?? ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη Eurovision 2020!

Μια ακόμη χώρα, η 29η κατά σειρά, έρχεται να προστεθεί στη λίστα αυτών που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο στην Ολλανδία. Ο λόγος για την πολυνίκη του θεσμού Ιρλανδία. Ο RTÉ, ο εθνικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ανανεωμένο του τηλεοπτικό πρόγραμμα και σε αυτό φυσικά περιλαμβάνεται και ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου της χώρας δεν έχουν δοθεί. Η αποτυχία της Sarah McTernan να προκριθεί στον τελικό στον διαγωνισμό της Eurovision 2019, καταλαμβάνοντας μάλιστα την τελευταία θέση στον ημιτελικό, έχει σίγουρα ανησυχήσει τους υπεύθυνους του RTÉ, οι οποίοι αναζητούν τον τρόπο επιστροφής στο δρόμο των επιτυχιών.


Η Ιστορία της  Ιρλανδίας στη Eurovision με μια ματιά…

  • H Ιρλανδία ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό το 1965.
  • Έχει συμμετάσχει συνολικά στον διαγωνισμό 53 φορές, συμμετέχοντας 45 φορές στον τελικό.
  • Είναι η πολυνίκης χώρα του διαγωνισμού καθώς έχει στο ενεργητικό της εφτά νίκες. Η πρώτη της νίκη ήρθε το 1970 και ακολούθησαν το 1980, 1987. 1992, 1993, 1994 και το 1996.
  • Στο φετινό διαγωνισμό, κατέλαβε τη χειρότερη θέση της στην ιστορία της τερματίζοντας τελευταία στον ημιτελικό συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς με τη Sarah McTernan και το τραγούδι “22”. Ακόμα η χώρα έχει τερματίσει τελευταία στον τελικό το 2007 και το 2013.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα για την επιλογή της συμμετοχής της Ιρλανδίας στη Eurovision 2020!

[Πηγή: RTÉ]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ