ΑΛΒΑΝΙΑ: Ξεκίνησε η υποβολή τραγουδιών για το Festivali i Këngës 58!

Η Αλβανία, τα τελευταία χώρα μέσω του Festivali i Këngës, είναι η πρώτη χώρα που επιλέγει εκπρόσωπο και τραγούδι μέσω εθνικού τελικού για την  Eurovision. Το RTSH, λοιπόν, ο Αλβανικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ξεκίνησε τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Festivali i Këngës 58, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στον Δεκέμβριο του 2019.

Η διαδικασία υποβολής των τραγουδιών έχει πλέον ανοίξει, για τους τραγουδιστές και τους συνθέτες από όλη την Αλβανία η οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι ο νικητής του Festivali i Këngës 58 θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2020, εντούτοις, από το 2004 που έκανε το ντεμπούτο της η Αλβανία στον διαγωνισμό, το Festivali i Këngës χρησιμοποιείται για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας!

https://www.facebook.com/eurovisionalbania/videos/2319234844825430/

Φέτος την χώρα εκπροσώπησε η Jonida Maliqi, νικήτρια του περσινού Festivali i Këngës, η οποία και κατέλαβε την 17η θέση στο Τελικό (90 βαθμοί) με το τραγούδι της “Ktheju tokës”.

Μείνετε σταθερά στον OGAE Greece για όλα τα νέα από την επιλογή συμμετοχής της Αλβανίας για τη Eurovision 2020!

[Πηγή: Eurovision Albania]

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φαινεται οτι στην Αλβανια το εχουν παρει πιο σοβαρα. Εδω στην Ελλαδα πρωτα θα κανουμε εκλογες να δουμε ποιος θα ειναι κυβερνηση και μετα θα φιλοσοφουμε για κανα εξαμηνο και υστερα θα βρουμε ενα τραγουδι που παλι θα ανακοινωθει τελευταια στιγμη.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ