?? ΣΟΥΗΔΙΑ: H Amanda Aasa είναι η πρώτη συμμετέχουσα του Melodifestivalen 2020!

Η Amanda Aasa – Πηγή εικόνας: Instagram (@amanda.aasa)

Η πρώτη συμμετοχή στο επόμενο Melodifestivalen, απ’ όπου θα προκύψει ο εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovision 2020, έγινε γνωστή και πρόκειται για την Amanda Aasa.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε ο τελικός του ραδιοφωνικού προγράμματος P4 Nästa, στο Λίνσεπινγκ, και η Amanda Aasa πήρε το εισιτήριο για το Melodifestivalen 2020 χάρη στην κριτική επιτροπή. Η 22χρονη ερμήνευσε το τραγούδι Gå Hem. Νικητής της εκπομπής ανάδειξης νέων καλλιτεχνών, μεταξύ οκτώ υποψηφίων, ήταν ο Tim Lööv με το All I Need Is You.

https://www.instagram.com/p/B1gQEdpnJgg/?utm_source=ig_web_copy_link

Η Amanda Aasa δήλωσε, μεταξύ άλλων, στη διαδικτυακή σελίδα της Expressen: «Είναι πραγματικά διασκεδαστικό. Δεν θεωρούσαμε την άνοιξη ότι ήταν κάτι σχετικό, αλλά το σκεφτήκαμε και αισθανθήκαμε ότι η έκθεση μπορεί να κάνει πολύ καλό αν υπάρχει η σωστή οργάνωση».

Η καλλιτέχνις -που έχει λάβει μέρος και στο Idol Sverige πριν από δύο χρόνια- πρέπει να επιλέξει άλλο τραγούδι για το Melodifestivalen 2020, καθώς εκείνο με το οποίο συμμετείχε στον τελικό του P4 Nästa, έχει κυκλοφορήσει πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και δεν συνάδει με τους όρους του διαγωνισμού.

Τι είναι το P4 Nästa

Το P4 Nästa λειτουργεί ως μια πλατφόρμα ανάδειξης νέων καλλιτεχνών και διεξάγεται υπό την αιγίδα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Σουηδίας (Sveriges Radio). Το πρόγραμμα «τρέχει» από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο κάθε έτους και από το 2013 δίνει την ευκαιρία σε έναν συμμετέχοντα να λάβει μέρος και στο Melodifestivalen, αν και κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει προκριθεί στον μεγάλο τελικό του.

Η Σουηδία «διαιρείται» σε 25 επαρχίες και έκαστη επιλέγει τον εκπρόσωπό της για την εκπομπή. Στη συνέχεια, ειδική επιτροπή αποφασίζει τους οκτώ φιναλίστ, οι οποίοι καλούνται να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι σε εκδήλωση, που συνήθως πραγματοποιείται περί τα τέλη Αυγούστου.

Ακούστε το τραγούδι της Amanda Aasa για το P4 Nästa

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ