Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στη Eurovision 2019!

Η Πορτογαλία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Conan Osíris  και το τραγούδι «Telemóveis», σε σύνθεση και στίχους δικούς του.

Ο Conan Osíris είναι μουσικός και τραγουδιστής από την Πορτογαλία. Τα είδη που υπηρετεί είναι το fado, η indie pop και η techno μουσική. Γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1989 στη Λισαβόνα ωστόσο μεγάλωσε στη περιοχή Cacém. Το πραγματικό του όνομα είναι Tiago Miranda και το ψευδώνυμό του προέρχεται από την Ιαπωνική σειρά κινουμένων σχεδίων Future Boy Conan και τον αρχαίο Αιγύπτιο θεό Osiris. Το 2010 αποφοίτησε από το Πολυεθνικό Ινστιτούτο του Castelo Branco ως γραφίστας ενώ όσο ήταν φοιτητής εκεί γνωρίστηκε με τον Rúben de Sá Osório, ο οποίος πλέον είναι ο προσωπικός του στυλίστας. Το 2012 ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα από τα καταστήματα της πιο γνωστής αλυσίδας sex shop της Πορτογαλίας “ContraNaura”. Έμαθε να τραγουδά μόνος του χρησιμοποιώντας προγράμματα μουσικής στον υπολογιστή ενώ το 2008 δημιούργησε το συγκρότημα Powny Lamb μαζί με την Rita Moreira. Το 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο και μοναδικό τους EP «Cathedral» στο soundcloud. Ο πρώτος του ολοκληρωμένος solo δίσκος κυκλοφόρησε το 2016 υπό τον γενικό τίτλο «Música, Normal» και ο δεύτερος ακολούθησε το 2017, με τίτλο «Adoro Bolos», από τον οποίον ξεχώρισαν οι επιτυχίες «Borrego», «Celulitite» και «100 Paciência».

Το 2018 προσκλήθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Πορτογαλίας RTP να γράψει ένα τραγούδι για το Festival da Canção 2019. Ο Osíris  έγραψε το «Telemóveis» και αποφάσισε να το ερμηνεύσει ο ίδιος. Τη βραδιά του τελικού, αναδείχθηκε νικητής έχοντας συγκεντρώσει το άριστα τόσο της κριτικής επιτροπής όσο και της τηλεψηφοφορίας του κοινού, με αποτέλεσμα να αποτελέσει ο ίδιος τον εκπρόσωπο της Πορτογαλίας στη Eurovision 2019. Τον Ιούλιο του 2019 έχει ήδη κανονιστεί να εμφανισθεί στο “Super Bock Super Rock 2019”, ένα από τα πιο γνωστά Πορτογαλικά φεστιβάλ μουσικής.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Iris Cabaça|(2) Joao Lima

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διαφορετικό, στυλάτο, ξεχωριστό, ακραίο, το λατρεύω, απλά! Καλή τύχη, Πορτογαλία!!!

  2. Εξαιρετικό πάντρεμα μουσικών επιρροών. Από τις πιο ενδιαφέρουσες συμμετοχές για φέτος! Η σκηνική προσέγγιση πρέπει να αλλάξει αλλιώς θα τους στοιχίσει…

  3. Να ‘ναι καλά το παλικάρι για το γέλιο που μας χαρίζει, όχι τόσο λόγω του μετριότατου ταλέντου του, αλλά του τουπέ του ως ‘μεγάλου καλλιτέχνη’ παρά το μετριότατο ταλέντο του.

    • Μαζέψου λίγο ρεταλι όλο χολή βγάζετε εσύ και ο thunder ντροπή και στους δύο σας αναγωγα οντα

  4. “Συνηθιζα να χαλάω κινητά τηλέφωνα, θα σπάσω το δικό μου θα σπασω και το δικό σου”
    Τέχνη… Ανατρίχιασα.

  5. Το βρίσκω εμετικό.. Φέτος εφάρμοσα τη τεχνική να ακούω πρώτα τα τραγούδια χωρίς να διαβάσω κανένα σχόλιο και επηρεαστώ. Το άκουσα, πέθαναν τα αυτιά μου και τα μάτια μου, περίμενα να γελάνε όλοι στα σχόλια. Και είδε διθυραμβικές κριτικές. Το άκουσα παρά πολλές φορές να δω μήπως ήμουν αυστηρός και δεν το κατάλαβα, αλλά όχι, το μισώ ακόμα.
    Ό,τι είναι διαφορετικό δεν πάει να πει ότι είναι και καλό. Διαφορετικό και καλό πχ είναι το διαμαντάκι της Σλοβενίας.

  6. Μ’ αρεσει. Ξεχωρίζει και οι στίχοι είναι συμβολικοι. Εντωμεταξυ τόσο περίεργο πάντρεμα ήχων είχα ν’ ακούσω από τo gbi της kylie minogue με τον towa tei. Επικρατώ. Η παρουσίαση ωστόσο, οικτρη.

  7. Το μόνο συν σε αυτή τη συμμετοχή οι έθνικ πινελιές. Οπτικά χάλι μαύρο, τραγουδιστικά καθόλου δυνατό. Οι δε στίχοι όπως είπαν και οι φίλοι παραπάνω ό,τι να’ ναι… Βλέποντάς τους, απορώ πώς δεν χρησιμοποίησαν, εκτός του βέλους, και κινητό τηλέφωνο επί σκηνής!!! Ως σύνολο μουσικός αχταρμάς με άπλετη δηθενιά. 36/41

  8. Πραγματικά απορώ πως αρέσει σε κάποιους αυτό το έκτρωμα… Προσπάθησα αρκετές φορές να το ακούσω και δεν κατάφερα να φτάσω μέχρι τέλους. Εύχομαι να μην χρειαστεί να το δούμε 2 φορές φέτος.

  9. Άθλιο! Μπροστά του, του Μαυροβουνίου π,χ μοιάζει τραγουδάρα! Δεν θέλω ούτε καν να περάσει!

  10. Σαν τραγούδι έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον για εμένα, η παρουσίασή του όμως δεν το αναδεικνύει καθόλου. Αν πάνε σε κάτι πιο ατμοσφαιρικό και παίξουν πιο πολύ με τα φώτα και όχι με ακαταλαβίστικες χορογραφίες θα είναι πολύ καλύτερα.

  11. Το τραγούδι μου αρέσει, είναι ενδιαφέρον το πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ειδών. Οι στίχοι συμβολικοί αλλά όντας στα Πορτογαλικά κανεις δε θα τους καταλάβει. Το μόνο που δε μου αρέσει είναι η σκηνική προσέγγιση που άνετα μπορεί να θεωρηθεί κιτς. Επιβάλλεται να την αλλάξουν. Αν και η Πορτογαλία είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ψηλά στη κατάταξης μου(12η) δε θα εκπλαγω αν αποκλειστεί οριακά.
    Αγαπημένες πρόσφατες συμμετοχές: 2008/2009/2010/2012/2014(guilty pleasure)/2017/2018
    Πρόβλεψη: είτε οριακή πρόκριση είτε οριακός αποκλεισμός (8η-12η θέση) για την ώρα τείνω να προκριθεί οριακά… Στο τελικό όμως δε νομίζω να κάνει κάτι καλύτερο από την 17η θέση(αν προκριθεί)

  12. Εγώ λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τόση πέραση. ΟΚ, ίσως έχει κάποιο μήνυμα να περάσει, αλλά αφενός η γλώσσα δεν βοηθάει, αφ’ετέρου η σκηνική προσέγγιση δεν νομίζω οτι συμβάλλει στο να περαστεί αυτό το μήνυμα. Εν ολίγοις είναι ένα joke entry που θέλει να λογίζεται ως σοβαρή συμμετοχή και όχι joke entry. Αυτή ακριβως κατηγορία κομματιών είναι που πατώνει διαχρονικά στην eurovision, μη σοβαρές συμμετοχές που θέλουν να πλασάρονται ως σοβαρές. Για να δούμε τι θα συμβεί εν προκειμένω…
    Καλή τύχη Πορτογαλία!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ