?? ΒΕΛΓΙΟ: Στόχος η εκπροσώπηση με καταξιωμένο καλλιτέχνη στη Eurovision 2020!

Το λογότυπο της Eurovision με τη σημαία του Βελγίου – © EBU/RTBF/VRT

Αφού έγινε γνωστό ότι η Eurovision 2020 θα φιλοξενηθεί στο Ρότερνταμ στις 12, 14 και 16 Μαΐου, οι χώρες που θα συμμετάσχουν, έχουν αρχίσει να αναζητούν τον καλλιτέχνη που θα τις εκπροσωπήσει. Μία από αυτές είναι και το Βέλγιο, με τον φλαμανδόφωνο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα (VRT) να θέτει ψηλά τον πήχη, στοχεύοντας σ’ έναν καταξιωμένο ερμηνευτή.

«Θέλουμε ένα πολύ δυνατό τραγούδι»

Συγκεκριμένα, ο Gerrit Kerremans, μουσικός συντονιστής του VRT, δήλωσε στην ιστοσελίδα songfestival.be: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε έναν επιθυμητό υποψήφιο, το νούμερο ένα στη λίστα μας. Αυτός εξετάζει τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό της Eurovision στην Ολλανδία και θέλει ένα πολύ δυνατό τραγούδι».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Υπάρχουν προθεσμίες. Αν ο εν λόγω καλλιτέχνης δεν συμφωνήσει, τότε πρέπει να επιλέξουμε κάποιον από τους άλλους δρόμους. Ευτυχώς, συζητούμε ακόμα με κάποιους ανθρώπους».

Ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής για την επιλογή της βελγικής συμμετοχής στη Eurovision 2020 αρκείται, επίσης, μόνο στο να πει: «Ο καλλιτέχνης μας δεν πρέπει να ενοχληθεί με κανέναν τρόπο. Έχω την αίσθηση ότι ο τραγουδιστής που σκέφτεται (σ.σ. την πρόταση του VRT για τον διαγωνισμό), μπορεί να επιτύχει σε όλα τα επίπεδα. Απόλυτα! Από εκεί και πέρα, επαφίεται σ’ εμάς πώς θα τον περιβάλλουμε με τον πιο δυνατό και επαγγελματικό τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι ο φλαμανδόφωνος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Βελγίου (VRT) εναλλάσσεται με τον γαλλόφωνο (RTBF) ως προς το δικαίωμα συμμετοχής στη Eurovision. Ο πρώτος αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της χώρας τα ζυγά έτη και ο δεύτερος τα μονά.

Το Βέλγιο στη Eurovision 2019

Το Βέλγιο στον διαγωνισμό της Eurovision που διοργανώθηκε, τον περασμένο Μάιο, στο Τελ Αβίβ, εκπροσωπήθηκε από τον Eliot και το τραγούδι «Wake Up». Δυστυχώς, ο 19χρονος καλλιτέχνης δεν μπόρεσε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό και περιορίσθηκε στη 13η θέση του πρώτου ημιτελικού, συγκεντρώνοντας 70 βαθμούς.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι να είναι ο Stromae. Αν συμβεί αυτό θα είναι μια από τις πιο δυνατές συμμετοχές στην ιστορία της eurovision.

  2. Ρίξτε μια ματιά από το live του στο σημείο 1:29:00 όπου ο Stromae τραγουδάει την μεγαλύτερη του επιτυχία. Περιμένω απόψεις.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ