ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Η Zena με το “Like it” στο Τελ Αβίβ!

Ολοκληρώθηκε μόλις ο εθνικός τελικός της Λευκορωσίας “Nationalny Otbor”, ο οποίος διεξάχθηκε με σκοπό την ανάδειξη της συμμετοχής της χώρας στον φετινό, 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! 

Το “Nationalny Otbor” φιλοξενήθηκε για ακόμη μία χρονιά στη πρωτεύουσα της χώρας Minsk και συγκεκριμένα στο studio “600 метров” (600 Μέτρα) της Εθνικής κρατικής τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής εταιρείας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, η οποία και μετέδωσε ζωντανά τη βραδιά μέσα από τις συχνότητές της. Παρουσιαστές της βραδιάς – για 4η συνεχόμενη χρονιά – ήταν η Olga Ryzhikova και ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2014, Theo!

Δέκα τραγούδια διεκδίκησαν το εισιτήριο για το Τελ Αβίβ. Οι δέκα υποψήφιες συμμετοχές, ύστερα από αντίστοιχη κλήρωση, εμφανίσθηκαν με την κάτωθι σειρά:

  1. Michael Soul – “Humanize”
  2. Zena- “Like it”
  3. Eva Kogan – “Run”
  4. BLGN & Mirex – “Champion”
  5. Sebastian Roos – “Never Getting Close”
  6. Alyona Gorbachova – “Can We Dream”
  7. PROvokatsiya – “Running Away from the Sun”
  8. Aura – “Čaravala”
  9. NAPOLI – “Let It Go”
  10. Keysi – “No Love Lost”

Το τελικό αποτέλεσμα καθορίστηκε από μία ειδική επταμελή κριτική επιτροπή η οποία βαθμολογούσε κάθε υποψήφιο τραγούδι δημόσια, μετά από την κάθε του εμφάνιση. Η βαθμολογία περιλάμβανε βαθμούς από το 0 μέχρι και το 10.

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες των μελών της επιτροπής, η τελική κατάταξη των δέκα υποψήφιων συμμετοχών είχε ως εξής:

  1. Zena – “Like it” | 69 Βαθμοί
  2. BLGN & Mirex – “Champion” | 65 Βαθμοί
  3. Sebastian Roos – “Never Getting Close” | 62 Βαθμοί
  4. Michael Soul – “Humanize” | 59 Βαθμοί
  5. Alyona Gorbachova – “Can We Dream” | 59 Βαθμοί
  6. Keysi – “No Love Lost” | 59 Βαθμοί
  7. NAPOLI – “Let It Go” | 58 Βαθμοί
  8. PROvokatsiya – “Running Away from the Sun” | 55 Βαθμοί
  9. Aura – “Čaravala” | 55 Βαθμοί
  10. Eva Kogan – “Run” | 54 Βαθμοί

Με 69 βαθμούς, μεγάλη νικήτρια του εθνικού τελικού της Λευκορωσίας “Nationalny Otbor” αναδείχθηκε η Zena η οποία με το τραγούδι “Like it” θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ! Το τραγούδι αποτελεί δημιουργία των Yulia Kireeva και Viktor Drobysh.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νικητήρια συμμετοχή, “Like it” της υποψήφιας Zena βαθμολογήθηκε με 6 “άριστα 10” και μόλις ένα “9άρι”. Από την αρχή της βραδιάς (εφόσον εμφανίστηκε στη 2η θέση), η συγκεκριμένη συμμετοχή φάνηκε δύσκολος αντίπαλος και μόνο ένα τραγούδι με επτά “10άρια” θα μπορούσε να αποτρέψει τη νίκη της!

Ποια είναι η Zena;

Η Zena (πραγματικό όνομα Zinaida Kupriyanovich) γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2002 στο Minsk της Λευκορωσίας. Από την ηλικία των πέντε ετών ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι ενώ στο χώρο της Eurovision δεν είναι καθόλου άγνωστη! Το 2015 ήταν υποψήφια να εκπροσωπήσει τη πατρίδα της στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision (Junior Eurovision) συμμετέχοντας στον αντίστοιχο εθνικό τελικό με το τραγούδι “Mir” το οποίο τελικά περιορίστηκε στη 4η θέση. Την επόμενη χρονιά (2016) προσπάθησε εκ νέου να λάβει μέρος στον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού, αυτή τη φορά με το τραγούδι “Kosmos” (3η θέση). Το 2018, όταν ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στο Minsk, η Zena ήταν μία εκ των τριών παρουσιαστών, στο πλευρό των Evgeny Perlin και Helena Meraai. Φέτος, το όνειρό της να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision (πλέον της ενήλικης!) γίνεται πραγματικότητα χάρη στο τραγούδι “Like it” που έγραψαν ειδικά για αυτήν οι Yulia Kireeva και Viktor Drobysh.

 

Πως κρίνετε τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στον φετινό διαγωνισμό; 

https://www.youtube.com/watch?v=eRXGzTC6t4A

Υπενθυμίζουμε ότι η Λευκορωσία, έχει κληρωθεί να διαγωνισθεί στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2019 (14 Μαΐου 2019) ενώ θα εμφανισθεί στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους της βραδιάς (Θέσεις 1-9).

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2019! 

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι το τραγούδι της Λευκορωσίας; Για αρχή ξαφνιαζομαι από αυτή τη χώρα. Μόλις 16 ετών και δείχνει να το έχει στη σκηνή. Εχω μια αδυναμία στον ήχο της κιθάρας αλλά το τραγούδι δεν είναι και φοβερό. Δεν είναι ούτε και χάλια όμως. Εύχομαι καλή επιτυχία στη μικρούλα του φετινού διαγωνισμού.

  2. Φωνητικά άγουρη με πολλα φαλτσα και εφηβικη χροια σε ενα αδυναμο ποπ τραγουδι. Νομιζω οι επιτροπες θα το μαυρισουν.

  3. Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος…
    Έχει μια άνεση επί σκηνής αλλά η φωνή της δεν είναι ακόμα έτοιμη,θα μου πεις είναι μόνο 16, λογικό.
    Το τραγούδι δε μου αρέσει,για την ακρίβεια φέτος έχουμε αρκετά dance/pop και αυτό είναι ένα από τα χειρότερα στο είδος του. Σίγουρος αποκλεισμός και φέτος για τη Λευκορωσία.

    • Δεν είναι κακό,αλλά δεν είναι και το καλύτερο pop dance κομμάτι φέτος.Καλή επιτυχία!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ