EUROVISION 2019: Καινοτομίες, αλλά και καθυστερήσεις!

Οι προετοιμασίες για τον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι διοργανωτές, εκτός από καινοτομίες, έχουν να αντιμετωπίσουν και προβλήματα, που καλούνται να λύσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, μιας και ο χρόνος πλέον πιέζει αφόρητα.

Διαγωνισμός προσιτός για άτομα με ειδικές ανάγκες

Για πρώτη φορά άτομα με προβλήματα όρασης, ακοής και νοητική στέρηση θα μπορούν να παρακολουθήσουν τον Διαγωνισμό στο Ισραήλ. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν από τη μία ο Tomer Levy ως επικεφαλής της ομάδας Sign Now για λογαριασμό των ατόμων με προβλήματα ακοής, από την άλλη η Κεντρική Βιβλιοθήκη για Τυφλούς και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Και τα 3 σόου (ημιτελικοί και μεγάλος τελικός) θα προβληθούν σε ψηφιακά κανάλια του Ισραηλινού Κρατικού Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα.

Καθυστέρηση στο γύρισμα των καρτ ποστάλ

Οι διοργανωτές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναβάλλουν την άφιξή τους στο Ισραήλ. Το γύρισμα των καρτ ποστάλ είχε προγραμματιστεί γι’ αυτήν την εβδομάδα -μάλιστα η καρτ ποστάλ της Αυστρίας επρόκειτο να γυριστεί τη Δευτέρα- αλλά όλα αναβλήθηκαν.

Ο λόγος της αναβολής είναι γιατί η Ένωση Εργαζομένων Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ACT) δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να γυριστεί ούτε ένα καρέ για τις καρτ ποστάλ σε αντίδραση στην απόφαση του κρατικού τηλεοπτικού φορέα, ΚΑΝ, να προσλάβει προσωπικό από την Πορτογαλία και την Ουκρανία για τον σκοπό αυτό.

Από όλες τις έρευνες που έχουμε κάνει, προκύπτει ότι οι απειλές του φορέα είναι απλώς μια προσπάθεια εκφοβισμού μας. Δεν θα πετύχει. Αντί για απειλές προτείνουμε στους υπεύθυνους της εταιρείας να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις, ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία παρόμοια με αυτές που υφίστανται σε άλλους τηλεοπτικούς οργανισμούς.

Itamar Avitan, Εκτελεστικός Διευθυντής ACT
Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ