?? ΓΕΩΡΓΙΑ: Μέσω του Georgian Idol o εκπρόσωπος για τη Eurovision 2020!

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε με άρθρο μας εδώ, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Γεωργίας, GPB, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της χώρας στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει στην Ολλανδία.

O GPB ανακοίνωσε πως η επιλογή του εκπροσώπου στη Eurovision 2020 θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη φορά μέσα από το talent show Georgian Idol. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες οντισιόν στις διάφορες πόλεις της χώρας, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Αυγούστου.

Τα shows θα αρχίσουν να προβάλλονται μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες της χώρας τον ερχόμενο Οκτώβριο, ξεκινώντας και τυπικά την αναζήτηση του επόμενου Georgian Idol και συνάμα τον Γεωργιανό εκπρόσωπο στη Eurovision της Ολλανδίας.

Η Γεωργία συμμετείχε στον φετινό διαγωνισμό με τον Oto Nemsadze, το νικητή του προηγούμενου Georgian Idol, ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι «Keep on going». Πήρε τη 14η θέση στον 1ο Ημιτελικό με 62 βαθμούς. Αποκλείστηκε έτσι για 3η συνεχή χρονιά από τον Μεγάλο Τελικό.

[Πηγή: GPB]

 Georgian flag on a flag pole gif animation Η Γεωργία στη Eurovision

  • Πρώτη συμμετοχή: 2007
  • Συμμετοχές ως 2019: 12
  • Παρούσα στον Τελικό: 7
  • Νίκες:
  • Τελευταία θέση: 2 (2014, 2018)
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το 2019 δεν απέδωσε καθόλου το project απ όσο ειδαμε… Ελπίζω του χρόνου να στείλουν κατι καλο γιατί έχουν να δουν τελικό απο το 2016.

  2. […] Το GBP, ο εθνικό ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Γεωργίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision του 2020! Φέτος, όπως και πέρσι η χώρα θα χρησιμοποιήσει το γνωστό show, «Georgian Idol» για να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα τους εκπροσωπήσει. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερο μας άρθρο ΕΔΩ. […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ