EUROVISION 2019: Πρώτη πρόβα Ισπανίας!

Μία από τις πιο αναμενόμενες πρόβες της φετινής διοργάνωσης πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο EXPO Tel Aviv. Ο λόγος για τον Miki από την Ισπανία με το τραγούδι «La venda» τη σκηνική επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει ο δικός μας Φωκάς Ευαγγελινός!

Επί σκηνής υπάρχει ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο χωρισμένο σε 6 κομμάτια (κουτάκια). Όλο σχηματίζει ένα διώροφο σπίτι: 3 κουτάκια πάνω και 3 κάτω. Υπάρχει μια σκάλα που ανεβαίνει στο επάνω κουτάκι. Στον επάνω «όροφο» βρίσκονται τα 3 αγόρια -στη μέση ο Miki- και στον κάτω τα 2 κορίτσια. Στο φόντο αρχικά φαίνεται κάτι σαν αυλαία που ανοίγει και αλλάζει χρωματισμούς.

Ξεκινώντας το τραγούδι, καθένας μέσα στο κουτάκι του κάνει ένα διαφορετικό χορευτικό. Στο κάθε κουτάκι υπάρχουν διαφορετικά έπιπλα, άλλος έχει καρέκλες, άλλος φωτιστικά κλπ. Με το 1ο ρεφρέν αρχίζουν να εμφανίζονται πιτσιλιές στο φόντο που πληθαίνουν σε διάφορα χρώματα. Αριστερά εμφανίζεται τώρα ένα ρομπότ στις διαστάσεις του σπιτιού που έχει φωτάκια επάνω του.

Μετά το δεύτερο ρεφρέν, όλοι βγαίνουν από το σπίτι. Το ρομπότ εξαφανίζεται. Μετά αλλάζει και η οθόνη και αντί για πιτσιλιές βλέπουμε αποτυπώματα δαχτύλων του χεριού. Φωνητικά στην 1η πρόβα δεν είναι ιδιαίτερα καλός.

Στο τελείωμα, ο Miki βγαίνει στον μπροστινό διάδρομο μαζί με τους υπόλοιπους χορευτές.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις πρόβες του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision! 

Πηγή φωτογραφίας: José Irún, eurovision.tv

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι να υπαρχει ενα ρομποτ. Δεν κολλαει πουθενα.Γενικα μου αρεσε αυτο που ειδα

  2. Αχταρμάς. Πολύ ωραία η ιδέα με τα flat rooms, εντυπωσιακή κατασκευή, εξισου εντυπωσιακό το robot το οποίο ωστόσο δεν έχει κάποια χρησιμότητα και εμφανίζεται για συγκεκριμένα δευτερόλεπτα.??!!
    Αδύναμη εμφάνιση που φαντάζομαι βέβαια γράφει αλλιώς στον φακό. Αλλά οκ.
    Το χειρότερο δε για εμένα ήταν ο φωτισμός που καταλήγει ένα τόσο ζωντανό τραγούδι να μιζεριάζει. Τα γραφικά απο πίσω λίγο καλύτερα από τα Windows 2000.
    Κριμα και ήταν απο τις αγαπημένες μου συμμετοχές για φετος. Ακόμα και αν επανασκεύασαν τόσο άσχημα το τραγούδι σε σχέση με την version που ακούσαμε στον Ισπανικό τελικο. Κρίμα βρε Miki μου.

  3. Ο Φωκάς κάποιο φετίχ έχει με τα τετραγωνικά σχήματα δεν εξηγείται αλλιώς.
    Το Staging μου αρέσει αλλά το βρίσκω κάπως αντιφατικο με το κομμάτι που είναι πιο ανέμελο.
    Θαρρώ η Ισπανία θα πετύχει τη καλύτερη της θέση μετά το 2014. (Καλύτερα στο κοινό, χαμηλότερα στις επιτροπές)

  4. Off topic kαι οχι οτι δεν μ αρέσει η ελληνική παρουσίαση αλλα πριν τις πρόβες έτσι φανταζόμουν την Κατερίνα. Να έχει παρόμοια κατασκευή με κουτιά και σε κάθε κουτί αυτή και οι κοπέλες.

  5. Ένα τραγούδι πάρτυ και γεμάτο ενέργεια το περιόρισαν σε κυβάκια και καλούπια αντί να οργώσουν την σκηνή και να μεταδώσουν πανηγυρικά, φεστιβαλικά vibes. Μια αναβαθμισμένη πλην επαναλαμβανόμενη ιδέα της περσινης Μολδαβίας.

  6. Ο Φωκάς δεν μπορεί να μη χρησιμοποιήσει κάτι που να μην έχει πόρτες, τοίχους, παράθυρα, κουτιά κτλπ. Το βρίσκω σχεδόν παρόμοιο με αυτό του Ρώσου, μόνο που αντί για το ίδιο άτομο έχει διαφορετικά επί σκηνής. Κρίμα όμως γιατί το τραγούδι είναι χαρούμενο και με καλή σκηνική παρουσία θα μπορούσε να είναι αρκετά ψιλά στη βαθμολογία

  7. το τραγούδι ειναι ακρως μεσογειακό,ανεβαστικο κ πιασαρικο!η παρουσιαση μα ρεσει!!καλη επιτυχια ισπανια!

  8. ο φωκάς παλι το εκανε το θαυμα του!!ειμαι σιγουρος οτι η ισπανία θα τερματισει πολυ ψηλά!το αξιζει εξαλλου!
    το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ακουστει πολυ το καλοκαίρι ο miki!
    εχει την ψηφο μου ηδη!

  9. Αυτό που βλέπω σκηνικά μπορώ να πω πως μου αρέσει πολύ . Αυτό που πρέπει να προσέξουν είναι η ο Μίκι να αποδώσει σωστά το κομμάτι καθώς η έχει μια υπερκινητική χορογραφία , δεν μένει καθόλου στάσιμος και φωνητικά νομίζω φάνηκε κουρασμένος από ένα σημείο και μετά . Ο ίδιος όμως ξέρει να πουλάει το τραγούδι στο κοινό είναι χαρούμενος, αυθόρμητος, με αυτοπεποίθηση. Δεν συμφωνώ με το στήσιμο επί σκηνής. Όχι ότι δεν φαίνεται σύγχρονο , νεανικό και φρέσκο αλλά πιστεύω στερεί τον αυθορμητισμό που πρέπει να δείξει αυτό το τραγούδι on stage, καθώς φαίνεται λίγο επιτηδευμένο . Νομίζω πως είναι στο χέρι του Μίκι και των χορευτών του να δώσουν τον απαιτούμενο αυθορμητισμό , και πιστεύω πως θα τα καταφέρουν στην επόμενη πρόβα ακόμα και με αυτό το σκηνικό . Το ρομπότ φιγούρα είναι υπερβολή δεν προσθέτει τίποτα στο concept . Καλό θα ήταν να αφαιρεθεί στην επόμενη πρόβα..

  10. Αυτό δεν μαζεύεται με τίποτα, ποιος ο λόγος ένα τόσο φωτεινό κομμάτι να μπαίνει στα κουτάκια, κρίμα για την ατυχέστατη επιλογή του Φωκά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ