EUROVISION 2019: Δεύτερη πρόβα Ολλανδίας!

Από τις πιο αναμενόμενες σημερινές πρόβες είναι αυτή της Ολλανδίας, δεδομένου ότι ο νεαρός Duncan Laurence χάρη στη σύνθεση “Arcade” θεωρείται μεγάλο φαβορί για τον τίτλο του φετινού νικητή!

Ο Duncan κάθεται σε ένα πιάνο στο κέντρο της σκηνής καθισμένος σε ένα πιάνο/synthesizer και από εκεί ερμηνεύει το τραγούδι του καθ’ όλη τη διάρκειά του. Φοράει τα ίδια ρούχα με αυτά της πρώτης πρόβας, casual ρούχα μπλε απόχρωσης και μπεζ μπότες. Πάνω στο πιάνο βρίσκεται ένας διαφανής κύβος πάνω από τον οποίο βρίσκεται ένα φωτιστικό που εκπέμπει λευκό φως. Το σκηνικό είναι σε μπλε φόντο με τις αποχρώσεις του να εναλλάσσονται άλλοτε πιο σκούρες και άλλοτε πιο ανοιχτές, ενώ καπνοί και σύννεφα συμπληρώνουν την εμφάνιση θυμίζοντας νυχτερινό ουρανό. Τηλεοπτικά ο τραγουδιστής φωτίζεται καλύτερα με τη χρήση του κύβου, εντούτοις πολλές φορές το πρόσωπο του κρύβεται πίσω από το φως. Φωνητικά ο Duncan, όπως πάντα,  είναι πολύ καλός.

Στην διάρκεια της δεύτερης πρόβας, ο διαφανής κύβος- φωτιστικό έχει κατέβει από το πιάνο και έχει τοποθετηθεί στο δάπεδο, δίπλα στο πάτωμα. Είναι εμφανής η προσπάθεια να ταιριάξουν τα τηλεοπτικά πλάνα στην ερμηνεία του Duncan και για αυτό το λόγο τα διαλείμματα μεταξύ των τριών προσπαθειών είναι αρκετά μεγάλα. Στην τρίτη πρόβα ο κύβος επανήλθε στην αρχική του θέση χωρίς να είναι  αναμμένο, ενώ ο Duncan προς το τέλος του τραγουδιού έχασε τα λόγια του.

Η Ολλανδία επιμένει να παρουσιάζει το Arcade με πολύ απλό και λιτό τρόπο ποντάροντας στην ερμηνεία του Duncan και την ποιότητα του ίδιου του τραγουδιού.  Η αντίδραση στο press είναι αρκετά θετική χωρίς να είναι διάχυτος ο αναμενόμενος ενθουσιασμός.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις πρόβες του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! 

Πηγή φωτογραφίας: Paul Bellaart, eurovision.tv 

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άσχετο με το άρθρο, σχετικό με τη Eurovision γενικά. Αφιερώστε λίγα λεπτά και απολαύστε την αυθεντικότητα τραγουδιών που έχουν διαγωνιστεί στον θεσμό.

    https://youtu.be/60TdXPSnDyk

    • Όπως και της Λιθουανίας φέτος θυμίζει το τραγούδι “it’s Christmas time” από διαφήμιση της Coca-Cola

  2. Λογικά θα γίνει μάχη ανάμεσα σε Ολλανδία και Σουηδία και υπάρχει περίπτωση στη ψηφοφορία των επιτροπών να δώσουν μια μεγάλη μάχη και το αποτέλεσμα να το κρίνει το κοινό! Επίσης, η Γαλλία έβδομη? ?? Τσίμπησε ο κόσμος ε?

  3. Ε όχι 5η η Γαλλία έριξε την Ιταλία 7η.
    Τώρα που είδα την Ρωσία μου αρέσει τελικά.
    Ολλανδία,Σουηδία,Ρωσία και Ελλάδα τα αγαπημένα μου για φέτος.

    Αίσχος πάντως αυτό με την Γαλλία.

  4. Δυσκολο να νικησει η Ολλανδια…Αζερμπαιτζαν, Μαλτα και Ιταλια μαλλον θα τον περασουν στο tv

    • Δεν καταλαβαινω γιατι η Μαλτα ειναι τοσο υπερεκτιμημενη φετος. Ειναι αδικο να παρει τη θεση στον τελικο καποιου πολυ καλυτερου τραγουδιου απο τον 2ο ημιτελικο

  5. Επικεντρώνεται στην ερμηνεία και καλά κάνει..Εμένα μου αρέσει και το λευκό φως αλλά και ο νυχτερινός ουρανός…Γενικά έχουν φτιάξει μια ωραία ατμόσφαιρα για αυτό το τραγούδι…

  6. Σκηνικά είναι αρκετά μαζεμένο και σωστά και ερμηνευτικά τα πάει καλά μέχρι το σημείο που ανεβαίνει ο τόνος και η χροιά της φωνής του γίνεται λεπτή, εκεί μου το χαλάει.
    Στην studio εκτέλεση είχε προοδευτικά χορωδιακού τύπου backing vocals που το ισορροπούσε και έδινε κι έναν δραματικό τόνο, τώρα αυτό φαίνεται να λείπει.
    Μακάρι να το ακούσουμε πιο ολοκληρωμένο στην dress rehearsal να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα γιατί αυτό το αποτέλεσμα δεν βγάζει winning vibe….

  7. θα είναι πολυ ψηλα φέτος η ολλανδία!τοσο ψηλά που του χρόνου παιζει να διοργανωσει κιόλας τον θεσμό!!
    αν υπαρχει καποια να τον αντιμετωπισει στα ισια ειναι η σουηδία και η ιταλία!

  8. Δεν ξέρω κάτι μου λείπει, δεν μου μεταφέρει το δράμα και το συναίσθημα που μου μετέφερε /η studio version . Αυτή η συμμετοχή χρειάζεται φωνητικά για να σταθεί. Τον ακούω να τραγουδάει μόνος του και αισθάνομαι πως κάτι λείπει . Σκηνικά δεν με χαλάει αλλά αυτό το πιάνο έπρεπε να είχε φύγει χτες. Πέρα από ότι φαίνεται φθηνό δεν βοηθάει στην επικοινωνία του ερμηνευτή με το κοινό . Έπρεπε να στέκεται όρθιος μπροστά από το μικρόφωνο να κοιτάει στην κάμερα ώστε με τις εκφράσεις του και την ερμηνεία του να σου μεταδώσει το νόημα του τραγουδιού.

    • Συμφωνω. Επρεπε να τραγουδαει ορθιος. Και η φωνη του θα εβγαινε ακομη καλυτερα ετσι. Καθιστος χανει φωνητικα. Δεν εχει την ιδια δυναμικη η φωνη του

  9. Εάν αυτό ήταν εμφάνιση έλληνα θα γινοταν χαμός εδώ μέσα αλλά ξεχασα είναι Ολλανδία
    Φωνητικά καμια σχέση με το videoclip αλλά οκ… Το οτι ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ και το κυριότερο που βγάζει συναίσθημα;;;;;

  10. Μονο εμενα δεν με ξετρελαινει; Αν κερδισει θα ειναι επειδη τοσο καιρο συζητιεται ως το απολυτο φαβορι. Σιγα τα αυγα η σκηνικη παρουσια και η live ερμηνεια. Χιλιες φορες να το παρει η Σουηδια, ο Lundvik ειναι καταπληκτικος.

  11. Χρόνια είχε να μου αρέσει τραγούδι του διαγωνισμού από το δευτερόλεπτο 1. Πολυ σπάνια έχω να νιώσω τέτοια βεβαιότητα για νίκη . Θα είναι μια δίκαιη και ονειρεμένη νίκη . Έτσι να καθαρίσει λίγο το αυτί μας από το περσινό του Ισραήλ. Μπράβο στο παιδί που είναι ταλαντούχος και γοητευτικά σεμνός .

  12. Ας του βάλουν του χριστιανού ένα κανονικό πιάνο, δεν χωράει σε αυτό ο άνθρωπος και φαίνεται γελοίο. Φωνητικά είναι εξαιρετικό, αλλά σκηνικά περίμενα κάτι με περισσότερη κορύφωση.

  13. Μου βγάζει συναισθημα που είναι το σημαντικότερο σ’ αυτό το κομμάτι και θεωρώ πως το αποδίδει σωστά και φωνητικά. Θεωρώ σιγουρο το top 5, για πρωτια, δεν ξέρω.. δεν το πολυπιστευω. Μακάρι να διαψευστω γιατί είναι κομμάτι με προδιαγραφή βραβείου.

  14. Τελικά τηλεοπτικά δείχνει απίστευτα καλό και δεν το περίμενα μετά την πρώτη πρόβα για να πω την αλήθεια. Σίγουρη νίκη και δεν ακούω τίποτα. Eίναι τόσο ξεκάθαρο όσο ήταν κάποτε το euphoria. Πάμε Άμστερνταμ του χρόνου ταξιδάκι!

    • Μη κλείσεις από τώρα εισιτήρια γιατί σε βλέπω να περιφέρεσαι στο Άμστερνταμ άδικα ,ο τύπος την έχει δει ότι έχει το κομμάτι και δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο ,την πάτησε και αυτός με τα σχόλια που έτυχε μέχρις στιγμής ,Eurovision είναι δε μπορεί να ονειρεύτηκε τον εαυτό του στο stage αυτής της σκηνής ντυμένος σαν να πάει super market και σιγά το τραγούδι ,μια συνηθισμένη μπαλάντα ,για μένα 5 – 8 θέση θα ήταν το δίκαιο για το συγκεκριμένο τραγούδι .

  15. κανονικά το τραγούδι θα έπρεπε να αποκλειστεί γιατί 2 χρόνια πριν δημοσιεύτηκε στο youtube και ήδη ήταν γνωστό στο κοινό. όπως και το τραγούδι της Τζαμάλα που επίσης το τραγούδησε μπροστά σε κοινό ένα χρόνο πριν τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ