ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Με το “Look Away” στην Eurovision 2019!

Πριν από λίγο τελείωσε ο τελικός του UMK 2019. Για άλλη μια χρονιά, το κρατικό κανάλι, YLE, επέλεξε τον εκπρόσωπό της χώρας, κρατώντας τις διαδικασίες του εθνικού τελικού, UMK (Uuden Musiikin Kilpailu), μόνο για την ανάδειξη του τραγουδιού. Ο Darude, ως εκπρόσωπος της Φινλανδίας στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision και ο Sebastian Rejman στα φωνητικά, ερμήνευσαν τα 3 υποψήφια τραγούδια ώστε να αναδειχθεί το τραγούδι, που θα είναι η επίσημη συμμετοχή της Φινλανδίας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Τα 3 υποψήφια τραγούδια ήταν:

Την βραδιά παρουσίασαν οι Christoffer Strandberg, Mikko Silvennoinen και Krista Siegfrids, όπου άνοιξαν την βραδιά με το τραγούδι “Anna mirrin puhua” (Let the pussycat speak). Το τελικό αποτέλεσμα βγήκε μετά από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού και της διεθνής κριτικής επιτροπής, με αναλογία 50/50. Στην κριτική επιτροπή ήταν οι William Lee Adams (Ηνωμένο Βασίλειο), Joakim With Steen alias JOWST (Νορβηγία), Ana Maria Bordas (Ισπανία), Jan Bors (Τσεχία), Gabriel Alares (Ισλανδία), Michael Kealy (Ιρλανδία), Emmelie de Forest (Δανία), Tali Eshkoli (Ισραήλ).

Η συνολική βαθμολογία της κριτικής επιτροπής ήταν:

  1. Look Away – 94 βαθμούς
  2. Superman – 74 βαθμούς
  3. Release me – 70 βαθμούς

Το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε:

  1. Look Away – 148 βαθμούς – 62%
  2. Superman – 73 βαθμούς – 30%
  3. Release me – 19 βαθμούς – 8%

Νικητήριο τραγούδι, που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision, αναδείχθηκε το “Look Away“.

Καλεσμένη στον τελικό του UMK 2019 ήταν η νικήτρια της Eurovision 2013, Emmelie de Forest, που τραγούδησε το “Only Teardrops”.

Η Φινλανδία διαγωνίζεται στο 1ο μισό του 1ου Ημιτελικού της Eurovision 2019 που θα γίνει στις 14 Μαΐου στο Τελ Αβίβ.

Καλή επιτυχία Φινλανδία!!!

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Φινλανδίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν το τραγούδι είναι μετριότητα προσπαθείς να το σώσεις με εφέ και τεχνάσματα.
    Δε μου αρέσει.πολυ μέτριο και θεωρώ πιθανό τον αποκλεισμό. Στη καλύτερη να κάνει ότι και η Aalto πέρυσι, οριακή πρόκριση και προ τελευταία θέση

  2. Ήταν μακράν το καλύτερο εκ των 3. Μου αρέσει σαν κομμάτι και το είδος της μουσικής είναι το στυλ μου. Αλλά αδύναμο live και πιθανώς θα του κοστίσει τον Μάιο. Δυστυχώς αυτά τα κομμάτια δύσκολα αναπαράγονται live. Εγώ πάντως δηλώνω φαν και κατά πάσα πιθανότητα θα το ψηφίσω τον Μάη
    Καλή επιτυχία Φινλανδία!

  3. Αγαπώ Darude!
    Σαφώς και δεν είναι αριστούργημα, αλλά ακούγεται ευχάριστα, δε με χαλάει. Αν βελτιωθεί πολύ το live, μπορεί να τα πάει συμπαθητικά.
    Επίσης, ΠΟΛΥ καλύτερο από της Νορβηγίας, που είδα να αποθεώνεται..

  4. Και τα τρία ήταν μέτρια και υποδεέστερα των δυνατοτήτων του Darude. Κέρδισε το λίγο καλύτερο από τα άλλα. Φωνητικά θέλει πολύ δουλειά αν και σπανίως σε αυτό το είδος αποδίδεται ισάξια με την στούντιο βέρσιον που είναι φουλ στην τεχνική επεξεργασία η λάιβ ερμηνεία.

    Σκηνικά δεν με χάλασε αλλά δεν εντυπωσιάστηκα κιόλας. Πήραν το ολόγραμμα από το This is Love της Ντέμυ και απλά έδειξαν πως γίνεται σωστά. Το προτιμώ πάντως από την Εσθονία. Ή έτσι νομίζω τουλάχιστον προς το παρόν. Δεν μπορώ να προβλέψω την τύχη του στο Ισραήλ σίγουρα όμως δεν νομίζω οτι θα το δούμε να μπαίνει 10αδα.

  5. Δεν με χαλάει σαν τραγούδι το προτιμώ από την Εσθονία. Φωνητικά θέλει δουλειά. Ο τραγουδιστής δεν με ενθουσίαζει ούτε φωνητικά, ούτε σαν προσωπικότητα ( να βγαίνει στην σκηνή και να σε καθηλώνει) το μάτι μου πάει κατευθείαν στον darude που είναι πολύ άνετος με αυτοπεποίθηση στην σκηνή και αυτό φαίνεται

  6. Σκηνικά το “φόρτωσαν” σωστά. Σαφώς καλύτερο από τα υπόλοιπα 2 υποψήφια. Αλλά για Darude είναι λίγο…

  7. Όπως είχα προβλέψει θα φόρτωναν σκηνοθετικά τα τραγούδια για να κρύψουν το πόσο αδύναμα είναι. Η επιλογή του τραγουδιστή που δεν μπορεί να βγάλει φωνή, ατυχής. Για την ακρίβεια η επιλογή του ίδιου του Darude ήταν εξαρχής ατυχής. Το νικητήριο το έσωσε μόνο η ομολογουμένως πολύ καλή παρουσίαση. Αλλά δεν φτάνει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ