ΡΩΣΙΑ: Αποκλειστική συνέντευξη του Sergey Lazarev στον OGAE Greece!

Η επιστροφή του στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν ένα από τα πιο καυτά θέματα της χρονιάς. Ο Sergey Lazarev, με μία δραματική μπαλάντα αυτή τη φορά, εμφανίζεται ξανά στη σκηνή του διαγωνισμού διεκδικώντας αυτό που δεν κατάφερε παρά τρίχα σχεδόν, το 2016: τη νίκη!

Για μία ακόμη φορά, ο μεγάλος Ρώσος τραγουδιστής βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους στην Ελλάδα. Η προγραμματισμένη του εμφάνιση στα «MADWALK 2019», του μουσικού/τηλεοπτικού καναλιού MAD, τον έφερε ξανά, μετά από τρία χρόνια στην Αθήνα δίνοντάς του παράλληλα την ευκαιρία να προωθήσει τη συμμετοχή του «Scream» στο ελληνικό κοινό, το οποίο ήδη δείχνει να τον γνωρίζει καλά.

Εκ μέρους του OGAE Greece, o Αθανάσιος Τοκμάζοβ βρέθηκε τη Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο «New Hotel Athens» προκειμένου να εξασφαλίσει μία αποκλειστική συνέντευξη για τους αναγνώστες του site του σωματείου.

Συνέντευξη: Αθανάσιος Τοκμάζοβ | Φωτογραφίες: Sergey Lazarev Official Facebook Page / OGAE Greece archive

OGAE Greece: Sergey, καλώς όρισες στην Αθήνα και σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη που μας παραχωρείς!

Sergey Lazarev: Ευχαριστώ πολύ, καλώς σας βρήκα για ακόμη μία φορά!

O.G.: Πως αισθάνεσαι που φέτος επιστρέφεις στον διαγωνισμό της Eurovision;

S.L.: Απίστευτα! Αισθάνομαι φανταστικά που μπορώ επιτέλους και πάλι να νιώσω αυτό τον παλμό και την μοναδική ατμόσφαιρα γιορτής που έχει η Eurovision! Με την επιστροφή μου, μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν και με στήριξαν με την αγάπη τους το 2016 και ευελπιστώ να τους καταπλήξω και πάλι φέτος!

O.G.: Πως προέκυψε να τραγουδήσεις μπαλάντα φέτος στον διαγωνισμό;

S.L.: Γιατί όχι; Θέλω να δείξω και μία άλλη πλευρά μου, ένα διαφορετικό είδος ερμηνείας. Εάν συμμετείχα ξανά με χορευτικό κομμάτι, όλοι θα έλεγαν ότι επαναλαμβάνομαι και ότι απλώς, αντιγράφω τον εαυτό μου! Θα ήταν κάτι που όλοι θα είχαν ξαναδει. Με την επιλογή ενός ακόμη χορευτικού τραγουδιού, θα φαινόμουν ως ένας μονόπλευρος καλλιτέχνης, χωρίς κανένα στοιχείο έκπληξης. Χαίρομαι που συμμετέχω με μπαλάντα, διότι και πέρα από την Eurovision, στη δισκογραφία μου δεν έχω ερμηνεύσει πολλές μπαλάντες, και επιθυμώ ο κόσμος να δει και αυτή τη πλευρά μου.

O.G.: Μίλησέ μας λίγο για το «Scream»…

S.L.: Πρόκειται για ένα τραγούδι πολύ συναισθηματικό. Κάθε φορά που το τραγουδάω, νιώθω έναν καταιγισμό συναισθημάτων. Είναι ένα κομμάτι, πολύ προσωπικό μου και οι στίχοι του έχουν βαθύ νόημα για μένα. Από τη μία πλευρά, θεωρείται ένα τραγούδι ερωτικό ενώ από την άλλη, εκφράζει τις φοβίες και τις δυσκολίες ενός ατόμου που τον βαραίνουν από την παιδική του ηλικία ακόμα. Υπάρχουν πολλά στάδια για να ξεπεράσεις αυτά τα σκοτεινά μονοπάτια μέχρι τελικά να βγεις νικητής και δύο πολύ σοβαροί και βασικοί παράγοντες: να έχεις αυτογνωσία και να έχεις τη διάθεση να παλέψεις με τις δυσκολίες της ζωής. Για όλα αυτά, μιλάει το «Scream».

O.G.: Ποιος είναι ο στόχος σου για το Tel Aviv; Μήπως η νίκη;

S.L.: Για τον κάθε διαγωνιζόμενο, κατά την άποψή μου φυσικά, είναι πολύ σημαντικό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο για τον ίδιο όσο και για τη χώρα που εκπροσωπεί. Δεν θέλω να κρύψω την επιθυμία μου για την νίκη. Αλλά μία νίκη, δεν είναι πάντα ο τελευταίος στόχος. Είναι μόνο η αρχή! Είναι ο τρόπος αντιμετώπισής σου που μετράει. Μετά από μία καλή εμφάνιση, ανοίγονται καινούργιοι ορίζοντες, προοπτικές και πολλές καινούργιες πόρτες. Δεν είναι αναγκαία η νίκη, αυτή καθ’ αυτή – αν και είναι επιθυμητή φυσικά. Το 2016, μπορεί να μην κέρδισα, μπορεί να βγήκα 3ος όμως ξέρω ότι ήρθα πρώτος στη προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού. Αυτό μου έφερε τόσα πολλά καλά στο μέλλον, που έστω και σαν 3ος δεν νιώθω ότι έχασα, αλλά αντιθέτως κέρδισα.

O.G.: Ποια η γνώμη σου για την φετινή Ελληνική συμμετοχή;

S.L.: Είναι ένα πολύ όμορφο τραγούδι, κάτι καινούργιο, και η φωνή της Katerine Duska είναι υπέροχη. Είναι μία πολύ καλή ερμηνεύτρια, με μοναδική χροιά στη φωνή της. Κατά τη γνώμη μου, θα τα πάει πολύ καλά φέτος η ελληνική συμμετοχή.

O.G.: Έχεις κάνει ένα φαντασμαγορικό show το «Ν» το οποίο βρίσκεται σε περιοδεία, με σταθμούς πολλές χώρες της Ευρώπης. Υπάρχει περίπτωση να το δούμε και στην Αθήνα ή την Ελλάδα γενικότερα;

S.L.: Υπάρχει τρομερό ενδιαφέρον από το Ελληνικό κοινό. Μου έρχονται πολλά μηνύματα. Θέλω πάρα πολύ να οργανώσω συναυλίες στην Αθήνα, είναι γνωστό ότι αγαπώ πολύ την Ελλάδα και το ελληνικό λαό. Θα πρέπει με την ομάδα μου και με την εταιρία παραγωγής να ψάξουμε τον πιο κατάλληλο χώρο που να μπορεί να υποστηρίξει 100% τις ανάγκες του show έτσι ώστε το κοινό στην Ελλάδα να δει άρτια όλο αυτό που έχουμε ετοιμάσει.

O.G.: Το ευχόμαστε όλοι από καρδιάς. Sergey, σ’ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!

S.L.: Σας ευχαριστώ τόσο πολύ! Χαρά μου.

Μετά το τέλος, της συνέντευξης ο Sergey Lazarev, έστειλε και ένα ειδικό μήνυμα για τον OGAE Greece με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του, μέσω video.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Sergey Lazarev τόσο για την παραχώρηση της συνέντευξης αυτής όσο και για τις όμορφες ευχές του για τα 30 χρόνια του OGAE Greece, όπως και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Mikchail Dvoretsky και τον Ηλία Κοκοτό  για την υλοποίηση της συνέντευξης! Τέλος, ευχαριστούμε το New Hotel Athens για την φιλοξενία του χώρου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2019 (16 Μαΐου 2019) ενώ έχει κληρωθεί να εμφανισθεί στη 13η θέση του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς.

Μπορείτε να διαβάστε προηγούμενες συνεντεύξεις που έχουμε κάνει με καλλιτέχνες του χώρου της Eurovision στην ενότητα «Συνεντεύξεις»Για ακόμη περισσότερες, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece!

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρ’ολο που ο τρόπος διαχείρισηςτης Eurovision από τη Ρωσία με ενοχλεί, όπως και η κραυγαλέα ομοφοβική και ρατσιστική πολιτική της συγκεκριμένης χώρας, οφείλω να πω ότι ο Sergey για κάποιον λόγο μου είναι αρκετά συμπαθής και μου φαίνεται μάλλον προσγειωμένος σε γενικές γραμμές. Το 2016 μου είχε φανεί κάπως σαν Ρουβάς της Ρωσίας- τελικά έσφαλα. Ούτε τόσο ντιβαλίκι φαίνεται να έχει, ούτε τόσο ναρκισιστής είναι, και εν γένει νομίζω πως είναι και σαφέστερα καλύτερος τραγουδιστής από τον Sakis. Προσωπικά μια νίκη της Ρωσίας (όπως και η νίκη μιας οποιοσδήποτε συντηρητικής και ρατσιστικής χώρας) δεν θα με χαροποιούσε ποτέ, εάν είναι όμως εν τέλει να δούμε (και το θέλει και η EBU) μια ακόμα ρωσική νίκη στο θεσμό, ας την δούμε φέτος με τον Sergey! Πάντως μεταξύ των 2 μπαλαντών που προηγούνται στα στοιχήματα προτιμώ προσωπικά σαφέστατα αυτήν της Ολλανδίας

    • Το σχόλιο σου φανερώνει ότι η Eurovision είναι καθαρά πολιτικός διαγωνισμός και όχι μουσικός.Τι μας ενδιαφέρει αν η Ρωσία είναι συντηρητική σαν χώρα;Καλά κάνει είναι μουσικός διαγωνισμός.

      • Μας ενδιαφέρει και μας παραενδιαφέρει όχι σε πολιτικό αλλά σε ανθρώπινο επίπεδο το λιγότερο. Μια διοργάνωση σε μια χώρα που θα φέρει ένα σωρό προβλήματα και δεν θα σεβαστεί όλα αυτά που προάγει ο θεσμός να μας λείπει. Αν θέλει να νικήσει η κάθε χώρα πρέπει αν είναι σίγουρη ότι μπορεί να προσαρμοστεί.

      • Εγώ πιστεύω ότι θα τον φάνε οι κριτικές επιτροπές όπως τον φάγανε και το 2016 .

    • Τι σχεση εχει ο Σεργκει με το Σακη;
      Ο Σακης ειναι μια Idol περσονα, ηταν και παραμενει ενας κουκλος με αρκετα καλη φωνη που οπου βρεθει τραβαει τα βλεμματα. Φυσικα ενας τετοιος ανθρωπος θα εχει τασεις ναρκισσισμου, ειναι αναμενομενο και ως ενα βαθμο αποδεκτο. 2 φορες πηγε γιουροβιζιον και ολοι ασχολουνταν με τον Σακη, οχι με την Ελλαδα.
      Σε αντιθεση με τον Σεργκει που ολοι ασχολουνται μαζι του επειδη εκπροσωπει τη Ρωσια και ως εκ τουτου εχει θεση στη 10αδα απο τα αποδητηρια. Ο Σεργκει ειναι ναρκησος, αλλα μονο ως ελατωμα μπορεις να το εκλαβεις. Ειναι ενας καλλιτεχνης ομως με πολυ καλη φωνη. Οκ. Υπαρχουν ομως πολλοι τετοιοι σε ολες τις χωρες. So what? Δεν ειναι και Μητροπανος. Μην τρελαθουμε.
      Αν ηταν προσγειωμενος δε θα μας ελεγε οτι το 2016, βγηκε 3ος στο συνολο, αλλα 1ος στο τελεβοουτινγκ και ως εκ τουτου θεωρει τον εαυτο του νικητη. Σιγα την εκπληξη!!!! Με 15 χωρες της πρωην ΕΣΣΔ που ψηφιζουν καθε χρονο Ρωσια, ειναι λογικο να ειναι παντα στις 5 πρωτες θεσεις του τελεβοουτινγκ.
      Οσο για το συντηρητισμο της Ρωσιας και τα χαλια της στα ανθρωπινα δικαιωματα θα συμφωνισω.

    • Αν μια χωρα θελει να επιμεινει στις παραδοσιακες σχεσεις και θελει να προωθησει αυτο το προτυπο στην κοινωνια της γιατι αμεσως πρεπει να χαρακτηριζεται ομοφοβικη;; Δηλαδη δεν εχουν δικαιωμα οι χωρες να εχουν δικες του αποψεις;; Με την ιδια λογικη μπορουμε να πουμε οτι οι χωρες που στηριζουν υπερβολικα τις ομοφυλοφιλικες σχεσεις ειναι ετεροφοβικες…! Νομιζω το δικαιωμα στη διαφορετικη αποψη και στον διαφορετικο τροπο σκεψης δεν το αναιρεσε κανεις. Αν ο ρωσικος λαος δεν θελει να ακολουθησει τα δυτικα προτυπα ειναι δικαιωμα του. Επισης ρατσιστικη χωρα δεν ειναι σε καμια περιπτωση γιατι ειναι μια πολυεθνικη χωρα που σεβεται τις διαφορετικες ταυτοτητες των λαων που ζουν στους κολπους της. Αν ηξερες τι εστι Ρωσια θα ηξερες οτι δε ζουν εκει μονο Ρωσοι.

      • Nikolas-Sweden αφήνω τον opa.
        Η Σουηδία δεν είναι που σεβόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τώρα είναι Νο1 χώρα σε βιασμούς στην Ευρώπη;

        Παιδιά είπαμε η μουσική πάνω από όλα.

      • Fotis
        Δεν γνωριζω αυτη την ερευνα για τους βιασμους που αναφερεσαι φιλε μου. Ποια ειναι η πηγη σου;
        Ακομα και να ισχυει, που δεν το αποκλειω, νομιζω οτι αρρωστοι ανθρωποι που αρεσκονται να βιαζουν αλλους υπαρχουν σε ολες τις κοινωνιας. Η διαφορα ισως ειναι οτι στη Σουηδια καταγγελονται και καταχωρουνται. Ενω στη Ροδο καταγγελονται στην αστυνομια και τους στελνουν σπιτι μετα απο φιλικη κουνβεντουλα. Τι ψαχνεις φιλε μου….

      • Είσαι άστην Σουηδία και δεν βλέπεις τι γίνεται;Μάλλον πρέπει να πας μια βόλτα στο Μαλμε.
        Η μόνη σκανδιναβική χώρα που είναι πρότυπο είναι η Δανία!

      • Επειδη εχω παει στο Μαλμο θα σου πω οτι ειναι μια υπερσυγχρονη και ταχιστα αναπτυσσομενη πολη που θα ζηλευες. Πλην καιρου βεβαιως.
        Επισης φιλοξενει χιλιαδες δανους πολιτες που εχουν επιλεξει για συζυγο ενα/μια αλλοδαπο/η (μη δανο/δανεζα) και ως αυτου τους απαγορευεται να μεινουν ως ζευγαρι στη Δανια. Αν αυτη τη χωρα που δε σεβεται τους ιδιους τους πολιτες της, εσυ τη θεωρεις προτυπο, διακαιωμα σου.
        Φιλε μου, αφησε με να γνωριζω λιγο καλυτερα το τι συμβαινει εδω γυρω. Μην καταπινεις αμασητες τις πληροφοριες που διαβαζεις στα ελληνικα μμε. Θα σου προτινα να κανεις εσυ μια επισκεψη εδω να κρινεις ο ιδιος. Και σε διαβεβαιωνω οτι θα με θυμηθεις. Μη ζαλιζουμε ομως εδω τον κοσμο. Ειμαστε σε μουσικο σαιτ. Χαρικα που τα ειπαμε, εστω και συντομα.

      • Δηλαδή δεν ισχύουν αυτά που γράφουν;Ενδιαφέρομαι να μάθω.Η ζωή στην Σουηδία πως είναι;

        Συγνώμη για το ασχετο.

      • Καποια πραγματα ισχυουν. Η αστυνομια ειχε μαθει να ειναι διπλα στον πολιτη, ευγενικη, σαν φιλαρακια. Θελει χρονο με την ανοδο της εγκληματικοτητας παγκοσμιως να προσαρμοστουν κι αυτοι. Ε, δεν πιανεις ετσι επαγγελματιες δολοφονους. Και στην Ελλαδα το ιδιο ειναι. Εχει αυξηθει η εγκληματικοτητα. Εγω θυμαμαι το 80 δεν κλειδωναμε καν οταν ειμασταν στο εξωχικο.
        Η ζωη εδω ειναι καπως βαρετη, αν ερθει καποιος που εχει ζησει ολη τη ζωη του πχ στην Κυψελη. Ειναι ομως ανθρωπινη, ποιοτικη, με χαλαρους ρυθμους. Συνηθιζει ομως ο ανθρωπος. Εγω πλεον δεν μπορω να ζησω στην Ελλαδα για πολυ, μου λειπει ο ευκολος τροπος ζωης. Καταπρασινη χωρα με αρκετο κρυο για καποιους μηνες το χρονο. Το πολυ κρυο υπαρχει στο βορειο μισο της χωρας που κατοικει μονο το 10% του πληθυσμου για ευνοητους λογους.

      • Μου φαίνεται αδύνατον να πιστέψω ότι αυτό το σχόλιο πέρασε από αξιολόγηση και κρίθηκε ότι μπορεί να δημοσιευτεί. Φωνάζει ” θέλω να μαλώσουμε και να κάνουμε το σαιτ κοινωνικοπολιτικό”

    • Ας κοιτάμε τα χάλια μας και να αφησεις τον Πουτιν ήσυχο εμείς έχουμε τα θέματα και όχι αυτοί.

  2. Που ειναι ο φιλος μου ο Thunder;
    Γιατι εξαφανιστηκε;
    Μας ειχε λιγο κουρασει με τη Ρωσια, αλλα δεν ειπαμε και να εξαφανιστει. Ειχαμε ωραιες συζητησεις.

    • Επειδή δεν μπορώ να απαντήσω φίλε nikolas-Sweden στο προηγούμενο σχόλιο απαντώ εδώ: Σοβαρά δεν μπορεί να ζήσει ένας Δανός που είναι παντρεμένος με αλλοδαπή/ο σαν ζευγάρι στη Δανία? Πραγματικά μου κάνει τρομερή εντύπωση. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για το Μάλμε…την έχω επισκεφθεί από Κοπεγχάγη κ μου άρεσε απίστευτα (όπως κ η γειτονική Λουντ)
      Δεν συμφωνώ όμως στην ειδωλοποιηση του Σάκη που αναφέρεις. Αυτό που λες υπήρχε μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ. Η υπόλοιπη Ευρώπη μάλλον δεν συνεπαρθηκε κ τόσο μαζί του κ τις 2 φορές που πήγε Eurovision. Όσο για το Sergey κ αυτόν τον ψιλοπαρουσιαζουν ως pop idol κάποια ρωσικα μεσα κ ξέρω πολλά αγόρια κ κορίτσια στα οποία έχει κάψει καρδιές. Τουλάχιστον όμως ο Sergey είναι κ καλύτερος τραγουδιστής

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ