ΕΣΘΟΝΙΑ: Ο «καταιγιστικός» Victor στο Τελ Αβίβ!

 Ολοκληρώθηκε μόλις στο Τάλιν της Εσθονίας, ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2019! Έτσι, όλοι  πλέον γνωρίζουμε τον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας στη Eurovision του Τελ Αβίβ! Νικητής του φετινού Eesti Laul και 25ος εκπρόσωπος της Εσθονίας στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision αναδείχθηκε ο Victor Crone με το τραγούδι του «Storm».

Δώδεκα ήταν τα τραγούδια που διεκδίκησαν το εισιτήριο για το Ισραήλ και τρία αυτά που πέρασαν στο «σούπερ τελικό» της βραδιάς ύστερα από την ψήφο της κριτικής επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού. Συγκεκριμένα τα εξής:

1. Uku Suviste – «Pretty Little Liar»

2. Stefan – «Without You»

3. Victor Crone – «Storm»

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε αποκλειστικά στο κοινό, το οποίο αποφάνθηκε με το ποσοστό του 45,5% ότι το «Storm» θα είναι αυτό που θα διαγωνιστεί στη φετινή Eurovision!

Δείτε την νικητήρια εμφάνιση του τελικού εδώ!

Η βραδιά κύλησε πολύ όμορφα, μιας και η όλη διοργάνωση ήταν άκρως επαγγελματική και το στάδιο κατάμεστο! Μετά το διάλειμμα με τις ειδήσεις ξεκίνησε η ψηφοφορία της διεθνούς κριτικής επιτροπής, στην οποία κέρδισε με διαφορά ο Stefan! Κατά τη διάρκεια της νέας ψηφοφορίας του κοινού στον Super Final ανέβηκε στη σκηνή η Getter Jaani που είχε εκπροσωπήσει την Εσθονία το 2011 στο Ντύσσελντορφ με το Rockefeller StreetΛίγα λεπτά αργότερα έκανε την εμφάνιση της η Elina Born (ESC 2015) με τον Juri Pootsman (ESC 2016) και μετά έγινε η ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος!

Η βαθμολογία της διεθνούς κριτικής επιτροπής!

Στο poll του OGAE Greece ξεκάθαρος νικητής ήταν ο Victor Crone με ποσοστό 32%! Δεύτερος ήταν ο Uku Suviste με 21%, τρίτη η Sandra Nurmsalu με 18% και τέταρτοι οι The Swingers, Birgit & Tanja με 8,5%! Για άλλη μία φορά οι αναγνώστες μας, έπεσαν μέσα στον νικητή και σχεδόν και στην 3άδα του μεγάλου τελικού!

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους εμφανίστηκε στη σκηνή ο εκπρόσωπος της χώρας το 1996 Ivo Linna. Δείτε την εμφάνιση του εδώ. Επιπλέον, από τον φετινό τελικό του Eesti Laul 2019 δε θα μπορούσε να λείπει η περσινή εκπρόσωπος Elina Nechayeva!

Η τελική κατάταξη των 3 φιναλίστ στον Super Final είχε ως εξής:

1. Victor Crone (23.270 κλήσεις/sms) ⇒ 45,5%

2. Uku Suviste (15.498 κλήσεις/sms) ⇒ 30,3%

3. Stefan (12.380 κλήσεις/sms) ⇒ 24,2%

Να τονίσουμε ότι πέρσι το La Forza της Elina Nechayeva είχε κερδίσει με 70% έναντι 16% του δεύτερου Stig Rasta και 14% του τρίτου Vaje.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στον φετινό εκπρόσωπο της Εσθονίας και ότι καλύτερο στο Τελ Αβίβ!

Πείτε μας, σας άρεσε το Storm;

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

16 ΣΧΟΛΙΑ

    • Κοτσάνια πέταξες . Ο Κοντόπουλος δεν γράφει ποτέ τέτοιου είδους τραγούδια πιο πολύ γράφει τραγούδια που μοιάζουν με αυτο που βγήκε δεύτερο το pretty little liar

  1. Προτιμούσα τον Uku τον θεωρώ πολύ πιο πειστικό ερμηνευτή (το βασικό μου πρόβλημα με τον Victor είναι ότι φαίνεται συνεχώς σαν να βαριέται), ίσως όμως το Storm να είναι πιο ασφαλής επιλογή για το televoting στο Τελ Αβίβ.

    Στα αξιοσημείωτα, η πολλοστή φορά που φέτος έχουμε πλήρη διάσταση μεταξύ (διεθνούς) επιτροπής και κοινού. Στην προκειμένη πάντως περίπτωση τα αποτελέσματα των κριτών ήταν εντελώς φαιδρά.

  2. Τα 2 προηγούμενα του Rasta που πήγαν Eurovision (Goodbye To Yesterday-2015 & Play-2016) κλάσσεις ανώτερα! Πολύ κοινότυπο τραγούδι, ευχάριστο σαν άκουσμα, αλλά αδιάφορο. Όταν το “Play” (2016) τερμάτισε τελευταίο στον ημιτελικό του (!) δεν βρίσκω τον λόγο το Storm να έχει πολύ καλύτερη τύχη. Δεν είδα ωστόσο την live παρουσίαση και ίσως εκεί να σωθεί. Πάντως το ότι ήταν τόσο χαμηλά στην κατάταξη της διεθνούς επιτροπής δεν είναι -κατ’έμέ- πολύ καλός οιωνός…
    Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι στην Εσθονία καλή επιτυχία!!
    Υ.Γ. Πισωγύρισμα σε σχέση με το έπος που έστειλε πέρυσι…

  3. Πιο generic song πεθαίνεις μια καλή αντιγραφή από τα τραγούδια του ed seeran . O stig rasta είναι το στο να αντιγράφει. Ο uku είχε πολύ άνωτερο τραγούδι απορώ γιατί δεν κερδισε. Δεν μου κάνει εντύπωση εδώ πετάξανε την lacy jay εκτός τελικού με την τραγουδαρα που είχε το hallelujah

  4. Πρώτη φορά το άκουσα σήμερα. Ως άκουσμα μου θυμίζει την φετινή συμμετοχή του Andreas Johnson στο Melodifestivalen. Και τα δύο βέβαια θυμίζουν συνθέσεις Avicii. Δεν είναι κακό αλλά δεν είναι και κάτι που δεν ακούω συχνά στην Γιουροβίζιον ή σε εθνικούς τελικούς. Η σκηνική παρουσία έχει ένα ενδιαφέρον αλλά νομίζω ότι κάπου μπερδεύεται από ένα σημείο και μετά από τις πολλές αλλαγές. Ενώ δηλαδή το πρώτο μισό της εμφάνισης είναι λιτό με τον τραγουδιστή απλώς να τραγουδάει στατικός με μια κιθάρα ή περπατώντας στην σκηνή μετά το 1:40 βλέπουμε μια τραγουδίστρια να εμφανίζεται, να τραγουδούν μαζί 10 δευτερόλεπτα, μετά να εξαφανίζεται, μετά γραφικά με σύννεφα, αστραπές, εικονικούς βράχους, και στο τέλος πάλι στατικός με μια κιθάρα όπως ξεκίνησε. Δεω έχει μια συνέχεια η εμφάνιση αλλά το σκεπτικό να χωρέσω σε 3 λεπτά λίγο από όλα.

    Συνοψίζοντας την θεωρώ μια καλή για το είδος της συμμετοχή αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο ή το σούπερ. Τίμιο θα το χαρακτήριζα.

  5. Ο Avicii συνεχίζει να εμπνέει και εδώ βλέπουμε ένα κομμάτι καθαρά εμπνευσμένο από το έργο που άφησε πίσω του. Είναι κάτι χιλιοδοκιμασμένο, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι εξαιρετική η παραγωγή του, ο Εσθονός έχει καλή φωνή, φαίνεται καλός performer και το τραγούδι πετυχαίνει αυτό που θέλει. Ένα άρτιο ποπ-dance αποτέλεσμα.

  6. Τίποτα ιδιαίτερο, ευχάριστο για να περάσει η ώρα σου αλλά είναι από αυτά που έχουν χιλιοακουστεί και κανείς πλέον δεν δίνει μεγάλη σημασία. Θυμίζει κάπως μια μείξη κακής αντιγραφής Ed Sheeran και Avicii. Όσο ανακοινώνονται οι συμμετοχές τόσο βλέπω ότι και φέτος θα έχουμε λίγα αξιόλογα κομμάτια/παρουσίες στον διαγωνισμό.

  7. καταιγιστικός χαχαχα πιο βαρετό και άφωνο δεν βρίσκεις! Ο Stefan είχε μακράν καλύτερο τραγούδι και άψογος. Η Εσθονία μόλις έχασε ένα τραγούδι 5άδας-10άδας.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ