EBU: Τι θα συνέβαινε αν με την αλλαγή των αποτελεσμάτων κέρδιζε άλλη χώρα!

Μετά το λάθος με την βαθμολογία της επιτροπής της Λευκορωσίας, 15 από τις 26 συμμετέχουσες χώρες είδαν αλλαγή στην τελική τους θέση. Τι θα συνέβαινε όμως αν η διαφορά Ολλανδίας και Ιταλίας ήταν μικρή, και το λάθος αυτό έκανε την Ιταλία να περάσει μπροστά;

H EBU φαίνεται να έχει προβλέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με την παράγραφο 2.3.3 του κανονισμού, νικητές τόσο των ημιτελικών όσο και του τελικού είναι αυτοί που έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο σύνολο βαθμών σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν διαθέσιμες την στιγμή της ανακοίνωσης και τις οποίες μεταφέρει στην EBU η υπεύθυνη για την ψηφοφορία εταιρεία.

Αν αργότερα τα αποτελέσματα αλλάξουν και ο νικητής είναι διαφορετικός, η χώρα που έχει ανακοινωθεί ως νικήτρια στα live shows, διατηρεί τόσο το βραβείο όσο και το δικαίωμα διοργάνωσης την επόμενη χρονιά.

Ευτυχώς το παραπάνω σκηνικό αποτράπηκε, τουλάχιστον για φέτος, μιας και η Ολλανδία στέφθηκε νικήτρια με 26 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Ιταλία.

Πώς κρίνετε τον κανονισμό αυτό;

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αν και προσωπικά προτιμώ το ιταλικο τραγούδι θεωρώ οτι εφοσον η ολλανδια ηταν πιο ψηλα εστω κ οριακά επρεπε να κερδίσει!και οσο σκεφτομαι οτι το κοινο θα εβγαζε πρωτους το θλιβερα μέτριο της νορβηγιας εκει συνειδητοποιώ την αναγκαιοτητα των επιτροπών

  2. Μπράβο στην EBU που φρόντισε να μερίμνησε και για αυτό το ενδεχόμενο….

  3. Στέλιο μέτριο για μας γι αυτο και τους δώσαμε 0. Για τους βόρειους ήταν η επιτομή του schlager, εγραψε ιστορία και θα το ακούν για πολλά χρόνια. Επειδή οι βόρειοι δεν εχουν τα δικά μας ακούσματα δεν μειώνει την αξία τους.

    • Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου mil για το νορβηγικό κομμάτι. Θα γίνει κομμάτι θρύλος στη Σκανδιναβία κ τη Γερμανία. Πάντως συμφωνώ ότι ο συνδυασμός televoting κ επιτροπών διασφαλίζει μια κάποια ισορροπία στο αποτέλεσμα κ λειτουργεί καλύτερα

    • Εγώ βόρειος δεν είμαι, αλλά στο live μου άρεσε πολύ το Spirit in the Sky. Δεν το περίμενα 🙂

  4. Με λίγα λόγια τι ακριβώς μας λέει η παράγραφος 2.3.3 του κανονισμού; Ότι η EBU είναι καλυμμένη αν οποιαδήποτε στιγμή βγουν στο φως διάφορες παρατυπίες, ψεύτικες ή στημένες βαθμολογίες & λοιπά σκάνδαλα, τουτέστιν δεν αλλάζει τίποτα & το βραβείο θα πηγαίνει πάντα σε χώρα μετά από τη δική της έγκριση. Η απόλυτη λαμογιά, της απόλυτης λαμογιάς, την απόλυτη λαμογιά, ω απόλυτη λαμογιά!

  5. Απορώ με τα μπράβο που δίνετε μερικοί
    Ήταν η Πιο ξεφτιλισμενη βαθμολογία
    Υποτέλεια

  6. Ειναι ενας ιδανικος νομος αν ξερω γω η αποκαλυψη της εσφαλμενης παρατυπιας γινοταν σε 6 μηνες, δεν θα χρειαζοταν η EBU να ανακοινωσει οτι εκανε λαθος και τελικα ειναι νικητρια αλλη χωρα. Που να προλαβει σε ελαχιστο πλεον χρονο να κανονισει την επομενη διοργανωση? Συμφωνω με την μη αλλαγη της τοποθεσιας της επομενης διοργανωσης αλλα τουλαχιστον στα χαρτια θα πρεπει να αλλαζει ο νικητης

  7. Ολλανδία και Ιταλία ήταν τα δικά μου αγαπημένα ωστόσο επειδή η ebu τα έκανε ακόμη μια φορά σαλάτα, δεν ευθύνεται η χώρα η οποία ανακοινώθηκε ως νικήτρια τη βραδιά του τελικού. Οπότε σωστό βρίσκω το μέτρο αυτό. Τα λάθη είναι της ebu και θα κάνει κι άλλα μελλοντικάοπότε αυτά δεν πρέπει να βαρύνουν τις χώρες ειδικά τις νικήτριες που δεν έχουν καμιά ευθύνη γι αυτά. Πιο ψύχραιμα τώρα.. είδαμε φέτος πως ψήφισαν και κοινό και επιτροπές.. και από τις δύο μεριές είδαμε ένα σωρό πράγματα, που δεν περιμέναμε.. ναι, καλή η ερμηνεία της Ταμάρα αλλά αρκεί να δίνει την πρώτη θέση σε ένα τραγούδι τόσολίγο, τόσο γλυκαναλατο.. ναι, άξιζε θέση στη δεκάδα, αλλά τη 10η όχι την πρώτη. Η Νορβηγία πάλι πρώτη στο κοινό, τι να πω. Συμφωνώ με φίλο παραπάνω ότι υπάρχει διαφορά στα ακούσματα. Το θεωρούσα απίθανο να περάσει τελικό κι όμως.. η σουηδία κάθε χρόνο με την αυστραλία στην τριάδα τωνεπιτροπών έχει καταντήσει ανέκδοτο. Είδαμε στο τελεβόουτινγκ τις ψήφους που πήρε ο φάλτσος τραγουδιστής του σαν μαρίνο, μόνο επειδή είπε 3 τούρκικες λέξεις και πως ξεσηκώθηκαν οι τούρκοι της ευρώπης και ψήφισαν το απόλυτο σκουπίδι.. συμφωνώ λοιπόν, ότι τελικά οσυνδυασμός επιτροπών και κοινού βοηθάει στο να υπάρχει μια ισορροπία στα τελικά αποτελέσματα. Νομίζω ότι μόνο επιτροπές ή μόνο κοινό, τελικά, θα προκαλούσε κάθε χρόνο έκτροπα στο δθαγωνισμό. Για μένα ωραία νικήτρια η Ολλανδία, δεν λέω δίκαιη γιατί και η Ιταλία θα τοδικαιούνταν! Οπότε καλή δύναμη και καλή τύχη τουχρόνου στην Ολλανδία! Better luck!
    ΥΓ νομίζω φέτος έγινε από την ερτ μια καλή αρχή.. άποψη μου, να επιμείνουμε σε αυτήν. Δε χρειαζόμαστε άλλες λίρες και κλαρίνα στο διαγωνισμό, έχει πάρει στροφή πλέον.
    ΥΓ2 παρότι δεν είμαι καθόλου ροκάς. Καθόλου. Παρότι η κιθάρα δεν είναι το όργανο που με τρελαίνει. Παρότι δεν γνώριζα καν τον κιθαρίστα ου έδωσε τη βαθμολογία τη βραδιά του τελικού, ούτε την πορεία του. Μόνο εμένα μάγεψε!! Και η παρουσία του και η άνεση του και το παίξιμο του με μάγεψαν!! Ελπίζω σύντομα, να καταφέρουμε να τον πείσουμε να ασχοληθεί με τοδθαγωνισμό και να τον δούμε με κάποιο τρόπο να μας εκπροσωπεί. Τρανή απόδειξη, ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο μπουζούκια και χοροί στα τραπέζια

    • Μου άρεσε επίσης πολύ!! Κάτι τόσο διαφορετικό και όμορφο σαν εικόνα από Ελλάδα. Μπράβο!

    • Με το δεύτερό σου υγ φίλε μου μου έδωσες μια πολύ ωραία πάσα για να πω το εξής: φέτος η Ελλάδα είχε την καλύτερη ανακοίνωση βαθμολογίας. Καταπληκτικός ο Gus, ωραία αγγλικά, κ ωραίο το setting στο Καλλιμάρμαρο

  8. Προφανώς κάποιοι τυφλωμένοι (ειλικρινά δεν ξέρω πια άλλη λέξη μπορεί να είναι η καταλληλότερη) από το γούστο τους για το όποιο τραγούδι τους αρέσει δεν μπορούν καν να δουν πόσο τραγικά εξελίσσετε ο διαγωνισμός.

    Τελικά ό,τι και να γίνει η EBU αποφασίζει και διατάζει που θα γίνει ο διαγωνισμός και φυσικά πιο θα είναι το “καλύτερο” τραγούδι, άσχετα αν ΔΕΝ πρώτο σε καμία ψηφοφορία.

    Ξαφνικά βλέπω ότι αρκετοί φαν θέλουν “ποιότητα” και υποστηρίζουν καθαρά φασιστικές νοοτροπίες και τακτικές. Προφανώς δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα και υποστηρίζουν τις κατευθυνόμενες (όπως και η ίδια EBU παραδέχεται) επιτροπές.
    Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά βλέπω ότι δεν έχουν και κανένα πρόβλημα στις επίσης φασιστικές δηλώσεις, ότι και να άλλαζε η ψηφοφορία και να ήταν άλλος ο πραγματικός νικητής, πάλι δεν θα γινόταν ο διαγωνισμός στη χώρα που κέρδισε.

    Και τέλος βλέπω ότι όποιος-όποια, τραγουδιστής- χώρα διαμαρτύρεται για τα αυτονόητα λοιδορείται και όχι μόνο, από τους ίδιους “φαν”…

    Ζητώ συγνώμη για το ύφος μου, αλλά ο διαγωνισμός τραγουδιού που λέγεται Eurovision βλέπω ότι έχει μεταλλαχτεί, όπως και οι “φαν” και δεν μπορώ να βλέπω το κατάντημα αυτό και να μην το σχολιάζω.

  9. 1) Με βάση το πως έχουν χωριστεί σε γκρουπ οι χώρες που αλληλοψηφίζονται, να έχουμε 6 ημιτελικούς των 6-7 χωρών + 6 απευθείας στον τελικό (big 5 + διοργανώτρια). Στους ημιτελικούς θα μπαίνει μία χώρα από κάθε γκρουπ και αναγκαστικά θα περνούν από τον κάθε ημιτελικό μόνο οι 3 που πραγματικά αξίζουν!

    2) Η βαθμολογία δε θα ανακοινώνεται από την ίδια τη χώρα, αλλά από τυχαία χώρα. πχ η Κύπρος δε θα ανακοινώνει τη δική της, αλλά πχ της Εσθονίας. Και για να μην θεωρείται ότι η EBU θα βγάλει τον δικό της με μαγειρεμένα αποτελέσματα, στο τέλος, θα μπορούν μόνο οι διαγωνιζόμενοι αν θέλουν να πάνε να δουν τα αναλυτικά αποτελέσματα χωρίς να τα διαδίδουν. Έτσι, οι επιτροπές θα μπορούν πιο εύκολα να ψηφίζουν με βάση ποιοτικά στοιχεία και όχι με την επιλογή «ψηφίζουμε πρώτα με 12-10-8 κτλ τους γείτονες και ό,τι περισσέψει στα καλά τραγούδια». Αν δηλαδή δε μάθουμε ποτέ αν το 12αρι της Κύπρου ήρθε ή όχι στην Ελλάδα και ανακοινώσει η Λευκορωσία τη βαθμολογία της Κύπρου, να μη γίνει διπλωματικό επεισόδιο. Ή αντίστοιχα να μπορεί το Αζερμπαϊτζάν να δώσει στην Αρμενία και το αντίθετο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ