Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2019!

Η Ισλανδία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τους Hatari και το τραγούδι «Hatrið mun sigra», σε σύνθεση και στίχους των Klemens Hannigan, Matthías Tryggvi Haraldsson και Einar Hrafn Stefánsson.

Οι Hatari δημιουργήθηκαν το 2015 από τους Klemens Hannigan και Matthías Tryggvi Haraldsson στο Reykjavík. Λίγο αργότερα, στο συγκρότημα ενσωματώθηκε και ο drummer Einar Hrafn Stefánsson.

Τον Οκτώβριο του 2017 κυκλοφόρησε το EP τους «Neysluvara» μέσα από το οποίο ξεχώρισαν τα τραγούδια «Χ» και «Ódýr». Το 2018, κυκλοφόρησαν το single «Spillingardans», το οποίο κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού της Χρονιάς στη κατηγορία των Rock τραγουδιών στα Icelandic Music Awards 2018. Ο Matthías Tryggvi Haraldsson είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Τεχνών της Ισλανδίας στην ειδικότητα «Theatre and Performance Artist». Εκτός από τη μουσική και το τραγούδι, εργάζεται επίσης και ως δημοσιογράφος και συγγραφέας. Ο Klemens Hannigan είναι μουσικός και σχεδιαστής ενώ αυτή τη περίοδο είναι φοιτητής «Καλών Τεχνών» στην Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας. Ο Einar Hrafn Stefánsson είναι μουσικός, παραγωγός και μηχανικός ήχου, με εμπειρία ως μουσικός σε διάφορες μπάντες της Ισλανδίας. Στο ταξίδι τους στη Eurovision 2019 οι Hatari συνεργάζονται με τους χορευτές/χορογράφους Sólbjört Sigurðardóttir, Andrean Sigurgeirsson, και Ástrós Guðjónsdóttir, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χορευτική σκηνή της χώρας.

Κέρδισαν την ευκαιρία της συμμετοχής στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μέσα από τον εθνικό τελικό της Ισλανδίας «Söngvakeppnin 2019», όπου τερμάτισαν στη πρώτη θέση στις προτιμήσεις κοινού και επιτροπών.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) liljaphotography|(2) liljaphotography

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ερασιτεχνικό industrial metal τους μπασταρδεμένο με pop, με αφήνει αδιάφορο. Οι ρόλοι τους ως καρικατούρες τάχα αντικαπιταλίστριες μου προκαλεί γέλια. Όμως η χρησιμοποίηση του αιματοβαμένου Παλαιστινιακού ζητήματος με τους χιλιάδες νεκρούς και από τις δύο πλευρές για να κάνουν ντόρο και promotion στη συμμετοχή τους, με θλίβει και με εξοργίζει.

    Υ. Γ. Το να θες να τραγούδίσεις ειδικά μέσα στο Ισραήλ ‘Το μίσος θα επικρατήσει’, ότι και αν υποτίθεται ότι θες να πεις σε ένα δεύτερο επίπεδο που κανείς δεν πρόκειται να πιάσει, είναι εξαιρετικά ατυχής και επικίνδυνη απόφαση. Ειδικά όταν συνοδεύεται από σειρά επιθετικών και προσβλητικών δηλώσεων κατά του Ισραήλ.

    • Θέλω εδώ και καιρό να σου πω και υποθέτω πως δεν πρόκειται να πιστέψεις ότι θα πω αλλά δεν πειράζει.

      Πως γίνεται να τους αντιπαθείς τόσο πολύ και να ξέρεις τα πάντα γι αυτούς; έχω δει οπότε αναφέρεται η Ισλανδία έρχεσαι και λες πόσο δήθεν είναι. Όσο περνάει ο καιρός αλλάζεις και το περιεχόμενο των σχολίων σου. Στην αρχή τους έλεγες λολες μετά έμαθες ότι είναι στρέιτ και τους έλεγες δήθεν. Στην αρχή έλεγες ότι είναι φασίστες Ενώ τώρα σε ενοχλούν τα αντικαπιταλιστικα που λένε.

      Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν σ’αρέσει το τραγούδι (το οποίο προφανώς και είναι πιο ποπ γιατί προφανώς είχαν στόχο να κερδίσουν και όχι απλά να προμοταρουν τον εαυτό τους αφού κάτι μήνες πριν είχαν πει ότι δεν θα συνέχιζαν σαν συγκρότημα) και επειδή σε ενοχλεί που αρέσει σε πολλούς το βγάζεις έτσι. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια αλλά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αφού ξερεις τοσα πολλα γι αυτους θα καταλαβαινεις οτι και αυτα που λενε δεν ειναι σοβαρά. Ακόμη και να έχουν τέτοιες απόψεις δεν είναι έτσι όπως τις εκφράζουν για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι ρολόι αυτό που δείχνουν. Έχεις κάθε δικαίωμα να μην σου αρέσουν ή να μην σου αρέσει το τραγούδι αλλά πιστεύω ότι το μειώνεις πολύ περισσότερο από όσο του αξίζει.

      • Εξαρχής έλεγα ότι ο τραγούδι τους είναι μία ερασιτεχνική και πολύ μέτρια προσπάθεια στο χώρο του industrial metal, ο δε ξανθός παντελώς άφωνος.
        Eξαρχής έλεγα ότι είναι καρικατούρες gay (λολές κλπ) που πουλάνε την πραμάτεια τους στο gay κοινό. Το ότι εν τέλει είναι straight στην πραγματική τους ζωή κάνει το όλο πράγμα ακόμα περισσότερο βλακώδες και ανήθικο.
        Εξαρχής έλεγα ότι χρησιμοποιούν σαφείς ναζιστικές αναφορές (όποιος και αν είναι ο στόχος τους), πράγμα απαράδεκτο για μία παρουσίαση μέσα στο Ισραήλ.
        Εξαρχής έλεγα ότι αυτή η αντι-καπιταλιστική ανοησία που υποτίθεται προάγουν είναι γελοία για ανθρώπους που μία χαρά είναι ενταγμένοι και βγάζουν (πολλά) χρήματα σε ένα καπιταλιστικό σύστημα.
        Όχι, λοιπόν, ποτέ το πρόβλημά μου δεν ήταν κυρίως το τραγούδι, αλλά αυτά που έχουν πονηρά στήσει γύρω από το τραγούδι.

  2. Το τραγούδι αρκετά μέτριο και ο ξανθός τραγουδιστής το ρίχνει πολύ! Σίγουρα δεν μου αρέσει και εμένα το ποπ στοιχείο αλλά οκ περνάει. Θεωρώ εξαιρετικά έξυπνη τη κίνηση να στείλουν ένα τέτοιο τραγούδι ουσιαστικά κατά του Ισραήλ στο Ισραήλ.

    Δεν μου άρεσε αρχικά αλλά όσο το ακούω μου αρέσει μόνο το κομμάτι που τραγουδάει ο Matthias. Από τη κριτική επιτροπή δεν θεωρώ ότι θα πάρουν πολλές ψήφους, εκτός αν προσελκύσει κάποιους το “μήνυμα”. Τέλος, η σκηνική παρουσία με αφήνει αδιάφορο. Πάντως, αναμφίβολα λόγω του “ιδιαίτερου” στιλ θα ξεχωρίσει ακόμα και ας εμφανίζεται μαζί με άλλα ιδιαίτερα τραγούδια, από τα οποία βέβαια προτιμάω της Πορτογαλίας.

  3. Η φετινή τελευταία θέση για εμένα. Δεν μου αρέσει ούτε στο ελάχιστο και δυστυχώς δεν αντέχω να το ακούσω για πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Δεν θα ήθελα να τους δω στον τελικό.

  4. Η Ισλανδία επιτέλους ξύπνησε. Μετά από συνεχή χρονιά αδύναμων η άτυχων επιλογών φέτος στέλνει κάτι που τουλάχιστον δε περνάει απαρατήρητο! Σαφέστατα είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες συμμετοχες για φέτος ( ίσως λόγω στίχων και αισθητικής) αλλά προσωπικά μου αρέσει. 11ο στη γενική μου κατάταξη!
    Αγαπημένες συμμετοχες στο πρόσφατο παρελθόν:2012/2013/2014
    Πρόβλεψη: σίγουρα θα προκριθεί (τοπ3 στον ημιτελικό) και στο τελικό νομίζω θα τα πάει καλά κυρίως λόγω televoting αλλά δε ξέρω αν καταφέρει να μπει στη 5αδα πόσο μάλλον να νικήσει. Μια θέση μεταξύ 6ης-10ης είναι πιο ρεαλιστική… Καλή επιτυχία!

  5. Αφήστε τον Μάριο να “επικρατήσει” με το δικό του μίσος για το “Hatrið mun sigra”…
    😛

    • Τα μίση και τα πάθη χαρακτηρίζουν εσάς που παθαίνεται οργασμούς όταν ακούτε τραγούδια (όπως οι ίδιοι γράφατε αλλού). Εγώ επιχειρηματολογώ απόλυτα γιατί μουσικά, αισθητικά και συμβολικά η συμμετοχή αυτή είναι προβληματική, ειδικά για τη φετινή διοργάνωση.

  6. Δεν μου αρέσει καθόλου η Ισλανδία φέτος… Το χειρότερο είναι πως δεν καταλαβαίνω γιατί αρέσει στον κόσμο…Σόρρυ!
    39/41

  7. Οσο το ακουω τοσο με κερδιζει.
    Ασχετα πως θα παει στον τελικο ειναι …… My winner song!!!

  8. Η Ισλανδία φέτος μπαίνει στο τοπ 3 μου και πολύ άνετα κιόλας! !! Είναι ένα από τα φαβορί για να κερδίσει τον πρώτο ημιτελικό και πιστεύω ότι μπορεί να μπει και πεντάδα! !!

    ΥΓ…Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι τύποι τρολαρουν (ειδικά στις συνεντεύξεις) και νομίζω ότι όλο αυτό το χρειαζόταν ο διαγωνισμός! !!

  9. Το μόνο σημείο π μ αρέσει είναι το ρεφρέν. Δεν θα εκπλαγώ αν οι επιτροπές δεν το περάσουν κάν στον τελικό. Πέρσι η Ουγγαρία που ήταν κάτι πιο xtreme σε σχέση με τα υπόλοιπα δεν πήγε καθόλου καλά στις επιτροπές. Ποσό μάλλον αυτό που είναι ακόμη πιο εκκεντρικό. Σιγουρα πάντως το προτιμώ σε σχέση με το περσινό βαρετό τραγούδι που έστειλε η Ισλανδια

  10. Είναι πανέξυπνο τραγούδι. Θα πάει ανέλπιστα καλά. Αλλά δεν θέλω να κερδίσει. Στο τοπ5 το δέχομαι εύκολα.

  11. Δεν με αγγίζει ιδιαίτερα. ΟΚ, είναι κάτι το διαφορετικό, καλύτερο απ το παντελώς αδιάφορο περσινό τους, αλλά λόγω του ότι είναι απλά διαφορετικό, δεν βλέπω τον λόγο να ειναι αυτομάτως και φαβορί. Στα συν του ότι ειναι στα ισλανδικά. Τώρα, το κλειδι στο πως θα τα παει είναι το τι θα κάνουν οι επιτροπές, αν θα το στηρίξουν ή οχι.
    Καλή επιτυχία Ισλανδια!

  12. Γενικά είναι απο τις συμμετοχές “δίκοπο μαχαίρι” .Προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτή η συμμετοχή επειδή δεν έχω δει κατι αντίστοιχο στον διαγωνισμό.Βέβαια κραταω τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το πόσο καλά θα πάει λόγω επιτροπών και θα εξαρτηθεί απο την απήχηση που θα έχει όταν θα γίνονται οι πρόβες .

  13. Αυτο το τραγούδι θα μπορουσε ανετα να παίζεται bottom5, στα στοιχηματα, αυτομάτως σε όλους εδω δεν θα άρεσε. Θεωρω πως ο κοσμος επιρρεάζεται απο το τι δινουν τα στοιχήματα.
    Αυτό το τραγούδι για μένα είναι άθλιο, ενδιαφερον να το ακουσεις μεν, αλλα αθλιο.
    Το θεωρω ακραίο να κερδίσει, και θα απογοητευτω πολυ ραν συμβει αυτο, τα τελευταια χρονια τα νικητηρια τραγουδια εχουν την ταση να προκαλουν και να μου σπανε τα νευρα.. βλ.2014,2016,2017 ελπιζω και ΕΥΧΟΜΑΙ να μην συμβει κατι τέτοιο και φέτος γιατι το πανυγηρακι Γιουροβιζιον θα ταυτιστει ολο και περισσότερο με τον ορο “τσιρκο”.
    Να το μαυρισουν οι επιτροπες ευχομαι.

  14. Από το περσινό αδιάφορο της αγαπημένης, κατά τα άλλα, Ισλανδίας, προτιμώ αυτό, που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα και θα κάνει αίσθηση σίγουρα. Με ενοχλεί έντονα το hardcore τραγούδισμα και το υποτιθέμενο “μήνυμά” του… Σκηνικά τραβάει τα βλέμματα, γι’ αυτό θα σαρώσει στο televoting, ενώ στις επιτροπές θα είναι εκτός δεκάδας, αλλά δε νομίζω να πατώσει τελείως, κόντρα στις προβλέψεις. Σίγουρα προκρίνεται τελικό, αλλά ΤΟΡ-10 δύσκολα θα φτάσει. 5/41

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ