ΑΛΒΑΝΙΑ: Ξεκίνησε η υποβολή τραγουδιών για το Festivali i Këngës 58!

Η Αλβανία, τα τελευταία χώρα μέσω του Festivali i Këngës, είναι η πρώτη χώρα που επιλέγει εκπρόσωπο και τραγούδι μέσω εθνικού τελικού για την  Eurovision. Το RTSH, λοιπόν, ο Αλβανικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ξεκίνησε τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Festivali i Këngës 58, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στον Δεκέμβριο του 2019.

Η διαδικασία υποβολής των τραγουδιών έχει πλέον ανοίξει, για τους τραγουδιστές και τους συνθέτες από όλη την Αλβανία η οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι ο νικητής του Festivali i Këngës 58 θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2020, εντούτοις, από το 2004 που έκανε το ντεμπούτο της η Αλβανία στον διαγωνισμό, το Festivali i Këngës χρησιμοποιείται για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας!

Festivali i 58 i Këngës – gjithçka nis aty. Nis pranimi i këngëve për edicionin e ardhshëm – për më tepër informacion, vizito rtsh.al (RTSH opens submissions for the upcoming edition of Festivali i Këngës) #Fest58 #Tirana #FiK58 #festivaliikëngës #Albania #nationalfinal #eurovision2020

Posted by Eurovision Albania on Monday, May 27, 2019

Φέτος την χώρα εκπροσώπησε η Jonida Maliqi, νικήτρια του περσινού Festivali i Këngës, η οποία και κατέλαβε την 17η θέση στο Τελικό (90 βαθμοί) με το τραγούδι της “Ktheju tokës”.

Μείνετε σταθερά στον OGAE Greece για όλα τα νέα από την επιλογή συμμετοχής της Αλβανίας για τη Eurovision 2020!

[Πηγή: Eurovision Albania]

Written by 

Related posts

2 Thoughts to “ΑΛΒΑΝΙΑ: Ξεκίνησε η υποβολή τραγουδιών για το Festivali i Këngës 58!”

  1. Opa2019

    Φαινεται οτι στην Αλβανια το εχουν παρει πιο σοβαρα. Εδω στην Ελλαδα πρωτα θα κανουμε εκλογες να δουμε ποιος θα ειναι κυβερνηση και μετα θα φιλοσοφουμε για κανα εξαμηνο και υστερα θα βρουμε ενα τραγουδι που παλι θα ανακοινωθει τελευταια στιγμη.

  2. […] την  Eurovision. Όπως σας έχουμε ενημερώσει με άρθρο μας εδώ, η διαδικασία υποβολής των τραγουδιών για το Festivali i […]

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ