Η απάντηση της Katerine Duska στον Roger Waters!

O Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, συμμετέχει ενεργά στο διεθνές κίνημα BDS, το οποίο προωθεί τον αγώνα των Παλαιστινίων για Ανθρώπινα Δικαιώματα διοργανώνοντας καμπάνιες μποϊκοτάζ και απόσυρσης επενδύσεων από το Ισραήλ.Τον Μάρτιο είχε απευθυνθεί στους συμμετέχοντες της Eurovision 2019 καλώντας τους να μην συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ .

Στις 17 Απριλίου δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube με το οποίο απευθυνόταν στην Κατερίνα Ντούσκα και της ζητούσε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.

Η Κατερίνα Ντούσκα, σήμερα (29 Απριλίου), μέσω του λογαριασμού της στο facebook, απάντησε στον Roger Waters σχετικά, διαψεύδοντας παράλληλα διάφορα άρθρα τα οποία είχαν δει το φως της δημοσιότητας και στα οποία φαινόταν η ίδια να τοποθετείται επί του θέματος.

Αγαπητέ Κύριε Waters,
Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα ψευδές άρθρο από διάφορα μέσα. Οι συντάκτες αυτών των μέσων δυστυχώς απομόνωσαν τα λεγόμενά μου από μια παλιά συνέντευξη και την παρουσίασαν σαν να ήταν απάντηση μου προς εσάς. 
Είστε ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς μου ήρωες και σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σας και τον χρόνο που διαθέσατε. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο καλλιτεχνικό σας έργο και στέκομαι δίπλα σας στον διαρκή σας αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο αγώνας αυτός, δυστυχώς, είναι πάντα επίκαιρος, όχι μόνο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στις οποίες πραγματοποιούμε συναυλίες. Πιστεύω ότι ο λόγος που πηγαίνουμε να παίξουμε, είναι γιατί ανεξάρτητα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή τα καθεστώτα, εμείς ως καλλιτέχνες, απευθυνόμαστε και μοιραζόμαστε τη μουσική με τον κόσμο. Αυτό κατά τη γνώμη μου μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει. Την διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετέχω την παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεν ανήκει σε κανένα κράτος. Πάντα πίστευα πως η δύναμη της τέχνης είναι τεράστια, πως μπορεί ν’ αποτελέσει στάση και ισχυρό ερέθισμα. Κατ´ επέκταση, δε θεωρώ πως ο αποκλεισμός της θα είχε δημιουργικό αποτέλεσμα. Είναι μια συζήτηση μεταξύ καλλιτεχνών που παρακολουθώ εδώ και καιρό και τάσσομαι υπέρ μιας τοποθέτησης την οποία έχουν εκφράσει και άλλα μουσικά μου ινδάλματα όπως ο Thom Yorke και ο Nick Cave μεταξύ άλλων. Στο βίντεο αναφέρετε ότι μπορεί να έχετε λάθος. Μπορεί να έχετε ή μπορεί να έχουμε εμείς που συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ο καθένας μας, με τον τρόπο που θεωρεί ο καθένας σωστό, λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη των λαών.
Με απεριόριστη εκτίμηση,
Κατερίνα Ντούσκα

Αυτή ήταν η απάντηση της Ελληνίδας εκπροσώπου και εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε ότι η Eurovision είναι μια μουσική γιορτή που προάγει τη φιλία μεταξύ των λαών και την αποδοχή όλων των ανθρώπων.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2019!

[Πηγή/Φωτογραφία: Katerine Duska facebook]

Κωνσταντίνος Παππάς
Κωνσταντίνος Παππάς
Γεννήθηκε ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Ιουνίου. Ξεκίνησε να διαβάζει πριν πάει σχολείο από συμπόνοια. Έμαθε να γράφει εξίσου γρήγορα, αλλά πλέον ο γραφικός του χαρακτήρας και η ασθενής του μνήμη τον προδίδουν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, προσπαθεί να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στα ενδιαφέροντα του. Πάθος του η Eurovision για την οποία αρθρογραφεί ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2018 μέσα από το αγαπημένο του σωματείο, τον OGAE Greece. Στην καθημερινότητα του ομιλεί οικονομικά.

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Ντούσκα για τον τρόπο με τον οποίο απάντησε στον Roger Waters , ανώτερη, δεικτική, με απόλυτο κι ειλικρινή σεβασμό σε αυτόν….. Μπράβο της.

  2. Καλύτερα να άκουγες Κατερινιω τι σου λέει το ίνδαλμα σου γιατί έτσι θα γλιτωνες τον εξευτελισμό που πρόκειται να πάθεις σε λίγες εβδομάδες. Όσο για τον φιλαρακο που προσπαθούσε να σας πείσει ότι του έχω κλέψει το προφίλ και ότι αυτός είναι ο αληθινός Thunder και αλλά κουραφεξαλα από ότι βλέπω το τακτοποίησε το θέμα ο ogae γιατί εδώ και πολύ καιρό δεν έχει σχολιάσει καθολου να και κάτι σωστό από αυτό το σάιτ αν και θα έπρεπε να τον κάνετε δημόσια ξεφτίλα για παραδειγματισμό.

    • ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ( ΚΑΤΕΡΙΝΙΩ ) ΑΝ ΕΙΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΕΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕΣ ΣΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ … ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Η ΜΕΓΑ ΠΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΘΗ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ…Ο ΜΟΝΟΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

      • Χαχαχαχαχαχα δηλαδή αν δεν αρέσει σε κάποιον ή Φούσκα είναι Ανθελληνας??? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις???

    • αναρωτιέμαι γιατί ο OGAE Greece δεν τακτοποιεί κ σένα! Ο μονος που ξευτελίζεται εδώ μέσα είσαι εσύ, φυσικά κρυμμένος πίσω από έπό μία οθόνη υπολογιστή! Όσο OGAE Greece εάν θέλετε να είστε σοβάρο site προσέχετε λίγο και τα προσβληικά σχόλια από τέτοια άτομα!

      • Αν δεν σου αρέσουν αυτά που λέω μην τα διαβάζεις δημοκρατία έχουμε και ότι θελω θα λέω .Επίσης αν είχες λίγο μυαλό θα καταλάβαινες γιατί ο ogae δεν τακτοποιεί και εμένα όπως λες……

  3. Τι ανοησίες.. Πράγματι γίνονται πολλά αίσχη στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη, όπως και σε πολλά άλλα μέρη στον κόσμο, αλλά εάν κάποιος δεν κάνει συναυλίες ή δεν πάει στη Eurovision αυτομάτως και ως δια μαγείας θα σταματήσουν όλα; Θα σταματήσουν οι πόλεμοι; Θα ευαισθητοποιηθούν ξαφνικά αυτοί που κυβερνούν, παίρνουν αποφάσεις και ρυθμίζουν δυστυχώς τις ζωές τόσων ανθρώπων; Τόσα χρόνια που η Eurovision ήταν οπουδήποτε αλλού εκτός Ισραήλ, σταμάτησε ο πόλεμος, οι βομβαρδισμοί και οι απώλειες τόσων ανθρώπων; Φυσικά η απάντηση σε όλα αυτά είναι όχι… Οπότε ποιο το κέρδος;
    Όλο αυτό μου φαίνεται εντελώς υποκριτικό. Ο μόνος σκοπός όλων αυτών, είναι ο εντυπωσιασμός και η δημόσια, δήθεν ευαισθητοποιημένη, εικόνα τους.

  4. Τα πραγματα είναι πολυ απλα. Αν η EBU ενδιαφερόταν τόσο πολυ για την κατασταση στην Παλαιστίνη ΔΕΝ θα έδινε την διοργάνωση στο Ισραήλ. Δεν γνωρίζω αν το έχει κανει ηδη ο κ. Rogers αλλά ας απευθυνθεί σε αυτούς και οχι στους διαγωνιζομενους που πάνε εκεί για να αποκομίσουν μια όμορφη εμπειρία. Και προφανώς να απευθυνόταν εκεί αμέσως μετα τη νίκη του Ισραήλ, οχι μια ανασα πριν το event.

  5. Ποσο αξιοπρεπής και έντιμη κοπέλα! Με πραγματικο λόγο και σεβασμό σε αυτό που υπηρετεί και αγαπά! Εύχομαι πραγματικά μέσα από την eurovision να την μάθουν τα νέα παιδιά και να αποτελέσει πρότυπο γιατι είναι μια αληθινή καλλιτέχνις!! Μπράβο Κατερίνα!

  6. τουλάχιστον στο ισραήλ μπορεις να δηλωσεις ανετα οτι εισαι γκει,αμφί,φεμινιστης, κ οτι θέλεις χωρις να υπαρχουν νομικές οι αλλες κυρώσεις, ειναι μια ελευθερη χωρα!ετσι για να λέμε κ τα συν σε μια χώρα!!

  7. Όποιες ενστάσεις και αν έχει κάποιος για τις πολιτικές του Ισραήλ, είναι η μοναδική δημοκρατική χώρα και ανοιχτή κοινωνία σε μία θάλασσα αυταρχικών καθεστώτων και ισλαμικών συστημάτων στη Μέση Ανατολή. Το να επικαλείται κάποιος τα ανθρώπινα δικαιώματα για να υπερασπιστεί χώρες και λαούς που τα ανθρώπινα δικαιώματα (των γυναικών, των ομοφυλόφιλων κλπ) καταπατόνται καθημερινά, είναι λογικά γελοίο και ηθικά σαθρό.

  8. Το να καταπιέζεις και να σκοτώνεις παιδιά δε συμψηφίζεται με το να έχεις την ελευθερία να κες ότι είσαι γκευ
    Είτε μας αρέσει είτε όχι το Ισραήλ είναι ο χωροφύλακας της περιοχής και σκοτώνει κόσμο! Συγκυριακά όπως πάντα γίνεται ειναο σύμμαχος μας πλέον άλλωστε στη διπλωματία δεν υπάρχουν φιλίες αλλά συμφέροντα
    Πέρα από αυτό και για να μην παρεξηγηθώ δεν είπα ότι ο φίλος πιο πάνω συμψηφίσε την ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού με τη γενοκτονία αλλά για μένα δε το λες καν σαν θετικό διότι εκεί γίνεται μακελειό
    Ας είμαστε ειλικρίνεις εάν θελουμε Κανονικά με αυτά που τραβούν οι Παλαιστίνιοι όχι δρν έπρεπε καμία χώρα να μην συμμετέχει αλλά ούτε κα να συμμετέχει το Ισραήλ σε διεθνής και ευρωπαϊκές οργανώσεις
    Επεοδη όμως η ζωή είναι σκληρή άλλο να τα λες και άλλο να τα πραττεις

    • Παιδάκια σκοτώνονται και από τις δύο πλευρές. Μακελειό γίνεται σε Ισραηλινό και Παλαιστινιακό έδαφος εδώ και δεκαετίες. Είναι πολύ εύκολος ο δικαιωματισμός του καναπέ. Το ζόρι ξεκινά όταν καλείσαι να εφαρμόσεις τις ιδέες σου στην πράξη.
      Όσοι eurofan κόπτονται για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Παλαιστίνης, τους καλώ να πάνε να ζήσουν στην εκεί κοινωνία με ανοιχτά εκφρασμένες όλες τις προσωπικές επιλογές τους. Θέλω να δω κάτι… Και αυτό που θα δω δεν είναι μόνο ένας απλός περιορισμός της ελευθερίας των επιλογών, είναι έως και λιθοβολισμός μέχρι θανάτου.

  9. Υπόθεση Thunder
    Δε ξέρω που βαδίζεις την άποψη για βατερλό της Ελλάδας Ξέρεις κάτι αιτιολόγησε το
    Προσωπικά πάντα διαβάζω το τι γράφει ακόμη και με αυτό τον γραφικό τρόπο και εύχομαι φέτος να διαψευστεί γιατί περισυ επιβεβαιώθηκε
    Απλά φέτος θεωρώ ότι οοως φαίνεται καλό τραγούδι έχουμε καλή φωνή αρκεί και η σκηνική παρουσία Για αυτό αισιοδοξώ
    Στους επικριτές του και για αυτούς που είπαν πτι κρύβεται στην ανωνυμία θα ήθελαν απλά να ρωτήσω Εσείς που κατηγορείτε τον άλλον για ανωνυμία μας λέτε ποιοι είστε
    Ειλικρινά κουράζει πάντα και παντού όταν ασκείται κριτική αμέσως να λέμε πείτε στοιχεία σας κλπ όταν εμείς κρυβόμαστε
    ΥΓ ο thunder τουλάχιστον δεν εμφανίστηκε το 2016 και φέτος με τον Σεργκευ για να γράψει εδώ αλλά σχολίαζει με τον δοκό του τρόπο χρόνια Εκποζω και οι γνωστοί της Ντουσκα μετά τον διαγωνισμό να συνεχίσουν να γράφουν

    • Από πότε τα trolls έχουν άποψη? Free thundet!! Αγώνας για την ελευθερία λόγου του thunder (ο οποιος – αν υπάρχει – θα ναι κανα 15χρονο.Το εύχομαι τουλαχ για το δικό του καλό!)

      • Ποια troll γιατι θα τρελαθούμε

        Αν δεις το δικο μου Nicname εχω γραψει άπειρα μυνηματα για το διαγωνισμό κάθε χρόνο και όχι σαν εσάς που εμφανίσθηκατε φέτος επειδή είστε συγγενολόϊ της ντουσκα.

        Ας βγει και αυτή με μπλε χέρι ή με κανένα ΤΟΥΛΙ και θα δεις που θα καταλήξει.

    • Φίλε θα σου απαντήσω γιατί όπως και να το κάνουμε εσύ έχεις μια άποψη δεν είσαι σαν τους άλλους τους κακομοίρηδες εδώ μέσα. Η Ντουσκα δεν έχει καλή φωνή είναι σαν της πάπιας είναι πολύ απωθητικη σε πολλούς δεν θα αρέσει μην κοιτάς τη λένε εδώ και στο youtube πολλοί θα ψηφίσουν βλέποντας την μια φορά τον Μάη και δεν θα τους αρέσει παρόλα αυτά δεν είμαι σίγουρος πως δεν θα πάει καλά μόνο από αυτό δεν θα πάει καλά λόγω της απειρίας της και λόγο της καταστρεφτικης σκηνικής παρουσίας της ΕΡΤ είναι φως φανάρι ότι θα γελάσει ο κάθε πικραμένος για αυτό η δεν θα περάσει καν στο τελικό η επειδή έχει όπως και να το κάνουμε (αν και εμένα δεν μου αρέσει καθόλου ) μια ιδιαίτερη φωνή μπορεί το μέγιστο να πιάσει μια 15 θέση με λίγα λόγια πάλι πατο θα πιασουμε

      • Ναι καλέ για αυτό ο waters σε κάποια φάση του βίντεο είπε ότι μπορείς να είσαι εσύ μόνη σου χωρίς όργανα με μια ακουστική κιθάρα και να τραγουδάς! Είναι που δεν έχει καλή φωνή και ο sergey μην ξεχνάς από τηνωμυτη τραγουδά και μας φαίνεται και αν σας σπαστική η φωνή του αλλά δεν το κάνουμε θέμα! Παρόλο απορώ γιατί δεν έχεις αλλάξει το nickname Σου σε SCREAMMMMMMMMM!

        Τα λέμε Τελ Αβίβ!

  10. Κανονικά δεν έπρεπε να βγει καν νικήτρια η Νέττα. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Γιατί επιτρέπουν στο Ισραήλ να πάρει μέρος στον διαγωνισμό από την στιγμή που οι πράξεις του δεν ταιριάζουν καν στις αξίες του διαγωνισμού ; Από την στιγμή που το αφήνουν να συμμετέχει και του δίνουν και την διοργάνωση τα λόγια είναι περιττά, δεν γίνεται να το θυμούνται αφού έχει νικήσει. Θεωρώ άσχημο αυτό που κάνει ο Roger στην Κατερίνα αυτή την στιγμή. Αν θέλει να απευθυνθεί σε κάποιον να απευθυνθεί στην Ebu ΄που είναι και αυτή που κινεί τα νήματα, όχι σε μια νέα καλλιτέχνιδα που είναι λογικά να θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που της δίνεται. Δεν μπορείς να ζητάς εσύ, ένας καλλιτέχνης που έχεις μια τόση μεγάλη πορεία και είσαι ουσιαστικά βολεμένος και εκτός των πυρών του κόσμου, από την χ. Κατερίνα 2 βδομάδες πριν τον διαγωνισμό να κρεμάσει τους πάντες και τα πάντα γιατί ξαφνικά θυμηθήκατε όλοι τώρα τα δικαιώματα των Παλαιστίνιων λες και δεν καταπατούνται από την ίδια τους την χώρα εδώ και πόσα χρόνια.

  11. παιδακια σκοτώνονται και δεν συμψηφίζεται με την ανοικτή κοινωνία του Ισραήλ
    Οποίος κατάλαβε κατάλαβε
    Με απλά λόγια κανονικά το Ισραήλ δεν έπρεπε να συμμετέχει πουθενά αλλά η πολιτική δεν συνάδει με το ηθικό
    Αυτό είπα
    Τώρα αν το Ισραήλ είναι ανεκτό στη διαφορετικότητα αυτό δε δικαιολογεί τους σκοτωμούς
    Όλοι από το καναπέ γράφεται

    • Και απάντησα ότι παιδάκια σκοτώνονται και στο Ισραήλ από Παλαιστίνιους καμικάζι, ενώ σε μουσουλμανικά συστήματα, όπως και αυτό της Παλαιστίνης, χάνουν τη ζωή τους γυναίκες και ομοφυλόφιλοι. Δεν είναι, λοιπόν, θέμα ανοχής σε μία διαφορετικότητα, είναι ζήτημα επιβίωσης.

  12. Πολύ “καταπίεση” οι γκέυ δέχονται. Να φανταστείς δεν εχουν δικαίωμα να βγουν να παρελαύνουν με τα οπίσθια έξω , να το κάνουν δημοσίως στις παρελάσεις και να κρεμούν φωτογρ;φιες Αγίων στα γεννητικά τους όργανα.
    Πήγαινε στο Ισραηλ και κάντε της παρελάσεις και βαλτε του προφήτες του Ισαρηλ στα γεννητικά σας και θα δω πόσο ανέκτικοι θα είναι. Η ίδια η ΝΤΑΝΑ θα σας μακελέψει!

    Για τα παραπάνω που λαμβάνουν χώρα στην “φασιστική” και “ομοφοβική” Ελλάδα δεν έχει βγει κανεις να τα κατακρίνει.
    Έχουν καπελώσει το διαγωνισμό και δε τολμάς να πεις οτι βλέπεις διαγωνισμό.

    • Διότι οι υπερβολές στα gay parade, που και εμένα με ενοχλούν, και η φυλάκιση ή η εξόντωση δια λιθοβολισμού σε περίπτωση που είσαι ομοφυλόφιλος είναι το ίδιο πράγμα;;;
      Για να τελειώνουμε, οι μουσουλμανικές χώρες καταπατούν πλήθος ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων σε γυναίκες, ομοφυλόφιλους, μειονότητες, αλλόθρησκους, απλούς πολίτες. Ο στεγνός δικαιωματισμός προς ισλαμικά συστήματα που τα ίδια θα έπρεπε να είναι υπόλογα για πλήθος εγκλημάτων, είναι σαθρός και προβληματικός. Δεν μπορεί κάποιος να είναι επιλεκτικά ανθρωπιστής και υπερασπιστής του δικαίου. Αυτό λέω.

  13. Αυτό σου λέω οτι δε μπαίνουν στο ίδιο ζύγι. Η τοποθέτηση μου έχει να κάνει με το γεγονός οτι αφού το Ισραήλ πραγματοποιεί γενοκτονία ουσιαστικά (ας θυμηθούμε την ιστορία μας στην επανάσταση του 21 όπου ο Μέτερνιχ τρομοκράτες μας αποκαλούσε) δεν χρυσώνεται το χάπι απο το γεγονός ότι ειναι ανεκτικό στην διαφορετικότητα

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ