα ήταν μόνο μικρό κομμάτι της βαθμολογίας ήταν γνωστό από πριν

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ