EUROVISION 2019: Αύριο η δεύτερη ημέρα των προβών – Στις 16:00 η πρώτη πρόβα της Ελλάδας!

Η Κυριακή 5 Μαΐου 2019, σηματοδοτεί τη δεύτερη ημέρα των πρώτων τεχνικών προβών των χωρών του φετινού διαγωνισμού. Την αυλαία της δεύτερης ημέρας των προβών θα ανοίξει με τη πρώτη του τεχνική πρόβα το Βέλγιο, στις 10:40 ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 17:10 με την πρώτη πρόβα του Άγιου Μαρίνου. Η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τη πρώτη της τεχνική πρόβα από τις 16:00 μέχρι και τις 16:30. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν δύο διαλείμματα: το πρώτο στις 12:30 και διάρκειας σχεδόν μίας ώρας και το δεύτερο στις 15:30 για μισή ώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πρώτες τεχνικές πρόβες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών ενώ οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και οι fans μπορούν να τις παρακολουθήσουν μόνο μέσω των οθονών στο Press Centre. Στη δημοσιότητα ενδέχεται ωστόσο – όπως συνηθίζεται – να βγουν videos ολίγων δευτερολέπτων, από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube.

Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα των προβών έχει ως εξής:

  1. Βέλγιο | 10:40 – 11:10
  2. Γεωργία | 11:20 – 11:50
  3. Αυστραλία | 12:00 – 12:30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

4. Ισλανδία | 13.40-14.10

5. Εσθονία | 14.20-14.50

6. Πορτογαλία | 15.00-15.30

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

7. Ελλάδα | 16:00 – 16:30

8. Άγιος Μαρίνος | 16:40 – 17:10

 

Εσείς ποιες πρόβες ανυπομονείτε να δείτε, πέραν της Ελληνικής; 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision 2019, στον OGAE Greece! 

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενα σχολιο γαι τις σημερινες προβες
    Κυπρος: Πανω κατω οτι περιμενα. Δυστυχως δεν θα μου κανει εντυπωση αν η Κυπρος παει χειροτερα αποτι αναμενεται.(aka εκτός top 10).
    Τσεχια: Το μεγαλο συν ειναι ο ιδιος ο Albert με την μεταδοτικοτητα που εχει.Γενικα το live ειναι καλυτερο απο την studio version και μπορω να πω με σιγουρια οτι κλειδωσε θεση στο τελικο.
    Φινλανδια: Το τραφουδι ειναι αρκετα forgettable και το staging αν και καλο δεν το βοηθαει.
    Πολωνια;Αδιαφορη απο την αρχη και δεν αλλαξε κατι σημερα.
    Μαυροβουνιο.Μονο φωνητικά ειναι καλοι.
    Σλοβενια: Το dark horse για φετος.Θεωρω πως αμα σκηνοθετικα λειτουργησει μπορει να χτυπησει μεχρι και top 5 στο τελικο.
    Ουγγαρια: Ο joji ειναι καλος ερμηνευτης και εκει στηριζεται. Το τραγουδι ομως ειναι χειροτερο απο το origo οποτε νομιζω ειναι borderline.
    Λευκορωσία: Η Ζενια ειναι καλυτερη απο το τργουδι.Νομιζω αυξησε πιθανοτητες προκρισης.
    Σερβια:Αναμενομενα καλη η Νεβενα.Δεν μου αρεσουν τα πολλα κοσμηματα που φορα.Νομιζω περνα σιγουρα

  2. Ανυπομονώ για Βέλγιο, Πορτογαλία ( καθώς με κάτι μέτριο μπορούν κι οι δυο να μείνουν εκτός τελικού) Αυστραλία ( είπαν θα χουν άλλη σκηνική παρουσία από το κιτσαριο στον εθνικό τελικό), Αγιο Μαρίνο ( αν κι πάνω κάτω φαντάζομαι τι θα στήσουν) και φυσικά για τα φαβορί του ημιτελικού ( Ελλάδα, Ισλανδία!).
    Για Γεωργία και Εσθονία αδιαφορώ αφού θεωρώ απίθανο να περάσουν.
    Καλή επιτυχία στην. Ελλάδα και στη Κατερίνα μας! Ας πάνε όλα κατ’ευχην.

  3. Για αυριο περιμενω πρωτίστως την Ελλαδα και δευτερευοντως ολες τις υπολοιπες εκτος απο την Γεωργια

  4. Μετά τις πρόβες της πρώτης μέρας:

    Κυπρος: Μου άρεσε αυτό το λίγο που είδα. Δεν θα κάτσω να ψειρίσω λίγα δευτερόλεπτα μιας πρώτης πρόβας αλλά έχω την εντύπωση ότι θα βγει ένα αξιοπρεπές επαγγελματικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα γι αυτό που είναι το τραγούδι. Το ρούχο δεν μου άρεσε καθόλου αλλά αυτά είναι γούστα.

    Τσεχία: Το τραγούδι είναι από τα αγαπημένα μου φέτος αλλά δεν μου άρεσε η σημερινή πρόβα. Ούτε το στήσιμο ούτε φωνητικά. Απογοητεύτηκα λίγο. Περιμένω να δω κάτι καλύτερο.

    Μαυροβούνιο: Από τα λίγα δευτερόλεπτα έχω την αίσθηση ότι θα καταφέρουν να παρουσιάσουν σκηνικά κάτι χειρότερο και περισσότερο αδιάφορο και από αυτό που παρουσίασαν στον εθνικό τους τελικό. Σίγουρος αποκλεισμός.

    Ουγγαρία: Μου άρεσε πολύ. Φωνητικά πολύ καλός και θα είναι και καλύτερος στον ημιτελικό και σκηνικά μου άρεσε ότι είδα.

    Σερβία: Λίγα πράγματα ενώ χρειαζόταν περισσότερα. Θα βασιστεί αποκλειστικά στην φωνή της και σε τίποτα άλλο αφού και το τραγούδι και η σκηνική παρουσία δεν την βοηθάνε ιδιαίτερα.

    Σλοβενία: Εξαιρετικό. Το αγαπημένο μου σήμερα. Υπέροχο κομμάτι και τέλεια γραφικά που δημιουργούν μια ονειρική κατάσταση.

    Πολωνία: Δεν μου άρεσε. Φορεσαν την Άρτα και τα Γιάννενα ενώ τα γραφικά με τις προσωπογραφίες ποτέ δεν μου άρεσαν και φορτώνουν κι άλλο μια υπερφορτωμένη έτσι κι αλλιώς συμμετοχή.

    Φινλανδία: Κακός φωνητικά από αυτο που άκουσα και μια σκηνικη παρουσιαση μιας παραλλαγης του εθνικου τελικου που δεν μου αρεσε ετσι κι αλλιως.

    Λευκορωσία: Η ευχάριστη έκπληξη. Δεν μου αρέσει ούτε το τραγούδι ούτε η τραγουδίστρια αλλά παρουσιάζουν κάτι καλό και με ενέργεια επί σκηνής. Καλή προσπάθεια που ίσως να καταφερει να την περάσει τελικό.

  5. Την πρώτη ημέρα των προβών, δε νομίζω ότι ξεχώρισε κάποια χώρα ιδιαίτερα. Η Κύπρος ήταν αξιοπρεπέστατη, μπράβο. Έχω αγωνία αύριο για την Ελλάδα, όπως είδα στο euro.forumgreek.com, η ελληνική ομάδα φέτος έχει ετοιμάσει σπουδαία πράγματα, μακάρι να μας βγουν όλα, και να πάνε τα πράγματα κατ’ ευχήν. Καλή επιτυχία στην Κατερίνα για αύριο !!!

  6. Στο βιντεοκλιπ στο youtbe απο το καναλι της Κατερινας καποιο γραφει οτι υπαρχει προβλημα με τη σκηνικη παρουσια!!! Ελπιζω να μην ισχυει κατι τετοιο!!!

    • Εντάξει, αν ΚΑΙ φέτος έχουμε θέματα, τότε τι να πω…άντε γεια Eurovision…

    • Δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα φέτος από τους διοργανωτές. Το ότι μας έβαλαν στην προτελευταία σειρά εμφάνισης σημαίνει πως θέλουν να τα πάμε καλά, οπότε πιστεύω θα είναι πρόθυμοι για τις όποιες σκηνοθετικές αλλαγές ζητήσουμε.

    • Ο συγκεκριμενος χρηστης στο youtube με τον ορο ‘προβλημα’ εννοει τις… αλλαγες που ζητησε η Ελληνικη αποστολη απο το βιντεο των stand in προβων. Ηρεμηστε και φιλτραρετε το τι διαβαζετε στο διαδικτυο.

  7. Πορτογαλία και Ελλάδα! Καλή τύχη και στις δύο χώρες!!!!!

  8. Ο Μπος φιλοτέχνησε αρκετά τρίπτυχα, τρεις δηλαδή συναρμοσμένους πίνακες, λίγο ή πολύ πάνω στο ίδιο θέμα. Ένα από τα δημοφιλέστερα και ίσως σημαντικότερα έργα του είναι ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων, έργο που θεωρείται γενικά ως το σχόλιο του Μπος πάνω στο θέμα του θανάσιμου αμαρτήματος της λαγνείας. Στο αριστερό φύλλο του τρίπτυχου απεικονίζεται ο Αδάμ και η Εύα στον κήπο της Εδέμ, στο μεσαίο φύλλο κυριαρχεί το θέμα των σαρκικών απολαύσεων ενώ στο δεξιό φύλλο δεσπόζει η απεικόνιση της Κόλασης.

    Ενας τύπος σε σχόλιο στο YT είπε ότι σε αυτό βασίστηκαν και ψάχνοντας το νομίζω βρήκαμε τι εννοουν τρεις παράλληλοι κόσμοι… Πραγματικά αν το αποδώσουν ωραία σκηνοθετικά θα είναι πράγματι εντυπωσιακό και πρωτότυπο! Για να δούμε τι θα δούμε..

    • Από το nassos blog (ελπίζω να μην ενοχλώ τον ogae που το γράφω εδώ)

      “Η Κατερίνα επί σκηνής θα συνοδεύεται από 2 ακόμα χορεύτριες και 3 ακόμα κοπέλες στα φωνητικά αφού και το τραγούδι μας «Better Love» απαιτεί χορωδία στη μελωδία.
      Η επιλογή των δυο χορευτριών δεν είναι τυχαία και αυτό διότι … σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η σκηνική παρουσία μας… βασίζεται στο έργο Τέχνης του Ολλανδού ζωγράφου Ιερώνυμου Μπος που εκτίθεται στο Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης και ονομάζεται «Ο κήπος των επίγειων απολαυσεων» .
      Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί ίσως και τον τρόπο εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής στη σκηνή του Ισραήλ.
      Οι τρεις πίνακες που εναρμονίζονται μεταξύ τους αποτελούν και τις θέσεις της Κατερίνας στο κέντρο και δεξιά και αριστερά των δύο χορευτριών. Οι κινήσεις των τριών θα δίνουν ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα που θα μοιάζει με πίνακα.
      Μια σύλληψη εντυπωσιάκή αν αναλογιστεί κανείς πώς κάτι ανάλογο δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στην Eurovision. Και αναφέρομαι στο τεχνικό-γραφιστικό κομμάτι μιας και οι πίνακες θα είναι διπλής όψης… κάτι που θα δίνει πολύ έντονα την παράλληλη δράση τηλεοπτικά. ”

      Αν είναι αυτό εδώ που λέει το σαχλό μπλόγκ του Νάσου τότε πάμε όντως για μεγάλα πράγματα!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ