🇬🇪 ΓΕΩΡΓΙΑ: Μέσω του Georgian Idol o εκπρόσωπος για τη Eurovision 2020!

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε με άρθρο μας εδώ, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γεωργίας, GPB, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της χώρας στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει στην Ολλανδία.

O GPB ανακοίνωσε πως η επιλογή του εκπροσώπου στη Eurovision 2020 θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη φορά μέσα από το talent show Georgian Idol. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες οντισιόν στις διάφορες πόλεις της χώρας, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Αυγούστου.

Τα shows θα αρχίσουν να προβάλλονται μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες της χώρας τον ερχόμενο Οκτώβριο, ξεκινώντας και τυπικά την αναζήτηση του επόμενου Georgian Idol και συνάμα τον Γεωργιανό εκπρόσωπο στη Eurovision της Ολλανδίας.

Η Γεωργία συμμετείχε στον φετινό διαγωνισμό με τον Oto Nemsadze, το νικητή του προηγούμενου Georgian Idol, ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι «Keep on going». Πήρε τη 14η θέση στον 1ο Ημιτελικό με 62 βαθμούς. Αποκλείστηκε έτσι για 3η συνεχή χρονιά από τον Μεγάλο Τελικό.

[Πηγή: GPB]

 Georgian flag on a flag pole gif animation Η Γεωργία στη Eurovision

  • Πρώτη συμμετοχή: 2007
  • Συμμετοχές ως 2019: 12
  • Παρούσα στον Τελικό: 7
  • Νίκες:
  • Τελευταία θέση: 2 (2014, 2018)

Written by 

Related posts

One Thought to “🇬🇪 ΓΕΩΡΓΙΑ: Μέσω του Georgian Idol o εκπρόσωπος για τη Eurovision 2020!”

  1. Esc41

    Το 2019 δεν απέδωσε καθόλου το project απ όσο ειδαμε… Ελπίζω του χρόνου να στείλουν κατι καλο γιατί έχουν να δουν τελικό απο το 2016.

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ