ΚΡΟΑΤΙΑ: Με ένα «Όνειρο» και τον Roko Blažević στο Τελ Αβίβ!

Μόλις ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός της Κροατίας, Dora 2019, μέσα από τον οποίο μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο Roko Blažević, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision 2019! Το τραγούδι έχει τον τίτλο «The Dream». Δημιουργοί του τραγουδιού οι Jacques Houdek, Andrea Čubrić, Charlie Mason .

Ο τελικός διεξήχθη στην πόλη Opatija, στη βορειοδυτική Κροατία στα παράλια της Αδριατικής. Παρουσιαστές ήταν η Iva Šulentić, η Jelena Lešić και ο Mirko Fodor.

16 τραγούδια διαγωνίστηκαν με την ακόλουθη σειρά:

  1. «Vrijeme predaje» – Bojan Jambrošić & Danijela Pintarić
  2. «Tell Me» – Jelena Bosančić
  3. «Nisam to što žele»  – Kim Verson
  4. «Ne postojim kad nisi tu» – Jure Brkljača
  5. «Don’t Give Up» – Beta Sudar
  6. «Tebi pripadam» – Lea Mijatović
  7. «Back to the Swing» – Gelato Sisters
  8. «Brutalero» – Luka Nižetić
  9. «All I Really Want» – Elis Lovrić
  10. «Indigo» – Domenica
  11. «The Dream» – Roko Blažević
  12. «Redemption» – Ema Gagro
  13. «Tek je počelo» – Lidija Bačić
  14. «Tower of Babylon» – Lorena Bućan
  15. «I Believe in True Love» – Bernarda Bruno
  16. «In The Shadows» – Manntra

Τα 16 υποψήφια τραγούδια κρίθηκαν από 10 περιφερειακές επιτροπές, στην dress rehearsal. Οι 10 επιτροπές αποτελούνταν από τρία άτομα – έναν υπάλληλο της HRT (μουσικούς συντάκτες ή μουσικούς δημοσιογράφους), έναν μουσικό και ένα δημόσιο πρόσωπο με εμπειρία στην μουσική. Όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής έπρεπε να ταξινομήσουν όλα τα τραγούδια, από το 1 έως το 16.

Οι 10 περιφερειακές κριτικές επιτροπές βρίσκονταν στις πόλεις:

  • Zagreb
  • Vukovar
  • Čakovec & Varaždin
  • Rijeka
  • Pula
  • Osijek
  • Zadar
  • Knin & Šibenik
  • Split
  • Dubrovnik

Κάθε κριτική επιτροπή έδωσε την βαθμολογία της όπως στην Eurovision (12,10,8…1), συμπληρώνοντας το σύνολο των 580 μονάδων που δόθηκαν στα τραγούδια, το οποίο ήταν το 50% του τελικού αποτελέσματος. Τα αποτελέσματα από τους ψήφους των επιτροπών ήταν:

Οι θεατές στην Κροατία ψήφισαν για τα αγαπημένα τους τραγούδια με τηλεφωνική κλήση ή με αποστολή SMS. Η ψηφοφορία διήρκεσε 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα της επιτροπής μετατράπηκαν σε βαθμούς από 1-12 και σ’ αυτούς προστέθηκαν με τον ίδιο τρόπο οι ψήφοι του κοινού. Τα τελικά αποτελέσματα ήταν:

Ακούστε το τραγούδι:

Υπενθυμίζουμε ότι η Κροατία θα εμφανιστεί στο 2ο μισό του 2ου Ημιτελικού στις 16 Μαΐου.

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ Eurovision 2004, ή τελος πάντων ’00s φάση. Αν πιστεύουν ότι μπορούν να κλέψουν τις εντυπώσεις εν έτει 2019 με ένα δίγλωσσο κομμάτι και με φτερά αγγέλου είναι βαθιά νυχτωμένοι. Το κομμάτι είναι παλιακό, θέλει σίγουρα ένα revamp και κάτι για να αναδειχθεί επί σκηνής. Αλλιώς θα ισοφαρίσουν τα περσινά αποτελέσματα…
    Καλή επιτυχία όπως και να’χει

  2. Τραγικό… Ευτυχισμένο το 1995. Καημένη Κροατία αποκλεισμος και πάλι. Tο δε brutalero, που φάνηκε κάπως να μου αρέσει στο snippet ήταν τελικά τόσο cringe…

  3. Τι θα γίνει φετος ? Θα έχει κανένα καλό τραγούδι η Eurovision ? Eπιστρεφουμε σε εποχές 2011 μου φαίνεται. Αμα μια χώρα δεν μπορεί να στείλει συμπαθητικό τραγούδι ας μην συμμετέχει καθόλου καλύτερα. Είχαμε 2 συνεχόμενες χρονιές με καλά τραγούδια και φέτος χάλια μαύρα.

  4. Το τραγουδι δεν ειναι κακο και ο τυπος εχει φωναρα! Αν εχει σωσφη σκηνικη παρουσια και οχι φτερα και πουπουλα θα παει καλυτερα!

  5. Εξαιρετική φωνή. Θα το προτιμούσα όλο στα κροατικά. Τα αγγλικά το κάνει ξεπερασμένο και το φθηναίνει. Συνθετικά δεν τρελάθηκα. Νομίζω είναι ένα τραγούδι που βασίζεται στην φωνή του τραγουδιστή. Τα φτερα αγγέλου δεν θα ήθελα να τα δω στο Ισραήλ. Τα έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και γενικά μου προκαλεί γραφικότητα,

  6. Να πετάξουν τα φτερά, ν’ αλλάξουν την ενορχήστρωση, να μπουν φωνητικά και να ερμηνευτεί όλο το τραγούδι στα Κροατικά, μπας και σωθεί η κατάσταση.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ