ΙΤΑΛΙΑ: «Θα υπάρξουν αλλαγές στο τραγούδι μου» δηλώνει ο Mahmood!

O μεγάλος νικητής του 69ου φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo 2019 είναι o Mahmood με το τραγούδι “Soldi». O Mahmood, αποδέχθηκε αμέσως τη πρόταση της RAI και έτσι θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Καλεσμένος του Mauro Marino και της Manola Moslehi στο Radio Italia, ο Mahmood ήταν σε θέση να αναλύσει τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή του μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Ο τραγουδιστής του “Soldi” μίλησε για το εναλλακτικό αυτό τραγούδι με το οποίο κέρδισε το Φεστιβάλ, όντας ένα outsider.

<<Ήταν ένα στοίχημα στη κούρσα του Sanremo. Ήξερα ότι δεν ήταν το κλασικό φεστιβαλικό τραγούδι, το οποίο αντιπροσώπευε την ιταλική παράδοση, αλλά ήθελα να το ρισκάρω>>.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, θα ακούσουμε στη σκηνή της Eurovision του Τελ Αβίβ μια αδημοσίευτη έκδοση του “Soldi», λίγο διαφορετική από την τρέχουσα.

<<Σκεφτόμαστε πολλά αυτές τις μέρες, τώρα δεν μπορώ να πω τίποτα. Θα υπάρξει κάποιο νέο στοιχείο, διότι δεν θέλω να κάνω κάτι που έχει ήδη γίνει, είναι επίσης βαρετό και για μένα. Επίσης θα υπάρξει αλλαγή και σκηνικά, αλλά και στον τρόπο που θα παρουσιαστεί το κομμάτι… θα δούμε>>.

Ο Mahmood, όπως επεσήμανε ο παρουσιαστής, είναι ο πρώτος Μιλανέζος καλλιτέχνης που ρίχνεται στη μάχη της Eurovision για την Ιταλία. Και ότι δεν φαίνεται να αγχώνεται στην πίεση που ασκείται στο να επιστρέψει πίσω με ένα καλό αποτέλεσμα.

<<Προχωράω δίχως να περιμένω κάτι, πηγαίνω εκεί και βλέπω πώς είναι τα πράγματα, πάντα προετοιμασμένος και πάντα δίνοντας το καλύτερο δυνατό. Το κόλπο είναι να μην έχω εκ των προτέρων πάρα πολλές προσδοκίες>>.

Προς το τέλος της συνέντευξης υπήρχε επίσης η ευκαιρία να ακούσουμε το “Il Nilo nel Naviglio”, ένα από τα ακυκλοφόρητα τραγούδια στο άλμπουμ “Gioventù Bruciata». Το ντεμπούτο άλμπουμ του τραγουδιστή θα κυκλοφορήσει αύριο Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ακόλουθο βίντεο

https://www.facebook.com/radioitalia/videos/375307139932524/?t=853


Λίγα λόγια για τον φετινό εκπρόσωπο της Ιταλίας και το τραγούδι του

Ο Mahmood, εκπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurovision 2019 μίλησε πριν λίγες μέρες για το μήνυμα του τραγουδιού του “Soldi». Το τραγούδι είναι μια «προσωπική έκρηξη» βασισμένη στη σχέση που είχε ο τραγουδιστής με τον πατέρα του.

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στο Μιλάνο με μητέρα από τη Σαρδηνία και πατέρα από την Αίγυπτο. Το στενάχωρο της υπόθεσης είναι ότι ο πατέρας του απουσίαζε από τη ζωή του από την ηλικία των 6 και έπειτα. Ο Mahmood εξήγησε ότι ο πατέρας του παντρεύτηκε τέσσερις φορές και άφησε παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Το τραγούδι ενσωματώνει αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία και τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματα άλλαξαν τη σχέση με τον πατέρα του. Οι αραβικοί στίχοι στο “Soldi” προέρχονται από μια φράση που ο Mahmood θυμάται να λέγεται ως παιδί.

Οι λέξεις “Waladi waladi habibi ta’aleena” μεταφράζονται στα ιταλικά ως  “Figlio mio, figlio mio, amore vieni qua». Που στα ελληνικά σημαίνει “Γιε μου, γιε μου, αγάπη μου έλα εδώ».

Τα λόγια αυτά πηγαίνουν τον Mahmood πίσω στο χρόνο ο οποίος δηλώνει: <<Δεν μιλώ αραβικά, αλλά υπάρχουν προτάσεις που θυμάμαι, που είναι μέρος της παιδικής μου ηλικίας … Ήταν μια τέλεια μνήμη. Τραγουδώντας αυτές τις φράσεις μου θυμίζουν μια συγκεκριμένη σκηνή, σε μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μου>>.

Συγκεκριμένα εξηγεί: <<Το τραγούδι μου είναι μια προσωπική έκρηξη, να κάνω τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι, αφότου ήταν παιδιά, κάποιος γίνεται κάτι περισσότερο: μια κριτική σκέψη γεννιέται για τους γονείς, τη ζωή, τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Το “Soldi” λέει μία ιστορία. Το τραγούδι δεν μιλάει για την επιρροή των χρημάτων υλικά, αλλά για τον αντίκτυπο που έχει σε μια οικογένεια. Τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αλλάξει τις σχέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράμε με τους ανθρώπους>>.

Μέχρι στιγμής το ιταλικό τραγούδι μετράει πάνω από 25.000.000 προβολές στο YouTube! Για να δούμε πως θα είναι η νέα εκδοχή του “Soldi», καθώς πρέπει να περιοριστεί και χρονικά στα 3 λεπτά βάσει του κανονισμού της EBU.

Ο Ιταλός τραγουδιστής γεννημένος στο Μιλάνο με καταγωγή από την Αίγυπτο, τον περασμένο Δεκέμβριο, κέρδισε την πρώτη βραδιά του Sanremo Giovani 2018 ως πρωτοεμφανιζόμενος ερμηνευτής με τo τραγούδι «Gioventù Bruciata». Έτσι, όπως όριζε ο κανονισμός, ο νικητής είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο Sanremo 2019 με νέο τραγούδι. Η συνέχεια είναι γνωστή…!

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: Matteo Rasero/LaPresse]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παιδί μου ατελείωτο εσύ!!!! Άσε η τραγουδάρα σου!!! ΙταλοΆραβας και Gay κούκλος έτσι για να σκάσουν μερικοί όπως και με τον Roi Bilal το κουκλί τη Θεάρα με τη τραγουδάρα του κι αυτός! Ένας απ τους 2 θέλω να κερδίσει έτσι για να σκάσετε απ τη κακιά αφρίτα ορισμένοι που βγάζετε χολή και μίσος ειδικά προς τον Roi Bilal.
    Α! και μην μπείτε στην διαδικασία να απαντήσετε στο σχόλιο μου, σας έχω γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μου!
    LOL LOL LOL

    • Θεωρώ πολύ άδικο να συγκρίνεται ένας καλλιτέχνης όπως ο Mahmood με τον Bilal. Πάντως η Ιταλία για εμένα θα πάει πολύ ψηλά στη κατάταξη.

    • O mahmood φαινεται αυθεντικός σε αντιθεση με τον Bilal που φαινεται ψευτικος και το εκανε για τη δημοσιοτητα και για τους followers στο instagram. Απορω ακομα και το αν ο Bilal θελει να βρισκεται στη eurovision η απλα θελει να μοστραρει τη φατσα του και να δηλωνει ενδιαφερον και διαφορετικος. Μια νυχτερινη βολτα σε ολη την Ευρωπη και στον ομοφυλοφυλο πληθυσμο δειχνει ποσο γεματος ειναι ο κοσμος απο Bilal και ποσο μη διαφορετικος θεωρειται πλεον (και χωρις ιχνος αστεριου και φωνητικων ικανοτητων) . Επισης αν εσενα με αυτα που λες σε λενε Ελλη , εμενα με λενε ismael abtefata και soukrit mouaoua!!!

      • Κύριε Φλίγκο σας παρακαλώ προστατέψετε τη τιμή και την υπόληψή μου. Λένε πως δεν με λένε Έλλη, απ τη στεναχώρια μου, μου φυγε ένας πόντος απ το καλσόν και το χω χρυσοπληρώσει στη Calzedonia! Αμάν πχια εδώ μέσα με τη κάθε Βλαχοπούλου στο χαρέμι!
        Bilal Bilal Bilal Bilal Bilal!!!!
        LOLX10

    • εχεις προβλημα φιλε… ψαξου λιγο!!! Δεν ειαμστε υποχρεωμενοι να συνηπαρχουμε σε ενα chat για τη eurovision μαζι σου. Λοιπον αντε φευγα!

    • Είναι το παλληκάρι – χάρμα ειδέσθαι και χειλάκι πετροκέρασο- gay? Επιβεβαιωμένο ή κουτσομπολιά της γείτονος;;;

  2. Απο τα αγαπημενα μου τραγούδια!Πιστεύω θα πάει καλά
    Πιστεύω τον Μάρτιο θα βγουν ολα τα καλά τραγούδια,Αυστρία,Ολλανδία,Αζερμπαιτζάν,Ρωσια,Κυπρος,Αρμενια,Ελβετια ισως

    Βλεπω τα σχολια και θελω να αναφερω,πως το τοσο εντονο gay στοιχειο κανει κακο στον διαγωνισμο.Νομιζω πως ο κοσμος,μεσα σ αυτους κι εγω,βαρεθηκε να βλεπει κονσιτες και roi
    Ο διαγωνισμος μπορει να περασει τα μνμτα που θελει με πιο απλο τροπο,οχι τοσο εντονα
    Ο διαγωνισμος απευθυνεται σε εκατομυρια κοσμου..και αν συνεχισει ετσι και το θεωρουν ολοι ως ενα μουσικο pride

    • συμφωνω απολυτα μαζι σου για τις κονσιτες και τους ροι. Νομιζω οτι βαδιζουν διαρκως σε γνωριμα μονοπατια που θα κανουν το κοσμο να θεωρει οτι ειναι ενα pride. Θα μου πεις γιατι το pride ειναι κακο? Οχι αλλα αν κατηγοριοποιησεις κατι θα εχεις και τα αναλογα αποτελεσματα στην κατηγορια του κοσμου που θα προβαλεται σαν προιον. Αλλα εδω οι χωρες αντιγραφουν τραγουδια νικητων, δεν θα αντιγραψουν στυλ και προκλητικοτητα?

    • @Nik και οι LGBTQI της Ευρώπης έχουν βαρεθεί επίσης την ασφάλεια της ετεροκανονικότητάς και τον ψευτοσυντηρητισμό σας. Τέλος επειδή μάλλον βλέπεις τον διαγωνισμό όπως και πολλοί εδώ μέσα καμιά 10ετία, ενώ εγώ από το 1986 να σ ενημερώσω πως το Gay κοινό ήταν πάντα έντονο στον διαγωνισμό και ως συμμετοχές αλλά και ως φανς θεατές. Αυτοί ήταν που τον ”ανέστησαν” μετά την κατρακύλα που πήρε ο διαγωνισμός τα 90ς το 1998 με την νίκη της Ντάνα όπου τότε το BBC έκανε κιόλας έντονα πλάνα στους εμφανώς Gay στο κοινό. Ψάξε λίγο να μάθεις την Ιστορία του διαγωνισμού. Από κει και έπειτα τον απογείωσαν και έκαναν όλο τον κόσμο να τον μάθει. Καθόλου πάλι τυχαίο που στην αρένα στα πλάνα από το 2000 και μετά βλέπεις το 90% να είναι άντρες εμφανώς Gay. Η Eurovision είναι το μεγαλύτερο LGBTQI party της Ευρώπης και αυτό το γνωρίζουν όλοι, είτε το θέλετε είτε όχι.
      Όλοι έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και να δείχνουν τον πραγματικό εαυτό τους όπως θέλουν. Νομίζω 2019 έχουμε ?! όχι 1950. Τους δικαστές να τους κάνετε στο δικό σας εσώρουχο και όχι στων άλλων. Ορίστε μας τώρα!
      υ.γ. αν ενοχλείστε λοιπόν απ όλα αυτά, η λύση είναι μία! Αντιβίωση του 1gr. και κρεββάτι μη μου πάθετε και τίποτα.

      • Έσυ είσαι τρολ δεν παίζει.Καθεσαι και κράζεις τους άλλους ότι δεν σέβονται τους άλλους ένω εσυ η ίδια κάθεσαι και κατακρίνεις ότι λέμε.Κοιτα να το κοιτάξεις λίγο.

        Αν θες να βλέπεις μόνο LGBT υπάρχει το Gay pride η Eurovision είναι καθαρά μουσικός διαγωνισμός.Η Conchita δεν είναι το ίδιο με τον Γάλλο φέτος.Η Conchita είχε τρομερό τράγουδι και άξιζε την νίκη 100%.Ο Γάλλος όμως έχει ένα υπό του μετρίου τραγούδι και μόνο πάτος του αξίζει(αυτό θα γίνει).

        Ελπίζω να κατάλαβες το σχόλιο μου Ελλη και να μην μου απαντήσεις με κανένα βλακεία σχόλιο.

    • Αυτό ακριβώς ήθελα να πω..Ο διαγωνισμός,αντί κάθε χρόνο να ενδιαφέρει τον κόσμο για τα φοβερά,διαφορετικά τραγούδια και το εκπληκτικο θέαμα,εστιάζει τα τελευταία χρόνια σε ανθρώπους που θέλουν με κάποιον τρόπο να προκαλέσουν πχ ο τύπος απο το Μαυροβούνιο με την κοτσίδα,ο Roi που δεν πιάνει νότα,φαίνεται πως δεν το κάνει με πάθος αλλά απο υστεροφημία
      Αυτά μόνο κακό κάνουν στην κοινότητα
      Το lgbt στοιχείο πρέπει να υπάρχει όπως υπάρχουν και τα φιλιά στη σκηνή αντρών-γυναικών κτλπ κτλπ
      Αλλά να μην βασίζονται κάποιοι σε αυτό,στη σεξουαλικότητα,για να πάρουν ψήφο
      Να εστιάσει ο κόσμος στα τραγούδια,show,ανταγωνισμό και όχι σε αυτά..Για να μην έρθει η μέρα που θα βλέπουν το διαγωνισμό μόνο lgbt άτομα..
      Είναι τόσο έντονο αυτό πια που η Laura απο την Ρουμανία δεν πήγε Eurovision λόγω των αποψέων που είχε,διαφωνώ με τις απόψεις της,αλλά δεν πήγε λόγω αυτών..
      Τέλος,οι gay τραγουδιστές στον θεσμό που έχουν φωνή βασίζονται σε αυτή και ελάχιστα στην πρόκληση για να κερδίσουν..

  3. Οι αλλαγές δεν είναι πάντα προς το καλό. Το τραγούδι είναι εντάξει έτσι όπως είναι τώρα. Ας θυμηθούμε τη Λευκορωσία το 2018 που ενώ είχε πολύ ωραίο τραγούδι και βιντεο κλιπ σε στυλ ρετρο, το άλλαξε και βγήκε ένα άσχημο αποτέλεσμα.

    • Θα υπάρξουν αναγκαστικά αλλαγές, καθώς το τραγούδι ξεπερνά το όριο της EBU που είναι 3 λεπτά. Γι’αυτό πρέπει, φαντάζομαι, να δουν ποιο σημείο θα βγάλουν και πώς θα το αλλάξουν ώστε το τραγούδι να παραμείνει ωραίο.

  4. @Ελλη

    Εχουμε σιχαθει την προπαγανδα σου και την εριστικη συμπεριφορα σου που ψαχνει εριδες καθα τοσο και λιγακι. Ξεκουμπησου απο εδω.

    Μα καλα οι διαχειριστες δεν επεμβαινουν σε αυτα τα επιθετικα σχολια;

  5. To τραγούδι είναι επίπεδο και χωρίς καμία κλιμάκωση, ενώ ο ίδιος ο ερμηνευτής εμφανώς άπειρος και χωρίς σκηνικό εκτόπισμα, κατά τη γνώμη μου. Το αποτέλεσμα θα απέχει πολύ από τις ως τώρα προσδοκίες και προβλέψεις.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ