ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Η Maya Sar παρουσίασε το “Korake Ti Znam”!

Η συμμετοχή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι πλέον γεγονός, αφού ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η φετινή εκπρόσωπος της χώρας, Maya Sar, στη σκηνή του Μπακού.

Η Maya Sar επελέγη πριν από λίγους μήνες από το κρατικό BHRT με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα της στην επερχόμενη διοργάνωση. Μέσω μιας ωριαίας τηλεοπτικής μετάδοσης, η συμμετοχή αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά απόψε, μαζί με το επίσημο video clip του τραγουδιού (δείτε τα βίντεο παρακάτω). Η σύνθεση τιτλοφορείται “Korake Ti Znam” (Γνωρίζω Τα Βήματά Σου) και φέρει την υπογραφή της ίδιας της Maya Sar, τόσο στη μουσική, όσο και στους στίχους, ενώ η παραγωγή ανήκει στον γνωστό Ιταλό μουσικοσυνθέτη Adriano Pennino. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε υπό τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της αποψινής παρουσίασης η Maya ερμήνευσε διαχρονικές επιτυχίες μεγάλων καλλιτεχνών, ενώ την εμφάνιση τους έκαναν κι εκρόσπωποι της χώρας από προηγούμενους διαγωνισμούς (2004, 2007, 2008).

Για την Maya Sar αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα ανέβει στη σκηνή της Eurovision, καθώς συμμετείχε στα φωνητικά των συμμετοχών της χώρας της το 2004 και το 2011. Η Βοσνία διαγωνίζεται στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2012, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαϊου στο Αζερμπαϊτζάν.

Θανάσης Νάκος

 

Η αποψινή παρουσίαση του τραγουδιού

 

Το επίσημο video clip της φετινής συμμετοχής της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

33 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΑΝΤΑ! ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ!!! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ! ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΦΕΤΟΣ!!!

  2. Μμμμ! Πολύ ενδιαφέρουσες αυτές οι πληροφορίες, με κάνουν και ανυπομονώ! Η Συμφωνική της Ρώμης προφανώς παραπέμπει σε μπαλάντα. Εύχομαι να είναι πάνω από όλα ένα ωραίο τραγούδι!

  3. Πω ρε ετσι και ειναι μπαλαντα και αυτο θα αυτοκτονησω. Απο τοτε που βγηκαν οι επιτροπες μου μαθαν ολοι τις μπαλαντες. Κερδησε περυσι μπαλαντα και καθε φορα ολοι στελνουν τα ιδια με το περσινο νικητη ελεος πια. Τουλαχιστον αν ειναι μπαλαντα να ειναι καμια καλη οχι σαν ολες τις ξενερωτες που εχουμε δει ως τωρα, γιατι μονο της Ισπανιας μου εχει αρεσει απο μπαλαντες ως τωρα.

  4. Το πιο μελωδικό τραγούδι του φετινού διαγωνισμού από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη! Αιθέρια φωνή και πολύ γλυκιά κοπέλα η Maya Sar! Τόσο το ίδιο το τραγούδι, όσο και το τελευταίο πλάνο στο βίντεο κλιπ, σχεδόν με συγκίνησαν! Δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη του στο διαγωνισμό, εγώ πάντως το λάτρεψα ήδη! Καλή επιτυχία Βοσνία-Ερζεγοβίνη!

  5. Ξεκινά καλά, αλλά στην πορεία καταντά επίπεδο. Σε αυτό τον διαγωνισμό θέλει και μία κλιμάκωση η μπαλάντα.
    Τελικά όλες οι πρωην γιουγκοσλαβικές χώρες στον δεύτερο ημιτελικό έστειλαν το ίδιο πράγμα, τουλάχιστον για τα αυτιά του μέσου τηλεθεατή. Βλέπω μόνο δύο να περνάνε στον τελικό (για εμένα Σερβία και Σλοβενία) και ίσως οριακά και με το ζόρι μία τρίτη. 9 συνολικά μπαλάντες στον δεύτερο ημιτελικό. Καλά νέα για τα ρυθμικά κομμάτια, κακά νέα για Εσθονία, Ολλανδία, Λιθουανία και Πορτογαλία.

  6. Poli wraio alla tha simfonisw……Servia,Croatia,Slovenia kai Vosnia panw katw to idio kai stin idia glwssa……tha alliloskotwthoun….vevaia favori thewreite i Servia…

  7. Όταν ο Zeljko σκεφτόταν απ’ τον Ιούλιο ποιό τραγούδι να πρωτο-αντέγραφε, η Βοσνία αποδίσει στο διαγωνισμό την καλύτερή της συμμετοχή και ένα άκουσμα που θα κάνει τον κύριο-παω-κάθε-δύο-χρόνια-Eurovision, να δει την πλάτη της στον τελικό! Η Βοσνία φέτος είναι ικανή για όλα. Μπράβο, υπέροχο τραγούδι!

  8. ομορφη τραγουδιστρια,αγγελικη φωνη,ωραια μελωδια συνθετουν μια αρκετα καλη μπαλαντα..σιγουρα δεν ειναι δυναμικη και δεν ξερω αν θα φανει και θα επικρατησει εναντι των αλλων μπαλαντων στον ημιτελικο η στον τελικο..
    σιγουρα καποιες απ τις πολλες αξιολογες μπαλαντες θα χαθουν δυστηχως και δεν θα πανε καλα..
    ο ζελικο σιγουρα θα τους σαρωσει ολους..απο κει και περα πολυ καλες συμμετοχες απο σλοβενια,βοσνια αλλα και πγδμ που εμενα μου αρεσει αρκετα..η κροατια νομιζω ερχεται μετα απ αυτες με αρκετα μετριο κομματι για μενα..
    αλλα δεν ειμαι μονο αυτες..μιλαμε για συνολο περιπου 15 μπαλαντες..θα δωσουν μεγαλη μαχη..

  9. Ειδικά για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχω τονίσει πως είναι ικανή για το καλύτερο (πχ, 2006,2011), για το χειρότερο (πχ,2004,2008), τώρα θα προσθέσω και το αδιάφορο! Δηλαδή, παρουσιάζεις τελευταία από όλες τις πρώην γιουγκοσλάβικες το τραγούδι σου, και ακούμε αυτό το βαρετό τραγουδάκι, με ωραία φωνή και παρουσία μεν, τόσο κοιμίσικο δε, που δεν περιγράφεται!
    Λυπάμαι, μιαν άλλη φορά!!!

  10. H μάχη της Βαλκανικής μπαλάντας στον β΄ημιτελικό.Πολύ μελωδικό κομμάτι και ωραία ενορχήστρωση.Δε νομίζω οτι ειναι τραγούδι που μπορει να κάνει το μπαμ με το televoting.Αυτά να βλέπουμε!Θα μπορούσε η ανόητη διοίκηση της ΕΡΤ να επιλέξει εσωτερικά μια αντίστοιχη ελληνίδα Maya Sar,να γράψει ενα πιο ψαγμένο μελωδικό τραγουδάκι,να της κάνουν ένα ωραιότατο video με Ελλάδα(που τόσο χρειαζόμαστε τον τουρισμό αυτή την περίοδο),αντί να οργανώνουν φτηνούς τελικούς σε εμπορικά κέντρα…

  11. τελικα επειδη ‘the artist’ σαρωσε τα κυριοτερα Οσκαρς φετος,βλεπω να γινεται της μοδας το μαυροασπρο το οποιο δεν με χαλα γιατι ειναι πολυ πιο ατμοσφαιρικο και γιατι ειπαμε το μαυροασπρο εχει το περισσοτερο χρωμα μεσα του.εγω δεν γνωριζω απο ενορχηστρωσεις οπως και οι περισσοτεροι Ευρωπαιοι που θα επιλεξουν να δουν Ευροβισιον το βραδυ εκεινο.Πολυ φοβαμαι οτι δεν θα εκτιμησουν δεοντως ουτε την Συμφωνικη της Ρωμης ουτε την γλυκεια Μαυα Σαρ γιατι ειναι απλα μια γλυκεια φωνη με μια γλυκεια μπαλαντα.
    Δεν σου μενει.ειναι κατι σαν γλυκο διαλειμμα μεχρι να σου ερθει το κυριως γευμα.

  12. Υπεροχη φωνη,αλλα απο ενα σημειο και μετα βαριεσαι ρε παιδι μου!Ελπιζω στην παρουσιαση των τραγουδιων να μην πεσουν η μια μπαλαντα μετα την αλλη και κοιμιθει ο μεσος τηλεθεατης!

  13. Ενδιαφερουσα συμμετοχη σιγουρα θα παει τελικο.Πολυ ωραια φωνη.Ωστοσο δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.

  14. Ωραιο οσο το ακους και το βλεπεις αλλα δεν θυμασαι τιποτα…τιποτα…!!!
    Δεν εχει κορυφωση κατι να σου μενει να το σιγοτραγουδας…!!
    Σαφως η Σερβια εχει καλυτερη μπαλαντα δεν το συζητω και μαλιστα ευτυχως ενας αντρας να τραγουδα βαλκανικη μπαλαντα και αλλες 5 γυναικες…θα αλληλοφαγωθουν και πιστευω οτι η Σλοβενια μαλλον υπερτερει αυτης εδω της μπαλαντας…αν και αν δεν δουμε το λαιβ.
    Τι συμπτωση να ειναι ολοι μαζι στο δευτερο ημιτελικο μαλλον η Κυπρος η εμεις θα ειχαμε καλυτερη τυχη εκει…!!!

  15. Ωραία μελωδία αλλά αδιάφορο γενικά.Θα αλληλοφαγωθούν στον δεύτερο ημιτελικό με όλους τους βαλκάνιους και τις μπαλάντες τους μετά απ’όλα τα τραγούδια του δεύτερου ημιτελικού τα αγαπημένα μου είναι:
    (τοπ 10 του 2ου ημιτελικού)
    1.Σουηδία
    2.Σλοβενία
    3.Ολλανδία
    4.Βουλγαρία
    5.ΠΓΔΜ
    6.Κροατία
    7.Σερβία
    8.Σλοβακία
    9.Ουκρανία
    10.Λευκορωσία-Τουρκία

  16. δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο,μια μπαλαντιτσα της σειρας χωρις ενορχηστρωση και μια δοση δηθενιας κουλτουροβαλκανιαδας.νομιζω πως δεν θα παει καλα

  17. Στο βιολοντσέλο δίπλα της είναι ο συμπαθής μουσικός, που και αυτός ήταν επί σκηνής στην περσινή συμμετοχή του Dino Merlin!!!

  18. Σερβία ,Κροατία και Σλοβενία πολύ καλύτερες!Νομίζω κινδυνεύει λίγο απο τις γειτόνισσες μια και είναι στον ίδιο ημιτελικό!

  19. Αξιοπρεπής συμμετοχή για τη Βοσνία κ πολύ γλυκό βίντεοκλιπ το οποίο αναδεικνύει τους στίχους κ τη μουσική .. Μετά από τα όσα πέρασαν οι Βόσνιοι τη δεκαετία του ’90, η ροπή τους προς τις μελαγχολικές μπαλάντες δικαιολογείται απόλυτα κ συνάμα έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε κ να ακούμε όμορφες συμμετοχές .. Εντούτοις, όταν και η Κροατία κ η Σερβία κ εν μέρει κ τα Σκόπια κινούνται σε ρυθμούς μπαλάντας, τότε αν μη τι άλλο τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα … Προσωπικά, θα το έβαζα στην ίδια δυναμική με την Κροατία, κ πιο κάτω από τη Σερβία αλλά κ από τη Σλοβενία, το τραγούδι της οποίας το θεωρώ περισσότερο λυρικό κ δυναμικό. Η Σλοβενία για μένα είναι η καλύτερη συμμετοχή για τα Βαλκάνια φέτος, αν κ περιμένω κ την τελική έκδοση της Αλβανίας ..

  20. i foni ekseretiki i kopela poli orea..to tragudi ligo vareto tha elega poli monotono…pisteuo pos i servia tha kanei ti diafora giati edaxei einai kai o zeliko pou ton latreuo alla einai to tragudi magiko..alla nomizo pos fetos i souidia exei ti niki logiko…alla to12ri paei servia dagoto!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ