ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Ο Δημήτρης Κοντόπουλος με την αποστολή της χώρας!

 

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Λευκορωσίας BTRC, ο Δημήτρης Κοντόπουλος έχει προσκληθεί να βοηθήσει στη νέα version του τραγουδιού “We are the Heroes”, με το οποίο το γκρουπ Litesound θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει το Μάιο στο Μπακού.

Σύμφωνα με το esctoday.com, ο Δημήτρης Κοντόπουλος βρίσκεται στο Μινσκ και βοηθά τους Litesound στην ηχογράφηση της νέας εκδοχής του τραγουδιού που θα φτιαχτεί ειδικά για τη συμμετοχή του γκρουπ στο διαγωνισμό. Η επιλογή του στούντιο ηχογράφησης του ραδιοφωνικού σταθμού Beltelradiocompany στο Μινσκ δεν είναι τυχαία καθώς θεωρείται ένα από τα πιο υπερσύγχρονα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο ίδιος ο Δημήτρης Κοντόπουλος αλλά και τα μέλη των Litesound δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την οργάνωση και τον εξοπλισμό του στούντιο και δηλώνουν πως θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για τη βελτίωση του τραγουδιού ώστε να είναι “εγγύτερα στο στυλ της Eurovision και της Ευρώπης”.

Η επιλογή του Δημήτρη Κοντόπουλου δεν ήταν τυχαία: η συμμετοχή του στην έκτη θέση της Λευκορωσίας το 2007 με το “Work your Magic” με το Dmitri Koldun, αλλά και οι συνθέσεις του “Shady Lady” με την Ani Lorak και την Ουκρανία το 2008 και φυσικά, το “This is our Night” με το Σάκη Ρουβά το 2009, τον κάνουν να θεωρείται “έμπειρος και αξιόπιστος στο είδος του”, σύμφωνα με δηλώσεις των Litesound.

Η νέα version του “We are the Heroes” αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα. Η Λευκορωσία θα συμμετάσχει στο δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη 24 Μαΐου.

[youtube id=”_gXZnaiUhtA” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή η συνεχής “αγωνία” να ταιριάζει το τραγούδι στο “στυλ της Eurovision”, μου είναι εντελώς ακατανόητη… Δηλαδή, πώς είναι ένα τραγούδι που έχει το “στυλ της Eurovision”; Κατά τη γνώμη μου, αυτή η νοοτροπία έχει κάνει πολύ κακό στο διαγωνισμό την τελευταία δεκαετία, καθώς του έχει στερήσει μέρος αυθεντικότητας κι έμπνευσης, πιστεύω. Για παράδειγμα, η συμμετοχή της Βοσνίας το 1999, με το Dino Merlin (Putnici), ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον τραγούδι, έξω από αυτό που θεωρείται ως “στυλ της Eurovision”, το οποίο ήρθε τελικά έβδομο! Μήπως θα έπρεπε οι Ευρωπαίοι δημιουργοί, συμπεριλαμβανομένων εννοείται και των Ελλήνων, να σκεφτούν ότι αυτά τα “καλούπια” δεν ωφελούν τελικά ούτε τους ίδιους ως καλλιτέχνες, ούτε και το διαγωνισμό;

  2. Ένα μέτριο ή ενα κακο τραγούδι όσο και να του “αλλάξεις τα φωτα” θα παραμείνει το ίδιο καλώς ή κακώς.Ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη κι εδω που τα λεμε σιγα τον κουκο

  3. O Κοντόπουλος εχει βρε μία μανιέρα και της έχει αλλάξει τα φώτα. Τελικά καταφέρνει να κάνει όλα τα τραγούδια του να ακούγονται όμοια.

    • Δεν συμφωνώ σε αυτό. Τι σχέση είχε π.χ το “Shady Lady” με το “είναι στιγμές”. Καμία σχέση.

  4. Mε λίγα λόγια μας λέει πως είναι δική του η σύνθεση! Ούτε το Shady Lady είχε υπογράψει, αλλά ήταν κοινό μυστικό πως ήταν ο συνθέτης! Τέλος πάντων, καλή επιτυχία στον Δημήτρη και τους Λευκορώσους καλλιτέχνες!!!

  5. Καταρχήν είναι πολύ ευχάριστο που οι Έλληνες κάνουν δουλειές έξω. Έχει γεμίσει η Γιουροβίζιον Σουηδούς. Ακόμα και η Ελληνική συμμετοχή Σουηδούς έχει από πίσω κατά τα 2/3 , η Κύπρος το ίδιο. Αφού λοιπόν υπάρχουν ταλαντούχοι Έλληνες δημιουργοί καλά κάνουν και κάνουν δουλειές έξω.
    Τώρα για το συγκεκριμένο. Το τραγούδι δεν μου αρέσει. Για εμένα είναι αστείο οι Λευκορώσοι να τραγουδάνε ροκ. Οπότε μόνο καλό μπορεί να τους κάνει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ