ΠΟΛΩΝΙΑ: Ακούστε το τραγούδι των Tulia!

Στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι της Πολωνίας, TVP, έχει ήδη ανακοινώσει το συγκρότημα, Tulia, ως εκπροσώπους της χώρας στην Eurovision 2019. Οι Tulia είναι ένα τετραμελές γυναικείο συγκρότημα που παντρεύει τη λαϊκή ερμηνεία, με τη σύγχρονη μουσική παραγωγή. Μέλη του είναι η Patrycja Nowicka, η Dominika Siepka, η Joanna Sinkiewicz και η Tulia Biczak. 

Σήμερα επισημοποιήθηκε το τραγούδι που θα ερμηνεύσουν οι Tulia στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision, με τίτλο “Pali Się”.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στις αρχές του 2018 και παρά τη σύντομη καριέρα τους οι Tulia έχουν ήδη καταφέρει πολλά. Τη χρονιά που μας πέρασε εμφανίστηκαν στα “FRYDERYKI 2018” (είναι η αντίστοιχη βραδιά βραβείων Grammy ή BRIT στη Πολωνία) στο πλευρό της επιτυχημένης τραγουδίστριας Natalia Nykiel και του συνθέτη και μουσικού (jazz πιανίστας) Pianohooligan. Την ίδια χρονιά συμμετείχαν στο μακροβιότερο Πολωνικό μουσικό φεστιβάλ στο Opole κερδίζοντας τρία βραβεία, ενώ ακολούθησαν εμφανίσεις και συμμετοχές και σε άλλα φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στα τέλη Μαΐου 2018 παρέλαβαν τις πλατινένιες πωλήσεις του πρώτου τους δίσκου ενώ στα τέλη του καλοκαιριού πραγματοποίησαν τη πρώτη τους solo συναυλία, τα εισιτήρια της οποίας πουλήθηκαν αρκετά γρήγορα. Έχουν διασκευάσει 2 πολύ γνωστά τραγούδια, το “Nothing else matters” των Metallica και το “Enjoy the silence” των Depeche Mode.

Πως σας φαίνεται η συμμετοχή της Πολωνίας, για την φετινή Eurovision; 

Υπενθυμίζουμε ότι η Πολωνία θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2019 (14 Μαΐου) ενώ έχει κληρωθεί να εμφανισθεί σε θέση του πρώτου μισού κομματιού (Θέσεις 1-9).

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Πολωνίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του φέτος. Αίνιγμα το πως θα τα πάει. Μπορεί κάποιοι να το εκλάβουν κιτς και γραφικό και άλλοι ως πρόταση. Θα δείξει.

  2. Τελείωσε. Ελλάδα ή Κύπρος θα κερδίσουν τον πρώτο ημιτελικό. Αν αυτό δεν συμβεί κάτι θα έχει πάει λάθος

    • Ελλάδα ,Κύπρος, Ισλανδία οι χώρες που θα παλέψουν για την πρώτη θέση στο πρώτο ημιτελικό

      • Δεν πρόκειται η Ισλανδία να είναι τόσο ψηλά. Όχι μόνο γιατί το ίδιο το τραγούδι είναι ακραίο και ενός συγκεκριμένου ακροατηρίου, αλλά γιατί οι Hatari δημιουργούν μεγάλο αρνητικό ζήτημα με τις συνεχείς πολιτικές δηλώσεις τους κατά του Ισραήλ και του ίδιου του Νετανιάχου, ακόμα και σε Ισραηλινά μέσα.. https://www.youtube.com/watch?v=dSHRTdULc7I
        Και μπορεί κάποιοι να βλέπουμε ότι αυτό είναι ένα γελοίο κολπάκι για να τραβήξουν την προσοχή, αλλά το γιουχάισμα μέσα στο Τελ Αβίβ δεν θα το γλυτώσουν στο τέλος.

  3. Φοβόμουν ότι θα στείλουν τελικά αυτό. Παρόλα αυτά, αρχίζω να το συμπαθώ και ειδικά το ρεφραίν. Το κακό όμως είναι πως αν δεν παίξουν με τη σκηνική παρουσία κι εμφανιστούν απλά με τις φορεσιές θα χαθούν. Έχουμε ξαναδεί παράδοση στη Eurovision, όποτε θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση.

  4. Με κουράζουν αρκετά τα πολυφωνικα σχήματα, αναγνωρίζω ωστόσο πως είναι πραγματικά το μόνο που έχει απόλυτα δική του ταυτότητα και εθνικό στοιχείο.

    • 3 ώρα και είναι τραγουδαρα. Scream ο τίτλος και είναι pop power ballad

      • 6 θα κυκλοφορησει.
        Το εχεις ακουσει και το αποκαλεις τραγουδαρα;
        Προσωπικα ειμαι 100% οτι θα ειναι πολυ λιγο το τραγουδακι,σιγουρα ξεπερασμενο.
        Φετος το βραβειο το λεω απο την αρχη θα παει σε μικρη χωρα

  5. Διαφορετική πρόταση η πολυφωνία με ροκ ήχο αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από… 3 κουπλέ κι ένα αδύναμο ρεφρέν που επαναλαμβάνεται… 4 φορές. Αρκετά φλατ ως δομή που σ’ εμένα η επανάληψή τους με κούρασε.
    Αδύναμη χρονιά η αλήθεια είναι. Φαίνεται όλοι συγκρατούνται. Πολλά τα έξοδα για τη διοργάνωση.
    Προφανώς και η ελληνική συμμετοχή ξεχωρίζει στον ημιτελικό αλλά κακά τα ψέμματα… η Ισλανδία θα κάνει περίπατο. Just sayin’…

  6. Θα πρεπει να τα δωσουμε ολα στην καταστροφη σκηνικης παρουσιας για να μην καταφερουμε να περασουμε απο αυτον τον ημιτελικο. Το μονο αξιοσεβαστο κομματι ειναι για μενα η Κυπρος

  7. Ρε παιδιά απο το Ισραήλ και την Αρμενία έχουμε κανενα νεο? Ειδικα για την Αρμενία. Δεν ξέρουμε τίποτα για το τραγούδι της..

    • Έρχονται σύντομα! Για όλα τα νέα θα σας ενημερώσουμε όπως πάντα! 🙂

  8. Γιατι λέτε ότι η Ισλανδία θα κάνει περίπατο. Είναι δυνατόν οι επιτροπές να στηρίξουν κάτι τέτοιο;;; Μόνο αν το έστελνε η Σουηδία

    • Μπορεί στην πρώτη ακρόαση να φαίνεται/ακούγεται απωθητικό αλλά επί της ουσίας γιουροβιζιονίζει. Είναι ό,τι πιο διαφορετικό σε μουσικό στυλ στον ημιτελικό κι ό,τι πιο δυναμικό με τραγούδι που σου μένει ως μελωδία και ρυθμό ασχέτως των ισλανδικών. Όπως και οι Lordi για την εποχή τους τότε.
      Όσον αφορά τις επιτροπές είναι 41 στο σύνολο. Σίγουρα οι βορειοευρωπαϊκές θα το στηρίξουν (αν δεν δώσουν τα ρέστα τους στη Νορβηγία). Φτάνει όμως?
      Στο televoting -εκτιμώ- θα τα πάει πάρα πολύ καλά. Γιατί? Γιατί τα μισά και πλέον τραγούδια είναι σκέτη υπνηλία κι ο (πολύς) κόσμος που θ’ ασχοληθεί με μια βραδιά με τη eurovision μόνο και θ’ ακούσει τα τραγούδια για πρώτη φορά, αναζητά τζέρτζελο, δυναμισμό κι ερμηνεία…

      • …εκτός κι αν έχουν την τύχη της Silvia Night όπως το 2006 που έφαγε το γιουχάισμα του αιώνα για την συμπεριφορά της τις προηγούμενες μέρες του ημιτελικού? κι έφυγε, όπως ήρθε.
        να συμπληρώσω μετά τα στοιχεία – νέα δεδομένα που ανέφερε ο @Μάριος παραπάνω και δεν γνώριζα ομολογώ.
        Εντάξει, αν έχουν τέτοια συμπεριφορά μέχρι το Μάϊο, πολιτικοποιήσουν το διαγωνισμό (πέρα από τους στίχους), ικανούς έχω τους διοργανωτές να τους απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα.

      • Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αυτό επιδιώκουν, βάση σχεδίου να ωθήσουν τα πράγματα στα άκρα ώστε να κινηθούν διαδικασίες αποκλεισμού τους. Όλη η ύπαρξη του συγκροτήματος βασίζεται στην πρόκληση. Στην ουσία δεν τους ενδιαφέρει η Eurovision, τη χρησιμοποιούν σαν μέρος του promotion τους.

        Η περίπτωση τους δεν έχει σχέση με αυτή των Lordi. Αφενός εκείνοι είχαν ένα πολύ δυνατό ως μελωδία τραγούδι, ενώ των hatari είναι αδύναμο και μελωδικά και τεχνικά για το ύφος που ανήκει. Αφετέρου οι Lordi αρκούνταν μόνο στην αισθητική πρόκληση, και μάλιστα με έναν τρόπο που κανείς δεν τον έπαιρνε σοβαρά στο τέλος (στολές με τέρατα κλπ), οι Hatari προκαλούν σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο που πάει πέρα από το τραγούδι τους.

  9. Η Ισλανδική κατάντια να ξέρετε θα εχει κατάληξη Φινλσνδιας 2015 π ηταν φαβορί κ ολας για νίκη θα φάει εναν πατώ που ουτε ξερει απο που θα του έρθει αφου του 2006 θα ειναι αστείο μ την τρελη τοτε!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ