?? ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Το BBC επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του για το 2020!

Ήρθε και και η σειρά του Ηνωμένου Βασιλείου να επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχει στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ. Τα στούντιο του BBC θα αναλάβουν και φέτος την παραγωγή για την κάλυψη της Eurovision 2020.

Νέα συνεργασία

Το BBC ανακοίνωσε επίσης τη νέα συνεργασία που θα έχει με την εταιρία BMG, η οποία και θα αναλάβει την κυκλοφορία του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον Διαγωνισμό της Eurovision 2020. Η BMG βρίσκεται πίσω από την κυκλοφορία πολύ γνωστών επιτυχιών, όπως το τελευταίο άλμπουμ της Kylie Minogue, «Golden», καθώς και του νικητήριου τίτλου της Σουηδίας το 2015, «Heroes», με τον Måns Zelmerlöw. Είναι επίσης η εταιρία, με την οποία έχει υπογράψει συμβόλαιο η Netta Barzilai, μετά τη νίκη της το 2018.

Η αισιοδοξία πίσω από τη συνεργασία BBC & BMG

Η BMG είναι η εταιρία που έχει έναν κοινό στόχο με το BBC: την επιλογή ενός τραγουδιού με διεθνές αντίκρυσμα και ενός καλλιτέχνη που θα ενστερνιστεί το πνεύμα και τις αξίες του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η δέσμευσή μας να βρούμε το κατάλληλο τραγούδι ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη και αυτή η συνεργασία με την BMG, που έχει πρόσβαση σε διεθνούς φήμης τραγουδοποιούς, αποτελεί μια συναρπαστική προσδοκία. Είμαι βέβαιη ότι μαζί θα βρούμε το καλύτερο δυνατό τραγούδι και τον καλύτερο δυνατό καλλιτέχνη για το 2020.

Kate Philips
Ελεγκτής Ψυχαγωγίας του BBC

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο γεγονός και είναι συναρπαστικό ότι η συνεργασία μας με την BMG σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο στη Eurovision. Ελπίζουμε από καρδιάς στο ξεκίνημα ενός καινούργιου κεφαλαίου.

Mel Balac
Δημιουργικός Διευθυντής του BBC

Η Eurovision είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός στον κόσμο και είναι τιμή που μας επέλεξαν για να βοηθήσουμε στην εύρεση της συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου για το Ρότερνταμ το 2020. Η Eurovision θα γίνει για μας κινητήρια δύναμη ως η μόνη πλήρως ολοκληρωμένη εκδοτική και δισκογραφική εταιρεία. Δεν βλέπουμε την ώρα να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με το BBC και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορέσουμε.

Alistair Norbury
Πρόεδρος, Υπεύθυνος Ρεπερτορίου και Μάρκετινγκ της BMG

Το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε στη Eurovision 2019 με τον Michael Rice και το τραγούδι «Bigger than us». Κατέληξε στην 26η και τελευταία θέση με 11 βαθμούς.

πηγή: bbc.co.uk

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ