ΔΑΝΙΑ: Η Leonora με το «Love is forever» στο Τελ Αβίβ!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά το «Dansk Melodi Grand Prix 2019», μέσα από το οποίο καθορίστηκε ο εκπρόσωπος και η συμμετοχής της Δανίας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Το «Dansk Melodi Grand Prix» έλαβε χώρα στο Boxen Arena στη πόλη Herning με κεντρικούς παρουσιαστές τους Johannes Nymark και Kristian Gintberg και μεταδόθηκε ζωντανά από το κρατικό φορέα της Δανίας DR από τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) μέχρι τις 23:00 (ώρα Ελλάδος).

Johannes Nymark και Kristian Gintberg, οι παρουσιαστές του DMGP 2019!

Αναλυτικά οι δέκα υποψήφιες συμμετοχές, με τη σειρά που εμφανίσθηκαν, ήταν:

1.Simone Emilie – «Anywhere»

2.Jasmin Gabay – «A Kiss like this»

3.Rasmus Fortoft – «Hold my breath»

4.Maria Isabel – «Dancing with my heart»

5.Sigmund – «Say my name»

6.Humørekspressen – «Dronning af baren» (Queen of the Bar)

7.Julie & Nina – «League of light»

8.Theis Samsø (Teit) – «Step it up»

9.Leonora – «Love is forever»

10.Leeloo – «That Vibe»

Από τις δέκα διαγωνιζόμενες συμμετοχές, στον Super Final γύρο κατάφεραν να προκριθούν συνολικά τρεις συμμετοχές, ερχόμενες ακόμη πιο κοντά στο όνειρο της Eurovision. Οι τρεις αυτές συμμετοχές, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν ήταν:

1.Sigmund – «Say my name»

2.Julie & Nina – «League of light»

3.Leonora – «Love is forever»

Λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στη σκηνή του «Dansk Melodi Grand Prix 2019» εμφανίσθηκε ως επίσημος καλεσμένος, ο Rasmusen ο οποίος τη προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει τον εθνικό τελικό με το “Higher Ground” αποτελώντας έτσι την συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2018!

  

To τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε κατά 50% από τη ψηφοφορία του κοινού και κατά 50% από τη βαθμολογία κριτικής επιτροπής. Αξίζει να αναφερθεί ότι δικαίωμα ψήφου είχαν και οι κάτοικοι της Γροιλανδίας, νησιωτικό αρκτικό κράτος το οποίο ναι μεν γεωγραφικά βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική που όμως κυριαρχείται από τη Δανία.

Με βάση λοιπόν τις δύο ψηφοφορίες, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Βαθμολογία Κριτικής Επιτροπής

#1 – «Love is forever» – Leonora 24%

#2 – «League of light» – Julie & Nina 12%

#3 – «Say my name» – Sigmund 14%

Ψηφοφορία Κοινού

#1 – «League of light» – Julie & Nina 23%

#2 – «Love is forever» – Leonora 18%

#3 – «Say my name» – Sigmund 9%

Συγκεντρωτικά (τελικά) αποτελέσματα 

#1 – «Love is forever» – Leonora 42%

#2 – «League of light» – Julie & Nina 35%

#3 – «Say my name» – Sigmund 23%

Μεγάλη νικήτρια λοιπόν του εθνικού τελικού ήταν η Leonora με το τραγούδι «Love is forever», το οποίο θα αποτελέσει τη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2019! 

Ο OGAE Greece ήταν εκεί μεταφέροντας αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό μέσα από την αρένα! 

    

Πως κρίνετε τα αποτελέσματα της Δανίας; 

Υπενθυμίζουμε ότι η Δανία φέτος θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της Eurovision 2019 (16 Μαΐου 2019) και έχει κληρωθεί να εμφανισθεί στο πρώτο μισό της βραδιάς (Θέσεις 1-9).

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Δανίας στη Eurovision 2019!

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας: © Wouter van Vliet, EuroVisionary

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. H μόνη εύλογη επιλογή για τη Δανία σε έναν κακό τελικό με μόνο δύο τραγούδια της προκοπής (το άλλο ήταν το League of light που ήρθε δεύτερο). Πρωτότυπη και γλυκιά η παρουσίαση, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να περάσει στον τελικό στο Τελ Αβίβ.

  2. Αυτό που με κέρδισε στην συμμετοχή αυτή ήταν η πολύ σωστή (για το ύφος του τραγουδιού) παρουσίαση. Κατα τ’ άλλα δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα, αλλά από τα άλλα 2 σημερινά (Ουγγαρίας & Ουκρανίας) τραγούδια το θεωρώ πολύ καλύτερο.

  3. Για τα σίδερα! έχει πιάσει τη λέξη Love και την κοπανάει μέχρι λιποθυμίας, στο τέλος πια αισθάνεσαι ένα χαζοχαρούμενο.

    • Το τραγούδι της δεν είναι ακριβώς Indie pop είναι ένα mid-tempo τραγούδι πάρα πολύ δυναμικό με ευρωπαϊκά και pop στοιχεία!! Και ας μην ξεχνάμε ότι μαζί της το έγραψε ο David Sneddon που έχει γράψει τραγούδια για την Lana Del Rey

  4. Δεν είχα ασχοληθεί με την εθνική επιλογή της Δανίας πολύ,ο,τι είχα ακούσει ήταν από τα διάφορα τοπ των φανς. Το νικητήριο ήταν ο,τι καλύτερο είχαν και παρουσιάστηκε όπως πρέπει ενώ φωνητικά ήταν άψογο.Δε με ενοχλεί κάτι απλώς μου λείπει ο δυναμισμός και μετά από ένα σημείο γίνεται πολύ γλυκάνισο για τα γούστα μουμ θα συμφωνήσω με ένα φίλο παραπάνω και εμένα μου θύμισε κάπως το in love for a while της Ελβετίας.Στο τελικό έστω και δύσκολα θα προκριθεί αλλά εκεί δε ξέρω κατά πόσο θα ξεχωρίσει.

  5. πολυ γλυκαναλατο , με πηρε ο υπνος , οχι οτι τα υπολοιπα ηταν ακρως ανώτερα , προσωπικα θα διαλεγα το ” A kiss like this ” (και ας μην ειμαι παιδι της ποπ κουλτουρας ) με διαφορετικη σκηνική παρουσια στο stage.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ