🇳🇱 ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Το Άμστερνταμ εγκατέλειψε τη διεκδίκηση της διοργάνωσης της Eurovision 2020!

Η διαδικασία επιλογή της πόλης που θα διοργανώσει τον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision στην Ολλανδία το 2020 συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Η διορία  κατάθεσης του φακέλου ενδιαφέροντος για την διοργάνωση και τη διεξαγωγή της Eurovision 2020 στους τρεις κρατικούς φορείς της χώρας, NPO, NOS και AVROTROS, λήγει στις 10 Ιουλίου 2019 (όπως σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας).

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα η δήλωση της Femke Halsema, δημάρχου του Άμστερνταμ, της πρωτεύουσας της χώρας, η οποία ανακοίνωσε ότι το Άμστερνταμ αποσύρεται από τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του διαγωνισμού της Eurovision.

Κύρια αιτία για την απόφαση αυτή φαίνεται να είναι η έλλειψη χώρου για τη διοργάνωση του διαγωνισμού καθώς τόσο στο Ziggo Dome, όσο  και στο Amsterdam RAI αλλά και στη Johan Cruijff Arena έχουν προγραμματιστεί ήδη εκδηλώσεις οι οποίες δεν μπορούν να αναβληθούν. Έγινε προσπάθειες βέβαια εύρεσης εναλλακτικών χώρων, οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Η αποχώρηση του Άμστερνταμ έρχεται να προστεθεί στη λίστα των πόλεων που αρχικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης του διαγωνισμού της Eurovision και τελικά αποσύρθηκαν. Οι πέντε εναπομείνασες πόλεις που παραμένουν μέχρι στιγμής στη διεκδίκηση της του 65ου Διαγωνισμού της Eurovision στην Ολλανδία το 2020 είναι οι:

 • Arnhem
 • Den Bosch
 • Maastricht
 • Rotterdam
 • Utrecht

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις έχουν ικανοποιήσει τους υπεύθυνους για τη διεκδίκηση της ανάληψης της διοργάνωσης στο Rotterdam, οι οποίοι δηλώνουν βέβαιοι- παρά την ισχυρή υποψηφιότητα του Maastricht– ότι ο διαγωνισμός της Eurovision το 2020 θα διεξαχθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται τον Αύγουστο.

Εσείς ποια από τις πέντε υποψήφιες πόλεις θα θέλατε να αναλάβει τη διεξαγωγή και τη διοργάνωση της Eurovision 2020; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη διεξαγωγή της Eurovision 2020! 

[Πηγή/ Φωτογραφία: ad.nl/ wiwibloggs]

Written by 

Related posts

6 Thoughts to “🇳🇱 ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Το Άμστερνταμ εγκατέλειψε τη διεκδίκηση της διοργάνωσης της Eurovision 2020!”

 1. Victory!

  Maastricht δαγκωτο!

 2. Νικολιδάκης Δημήτρης

  Καημένη Νέττα δούλεμα που θα φάει!!!

  1. Esc41

   Αυτη δεν είναι να μιλάει για πρωτεύουσες τελικά… 😂

 3. Πέτρος Τ.

  Μακάρι να γίνει στο Μααστριχτ!

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ