ΣΟΥΗΔΙΑ: Η Loreen «έφαγε» τον John Lundvik!

Το φετινό Melodifestivalen ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή τον John Lundvik και το «Too Late For Love». Ως εκ τούτου, πήρε το χρίσμα της σουηδικής εκπροσώπησης στη Eurovision που θα γίνει, τον Μάιο, στο Τελ Αβίβ.

Η ιστορία, όμως, ίσως ήταν διαφορετική αν η συμμετοχή του στο Melodifestivalen 2017 δεν «κοβόταν την τελευταία στιγμή». Ο τραγουδιστής, σε συνέντευξή του στην Aftonbladet, αποκάλυψε ότι η Loreen έλαβε μέρος στη σουηδική εθνική επιλογή για τη Eurovision του Κιέβου την τελευταία στιγμή.

Η νικήτρια της Eurovision 2012 συμμετείχε στο Melodifestivalen 2017 με το τραγούδι «Statements» και έφτασε μέχρι τη φάση της Δεύτερης Ευκαιρίας. Εκεί αποκλείσθηκε από τον Anton Hagman και το «Kiss You Goodbye».

Το SVT επέλεξε το Too Late For Love αντί του Bigger Than Us

O John Lundvik, αρχικά, είχε καταθέσει στο SVT το τραγούδι «Bigger Than Us» αλλά δεν προτιμήθηκε. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας, εντούτοις, προτίμησε το «Too Late For Love» σύμφωνα με δημοσίευμα της Aftonbladet. Το άλλο τραγούδι υποβλήθηκε στον εθνικό τελικό του Ηνωμένου Βασιλείου, Eurovision: You Decide, και έτσι θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision με την ερμηνεία του Michael Rice.

Ο 36χρονος John Lundvik θα εκπροσωπήσει δύο χώρες στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τη Σουηδία ως ερμηνευτής με αλλαγές στη σκηνική του παρουσία, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο ως συνθέτης.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντωμεταξυ θυμάμαι ο συνθέτης του euphoria κατάφερε την ίδια χρονιά να πάρει την πρώτη και την τελευταία θέση στη Eurovision καθώς είχε γράψει και το τραγούδι της Νορβηγίας εκείνη τη χρονιά που ήρθε τελευταιο lol. Πώς το κατάφερε αυτό? Χαχα

    • Βασικά, δεν ήταν στην ομάδα της Νορβηγίας! Μόλις το τσέκαρα (επειδή δεν το θυμόμουν). Το 2012 μόνο Σουηδία και Ισπανία είχε ο ίδιος συνθέτης, οπότε 1η και 10η θέση (μια χαρά!!!)

      • Εσύ μάλλον αναφερεσαι τον thomas g son εγώ αναφέρομαι στον peter bostrom . O thomas g son έγραψε μαζί με τον peter bostrom το euphoria και την ίδια χρονιά ο thomas g son είχε γράψει για την Ισπανία αλλά και ο peter bostrom είχε γραψει το τραγούδι της Νορβηγίας που ήρθε τελευταιο αν και δεν άξιζε με τίποτα αυτή τη θέση.

      • Πολύ σωστά ο Thomas G:son έγραψε τα τραγούδια της Σουηδίας και της Ισπανίας αλλά ο φίλος μας παραπάνω έχει δίκιο γιατί Peter Boström όντως έγραψε τις συμμετοχές της Σουηδίας και της Νορβηγίας το 2012.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ