ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ο Conan Osíris νικητής του Festival Da Canção 2019!

 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο μεγάλος τελικός του Festival Da Canção 2019 στο Portimão Arena στην πόλη Portimão της Πορτογαλίας. Το νικητήριο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 είναι το Telemóveis με τον Conan Osíris.

Παρουσιαστές του show ήταν η Filomena Cautela και ο Vasco Palmeirim. Επίσης, η Inês Lopes Gonçalves εκτελούσε χρέη παρουσιάστριας στο Green Room. Ο τρόπος ψηφοφορίας ήταν 50% televoting και 50% κριτική επιτροπή. Οι 7 τοπικές κριτικές επιτροπές ήταν κατανεμημένες στις 7 διοικητικές περιφέρειες της Πορτογαλίας: Βορράς, Κέντρο, Λισαβόνα, Alentejo, Algarve, Αζόρες και Μαδέρα.

Ας δούμε όμως πως εξελίχθηκε ο μεγάλος τελικός του Festival Da Canção 2019.

Στην αρχή του show οι παρουσιαστές μας παρουσίασαν (δείτε εδώ) πως είναι το κατάλληλο τραγούδι για την Eurovision. Έπειτα, όλοι οι διαγωνιζόμενοι, ένας ένας, ανέβηκαν στην σκηνή δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Το διαγωνιστικό μέρος άνοιξε το ντουέτο Calema, ενώ τελευταία τραγούδησε η Ana Claudia. Να σημειωθεί ότι όταν εμφανίστηκε στη σκηνή ο Conan Osiris και καθ’όλη τη διάρκεια της εμφάνισης του, το κοινό ζητωκραύγαζε!

Στη συνέχεια ξεκίνησε η ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού! Κατά τη διάρκεια αυτής ανέβηκε επί σκηνής ο Armando Gama, εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 1983. Φυσικά, ερμήνευσε ζωντανά την συμμετοχή του “Esta balada que te dou” αποσπώντας πολύ θερμό χειροκρότημα! Στη συνέχεια ήταν σειρά της Anabela να τραγουδήσει τη συμμετοχή με την οποία εκπροσώπησε την Πορτογαλία το 1993, A cidade (até ser dia)“. Λίγο πριν λήξει η ψηφοφορία, μία ακόμη Eurostar ερμήνευσε ζωντανά και δεν ήταν άλλη από την Vânia Fernandes. Η αγαπημένη των fans στη Eurovision 2008 μας χάρισε μία πιο light εκδοχή της τότε συμμετοχής της “Senhora do mar“.

 

Βέβαια να αναφερθεί ότι το κοινό είχε τη δυνατότητα να ψηφίζει για την αγαπημένη του συμμετοχή εδώ και μία εβδομάδα. Με το πέρας του δεύτερου ημιτελικού το περασμένο Σάββατο, είχαν ανοίξει οι γραμμές και ο κόσμος μπορούσε να ψηφίζει για το αγαπημένο του τραγούδι από τα 8 του τελικού.

Special guest του τελικού ήταν η περσινή εκπρόσωπος της χώρας Claudia Pascoal καθώς και η Isaura! Αφού τραγούδησαν και οι δύο τις νέες τους επιτυχίες, στη συνέχεια ερμήνευσαν το O jardim υπό τον ήχο μιας κιθάρας!

Η συνολική βαθμολογία των κριτικών επιτροπών.

Η αθροιστική βαθμολογία κριτικών επιτροπών και κοινού.

Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κοινού είχε πρώτο και αυτό το Telemóveis. Έτσι ο εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στη Eurovision 2019 είναι ο Conan Osíris με το τραγούδι Telemóveis!

Απολαύστε την νικητήρια εμφάνιση του Conan Osíris!

Με τη σειρά μας να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη Πορτογαλία και στον Conan Osíris! Η Πορτογαλία διαγωνίζεται στο 2ο μισό του 1ου Ημιτελικού της Eurovision 2019 που θα γίνει στις 14 Μαίου στο Τελ Αβίβ.

Πείτε μας, σας άρεσε το νικητήριο τραγούδι;

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

60 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι έγινε σήμερα σε παράλληλο σύμπαν μπήκαμε και προκρίθηκαν όλα τα fan favourites? Η Eurovision τώρα αρχίζει για φέτος.

  2. Μα ξεπέρασε τον εαυτό του, ντύθηκε κότα και ταυτόχρονα τα μαχαιροπίρουνα που θα φαγωθεί ? Α ρε έρμη Eurovision που έμελλε να καταντήσεις με τις λολές που έμπλεξες.

  3. Άξιζε τόσο λιώσιμο που έφαγε ακούγοντάς το από το πρωί μέχρι το βράδυ. Προσωπικό μου νικητήριο μέχρι στιγμής…

  4. Να και κάτι ενδιαφέρον (για εμένα)
    Μου αρέσει αρκετά και ελπίζω να βρεθεί ψηλά.

  5. Να πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει καθόλου! Το άκουσα αρκετές φορές και δεν με συγκινεί. Αυτός, ο Conan, κάθε εβδομάδα βάζει και κάτι πάνω του. Σήμερα είχε πούπουλα και χρυσές νυχάρες! Τέσπα!

    Καλή επιτυχία στη Πορτογαλία.

    ΥΓ 1: Έχουμε δύσκολο ημιτελικό τελικά! Απ’ όλα τα φρούτα τα έχει. Καλά που έφυγε από τη μέση η Ουκρανία.

  6. Απλά εξαιρετική εμφάνιση!!!Σε ορισμένα σημεία μου βγάζει και winner vibes!!! Πιστεύω ότι θα τα πάει πολύ καλά!!!

  7. Είμαι από τους λίγους που το θεωρώ αδιάφορο… Ειδικά ο χορευτής είναι ότι να ναι…

  8. Στο δεύτερο μισό του ημιτελικού μας έχουν μαζευτεί ήδη 3 περίεργα τραγούδια όπως Πορτογαλία, Αυστραλία, Ισλανδία και αναμένουμε και τον Serhat να δούμε τι θα παρουσιάσει.
    Έχω περιέργεια να δω εάν θα επηρεάσει αρνητικά ή θετικά την δική μας συμμετοχή.

    • Η Αυστραλία δεν έχει τίποτα το περίεργο πλέον, μια χαρά τραγουδάκι μοιάζει μπροστά στα τσίρκουλα.

    • Η Αυστραλία δεν αρέσει σε κανένα η Ισλανδία έχει διθυραμβικές σχόλια όπως και η Πορτογαλία αν κάνεις ένα γύρο στα σχόλια στους wiwibloggs θα το διαπιστώσεις και μόνος σου!! Από ότι έχουμε ακούσει το δικό μας θα κάνει τρομερή αίσθηση αναμένουμε βέβαια αν ακούσεις και το teaser στο ινστα όντως κάνει αίσθηση και είναι διαφορετικό!

      • Βγείτε λίγο έξω από τη φούσκα της Eurovision και δείτε τι είναι πιο πιθανό να αρέσει στον μέσο θεατή, όχι τι εκθειάζουν οι drama queen του wiwibloggs.

  9. Αυτός είχε ντυθεί Αγαμέμνονας https://goo.gl/images/CwZLHu φόρεσε και μια προβειά όπως οι κουδουνάδες και βγήκε.
    Πολύ καλό τραγούδι χιπστερομοντέρνο στο στούντιο, αλλά live δεν το βρήκα ιδιαίτερα engaging. Πρωτότυπη συμμετοχή πάντως.

  10. Το τραγουδι εχει ηδη προκαλεσει το ενδιαφερον, με τον ενα η τον αλλο τροπο.
    Και αυτο ειναι καλο για το τραγουδι. Οτι προκαλει το ενδιαφερον παιρνει ποντους.
    Προσωπικα δεν θα το ακουγα ποτε. Το θεωρω αδιαφορο και κακοηχο 2/10.

  11. Δεν μου άρεσε καθόλου. Ιδιαίτερο ναι, αλλά δεν πάει να πει ότι ό,τι είναι ιδιαίτερο είναι και καλό. Η δε live εμφάνιση, τρομακτική. Τι φοράει…

  12. Σαν να ακούω Θεία λειτουργία με τσόντα στο background. Προτιμώ εκείνο της Ισλανδίας αν πρέπει να διαλέξω εκκεντρικότητα.

  13. Συγνώμη είναι αυτό το πράμμα fan favourite?
    Μου κάνετε πλάκα? Τι το ωραίο ακριβώς έχει?
    Μόνο εγώ βλέπω δυό παρατράγουδα επί σκηνής…?

  14. Με ξεπερνά… κάτι φαίνεται δεν καταλαβαίνω κι έτσι δεν με αγγίζει σε κανένα επίπεδο (περα από κάποιες ενδιαφέρουσες πινελιές στην ενορχήστρωση). Ασύνδετο μου φαίνεται, σκηνικά αλλοπρόσαλο σε σχέση με τους στίχους του. Λίγο άντε να κάνουμε κάτι που δεν έχετε ξαναδεί/ξανακούσει.
    Στα ξένα sites οι fans παραληρούν κι απορώ. Το θέμα είναι ότι 2 από τα τραγούδια που δείχνουν να κεντρίζουν το ενδιαφερον είναι στο ίδιο μισό του ημιτελικού με το δικό μας. Ευτυχώς που αποχώρησε η Ουκρανία…
    Εν αναμονή και της δικής μας πρότασης.

  15. Μάλλον εγώ έχω το πρόβλημα, δεν εξηγείται αλλιώς. Πως γινεται να αρέσει το “τραγουδι” της Ισλανδίας και αυτό της Πορτογαλιας δεν μπορώ να το καταλάβω. Ειδικά της Ισλανδίας θεωρώ ότι είναι απλά ηχορύπανση. Και δεν είναι ότι δεν μου αρέσει τέτοιου είδους μουσική. Και με τους Lordi τότε μου άρεσε απίστευτα το κομμάτι τους. Τι να πω. Δύσκολο το έργο της Ντουσκα μ’ αυτά που βλέπω.

  16. Το τραγούδι στην στούντιο βέρσιον μου αρέσει πολύ. Είναι ένα κομμάτι με ωραία σύνθεση και ενορχήστρωση που σε συνδυασμό με τα πορτογαλικά του δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

    Δυστυχώς ζωντανά παρουσιασμένο για μένα χάνει. Αφενός δεν ικανοποιήθηκα φωνητικά από τον τραγουδιστή και αφετέρου σκηνικά χάνεται η όποια ατμόσφαιρα σου δημιουργεί το κομμάτι ακούγοντας το. Θα του ταίριαζε μια πιο καλαίσθητη παρουσίαση αλλά η αισθητική είναι υποκειμενική και σε κάποιους μπορεί να αρέσει οπότε το σέβομαι.

    Δεν μπορώ να προβλεψω την τύχη του τον Μάιο, πρώτον γιατί είμαι αποδεδειγμένα πολύ κακός στις προβλέψεις και δεύτερον γιατί είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι που μπορεί να το δω από τελευταίο μέχρι πρώτο κατανοώντας και στις δύο περιπτώσεις το γιατί.

    • Πάντως να πω ότι εξακολουθεί να μου αρέσει πολύ παρότι δεν ικανοποιήθηκα σκηνικά και είναι μαζί με Σλοβενία (που επίσης δεν ικανοποιηθηκα σκηνικα) τα 2 αγαπημενα μου ως τωρα ως ακουσματα. Μετά έρχεται Ιταλία, Ουγγαρια, Η.Β.

  17. Απορώ τι σας αρέσει σε αυτή την ηχορύπανση..όπως και με της Ισλανδίας (σκέτο έκτρωμα) όπως και με της Νορβηγίας…πόσο ακόμα να πέσει το επίπεδο φέτος…ούτε πεντάδα με αγαπημένα τραγούδια δε μπορώ να φτιάξω, κάτι που έκανα ήδη τα προηγούμενα χρόνια..ελπίζω να μην απογοητευτούμε από την Ελλάδα, Κύπρο και τις εναπομείνασες ..όλα ευνοούν μάλλον τη Ρωσία να κερδίσει..

  18. Να το δεχθώ ότι της Ισλανδίας έχει να περάσει ένα μήνυμα. Αυτό ποιο ακριβώς είναι το μήνυμά του; Εμένα μου βγάζει πιο πολύ joke entry. Αλλά απ’ ό,τι έχω καταλάβει είναι “σοβαρό” κομμάτι. Όταν ένα εμφανώς joke entry δεν παίρνει τον εαυτό του ως τέτοιο τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Ασφαλώς είναι μια συμμετοχή που θα διχάσει. Αλλά σε αντίθεση με την Ισλανδία, θεωρώ οτι πιο πιθανος είναι ο αποκλεισμος παρά να τα πάει καλά. Τώρα, το γιατί πολλοί θεωρούν ότι βρηκαμε το νικητήριο δεν το ξέρω.
    Εγώ απλώς θα ευχηθώ καλή επιτυχία!

    • Ίσως επειδή βαρεθήκαμε να βλέπουμε συμμετοχές τύπου Toy, Fuego και Replay που αποθεωνονται και τα πηγαίνουν καλά χωρίς κάποιο λόγο! !Προσωπικά προτιμώ μια χώρα που ρισκάρει και παρουσιάζει κάτι πρωτότυπο και νέο στο διαγωνισμό, από μια χώρα που κάθε χρόνο αγοράζει πλαστικά ποπ κομμάτια από την Σουηδία και αποθεώνεται λες και είναι αριστούργημα! !!

      • Το να βάλεις δύο κουτάλια στη μάπα σου δεν είναι τέχνη, καλέ μου, είναι κουλαμάρα.
        Το ρίσκο για το ρίσκο και το γκροτέσκο για το γκροτέσκο δεν λέει τίποτα. Ο καθένας εν τέλει μπορεί να το κάνει αυτό παρουσιάζονται μία μπάφα ως άποψη. Είναι πολύ πιο δύσκολο να φτιάξεις ένα τραγούδι με δομή και συνοχη. Όσοι δεν έχουν το ταλέντο να το κάνουν, πετάνε μια ασυναρτησία και σου λένε ‘Α, είναι τέχνη’.
        Και μην μπερδευέσαι, στα απόνερα του Toy είναι οι Κόναν και οι λολές Ισλανδές. Απλά εκείνο είχε την εξυπνάδα να έχει τις σωστές δόσεις εκκεντρικού και mainstream. Οι φετινές αγγελοκρουσμένες κράτησαν μόνο την κουλαμάρα.

      • Δηλαδή ενας άντρας ντυμένος κότα με χρυσές νυχαρες και με κουτάλια στην μαπα θεωρείται άποψη και αριστούργημα. Μάλλον κάποιοι πρέπει να καταλάβετε την διαφορά του διαφορετικού και του τσίρκου. Χίλιες φορές να βλέπω fuego που σκηνικα ήταν ολοκληρωμένο και η Φουρέιρα απέδιδε σε αυτό που έκανε παρά αυτόν τον αχταρμα στην τηλεόραση μου

      • Το ότι θα κάναμε και συζήτηση για τα όρια της τέχνης στη Eurovision… Ρε Ρουσλάνα που σας χρειάζεται… : D

      • Πρέπει να σας μιλήσω ανοιχτά. Δε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους οι οποίοι πρόκειται να κρίνουν τα φετινά τραγούδια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πάνω απ’ το μέσο όρο, λειτουργούν σε άλλες συχνότητες, πιάνουν άλλα μήκη κύματος, δεν είναι τώρα η αισθητική του μέτριου.

  19. Τι γέλια εμφάνιση είναι αυτή. Τσίρκο κανονικό. Κρίμα γιατί το τραγούδι έχει ωραία και ιδιαίτερη ενορχήστρωση και ατμόσφαιρα και αν παρουσιαζόταν σωστά θα είχε πολλές πιθανότητες για top 5. Ερμηνευτικά είναι κακός. Καλά για τον χορευτή κανένα σχόλιο. Στον ημιτελικό θα μείνει.

  20. Η παρουσίαση δε με ενθουσίασε. Το τραγούδι το έχω στην λίστα αναπαραγωγής μου εβδομάδες τώρα!
    Καλή επιτυχία!

    1. Σλοβενία
    2. Ισλανδία
    3. Λετονία
    4. Πορτογαλία
    5. Ιταλία

  21. Μου αρέσει πολύ Επίσης χαίρομαι που η Πορτογαλία κάθε χρόνο παρουσιάζει κάτι διαφορετικό το οποίο η θα αρέσει είτε όχι Το συγκεκριμένο κομμάτι κατά τη γνώμη μου έχει δικό του στίγμα και η ενορχήστρωση του μου βγάζει κάτι πολύ σύγχρονο και φρέσκο Στα συν επίσης β πορτογαλική γλώσσα ειδικά τα πρώτα λεπτά Όσο αναφορά το στήσιμο θα ηθελα να δω αλλαγές το Μάιο στο Ισραήλ Ο Κόναν όμως έχει ήδη ξεχωρίσει πιστεύω θα είναι ο μεγάλος σταρ εκείνη την βράδυ και όπως έχει δείξει η ιστορία καλλιτέχνες που τραβούν τα βλέμματα πριν το διαγωνισμό με το στυλ και το χαρακτήρα τους τα πάνε καλά

  22. Αλλοπρόσαλλο και ασυνάρτητο. Για μένα είναι σαν τις γκαλερί που βλέπει κανείς μια μαύρη τελεία σε άσπρο φόντο και διστάζει να πει “τι μ…..ία είναι αυτή” για να μην τον περάσουν για άμουσο.
    Κι όσο για την άποψη πως ό,τι συγκεντρώνει την προσοχή ως ασυνήθιστο θα πάει και καλά ξέρουμε ότι πλέον δεν ισχύει. Τυχαίο παράδειγμα η Φινλανδία με το συγκρότημα με σύνδρομο ντάουν, Ισπανία 2008 και άπειρα άλλα…
    Το ισλανδικό σίγουρα πιο καλοδομημένο εκκεντρικό- που αποτελεί πρόταση αλλά κατώτερη από αυτη των Λόρντι. Θα πάει όμως καλά σε μία απρόβλεπτη ως τώρα χρονιά.
    Καλή μας σεζόν και φέτος!

  23. Τώρα αυτό θεωρείται ποιοτικό και ” διαφορετικό ” ?Μαζί με την Ισλανδία συναγωνίζονται σε γελοιότητα

  24. Το μόνο θετικό που μπορώ να βρω στο νικητήριο είναι οι ethnic πινελιές. Κατά τ’ άλλα πατρινό καρναβάλι για πάντα! Προσωπικά έχει καταντήσει ενοχλητική αυτή η εμμονή της Πορτογαλίας για δήθεν ποιότητα. Εξαιρώ το περσινό και αναπολώ εποχές Quero ser tua…

  25. Λογικά θα αρέσει στους οπαδούς της μοντέρνας τέχνης. Ξέρετε αυτούς που βλέπουν πίνακα με μια άσπρη γραμμή στη μέση και νομίζουν ότι βλέπουν Πικάσο!! Σε άλλους πάλι που καταλαβαίνουν έστω λίγο τι σημαίνει Μουσική και τι σημαίνει Τέχνη, αυτή η μοντέρνα μπουρδολογία μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει.

    • Δεν θέλω να φανώ αγενής αλλά δεν μπορείς να λες ότι ξέρεις από τέχνη και την ίδια στιγμή να απορρίπτεις την μοντέρνα τέχνη. Κάποιος που ξέρει από τέχνη ξέρει και την χρησιμότητα που έχει η κάθε μορφή τέχνης και το κάθε νέο κίνημα στην κοινωνία. Και δεν μιλάω για την συμμετοχή της Πορτογαλίας αλλά για το σχόλιό σου γενικότερα που είναι κάπως αντιφατικό.

  26. Το παραχ@#%με με την art εκδοχή και την πρόταση τέχνης στην ΕV!

    Δεν είναι καν τραγούδι αυτό! Ουτε μελωδία, ούτε μέτρο, ούτε τίποτε!

    Θα μπορουσε να ειναι ενα act με κάποια art έκθεση, σε ένα πειραματικό θέατρο, συμμετοχη ως κατι στον “Ενα Κάποιο Βλέμμα” των Καννων, άντε και ως μια προχωρημένη πρόταση στην Επίδαυρο, αφού έχουμε απο σφαχταρια ζώων μεχρι σιδεροτακαστευες σε αρχαίες τραγωδίες!

    Ενα ασυγχρόνιστο, ασυνάρτητο, δήθεν, παράφωνο και εξωφρενικά κακόγουστο -και καλα- τραγούδι, που θέλει να ταράξει να νερά! Σορυ, δεν θα πάρω, γιατί είναι εκνευριστικά άτεχνο και με το ζόρι καλλιτεχνική πρόταση!

    Δεν θέλω να περάσει καν, αλλά να συμβεί το θέλω τελευταίο των τελευταίων!

  27. Αντιγράφει το sobral για να πάρει ψήφους από ανθρώπους με ειδικές ανάγκες . Γελοιο

    • Που κολλανε οι ειδικές ανάγκες με τις συμμετοχές της Πορτογαλίας? ?? Ο Σαλβαδόρ πρόβλημα με την καρδιά του και μετά τον διαγωνισμό έδωσε μάχη για την ζωή του! !! ! Καλό είναι ορισμένοι να μην παίζετε με τέτοια! !!

  28. το τραγουδι μου αρεσει πολυ…. ακουγεται σαν συγχρονο fado…. η παρουσιαση μου αρεσε περισσοτερο στον ημιτελικο …πιο dark…. εδενε καλυτερα με το υφος…. εδω λιγο το τραβαει….. δε νομιζω για πρωτια …. ειναι και πολυ προσφατη η νικη του σομπραλ ….. και δεν ειναι κατι ευρεως αποδεκτο

  29. Πάρα πολύ ιδιαίτερο το τραγούδι της Πορτογαλίας με ανατολίτικες πινελιές

  30. Μα τι να πει κανεις για την ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ! Μερικα πράγματα ειναι κακόγουστα οπως η συγκεκριμένη σκηνικη παρουσιαση! Κοτα πουπουλα και οτι να ναι…

    Ως τραγουδι εαν διαγράψω το Κιτσαριο που εμφανιστηκε αν και με κουρασε λιγακι οντως ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΚΟΥΣΜΑ! Οχι του δικου μου γουστου αλλα στην eurovision ποτε δεν ξερεις, αν και αμφιβάλλω να περασει…

  31. ΕΞΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ! ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΤΥΛ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ

    ΑΠΛΑ ΜΑΓΙΚΟ.

    ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η STUDIO VERSION

  32. μονο εγω το ακουω κ νομιζω οτι θα γινει κατι κακο????!!!!!!! ασε που δεν βγαζεις ακρη απο ρυθμο μουσικη…μονο κλαπατσιμπανα κ δυο να χτυπιουνταιλες κ εχουν παρει κατιλιλ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ