ΙΤΑΛΙΑ: Sanremo 2019 – Τα αποτελέσματα της τρίτης βραδιάς!

 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η τρίτη βραδιά του 69ου φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού του Sanremo, με καλλιτέχνες και σπουδαίους καλεσμένους να δίνουν ένα ξεχωριστό στίγμα στο όλο φεστιβάλ. Και απόψε το ενδιαφέρον ήταν αμείωτο και να σημειωθεί ότι την χτεσινή δεύτερη βραδιά παρακολούθησαν περί τα 10 εκατομμύρια Ιταλοί δηλαδή 47,5% τηλεθέαση!

Πιο συγκεκριμένα, οι δημοφιλείς παρουσιαστές του show, Claudio Baglioni, Virginia Raffaele και Claudio Bisio, υποδέχθηκαν στη λαμπερή σκηνή του Teatro Ariston τους υπόλοιπους 12 καλλιτέχνες, οι οποίοι ερμήνευσαν για δεύτερη φορά τα υποψήφια τραγούδια τους.

Στο διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, απόψε εμφανίστηκαν 12 καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας τις μουσικές τους προτάσεις, με την ακόλουθη σειρά:

1. Mahmood Soldi 
2. Enrico Nigiotti – Nonno Hollywood
3. Anna Tatangelo – Le nostre anime di notte
4. Ultimo I tuoi particolari
5. Francesco Renga Aspetto che torni  
6. Irama – La ragazza con il cuore di latta
7. Patty Pravo con Briga Un po’ come la vita
8. Simone Cristicchi Abbi cura di me
9. BoomDaBash – Per un milione
10. Motta Dov’è l’Italia
11. The Zen Circus L’amore è una dittatura
12. Nino D’Angelo e Livio Cori Un’altra luce

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο με τις live εμφανίσεις των 12 ερμηνευτών συνολικά εδώ, αλλά και αποσπάσματα με τα σημαντικότερα highlights και τους guests της βραδιάς, εδώ.

Οι καλεσμένοι της τρίτης βραδιάς! [Photo: www.rai.it]

Το σύστημα ψηφοφορίας για την τρίτη βραδιά είχε ως εξής:

  •  Τηλεοπτικό κοινό (40%)
  •  Επαγγελματική Κριτική Επιτροπή (30%)
  •  Press Room Επιτροπή (30%)

Το τηλεοπτικό κοινό μπορούσε να ψηφίσει είτε μέσω κλήσης από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, είτε μέσω SMS. Όσον αφορά την επαγγελματική κριτική επιτροπή (Giuria demoscopica) αυτή έχει δικαίωμα ψήφου τις 3 πρώτες βραδιές. Πρόκειται για μία επιτροπή αποτελούμενη από ένα στατιστικά αντιπροσωπευτικό δείγμα 300 ατόμων που έχουν επιλεγεί μεταξύ των συνήθων χρηστών μουσικής. Τα μέλη αυτά καλούνται να ψηφίσουν από το σπίτι τους, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας. Σχετικά με την Press Room επιτροπή αυτή απαρτίζεται από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Sala Stampa.

Ωστόσο, αυτό που είδαμε και απόψε ήταν μόνο το αποτέλεσμα της Press Room επιτροπής (διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι της Sala Stampa). Σύμφωνα με την ψηφοφορία τους οι 12 καλλιτέχνες χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ (μπλε, κίτρινο και κόκκινο) ανάλογα με το πόσο ψηλά βρίσκονταν στην κατάταξη. Τα 3 γκρουπ κατάταξης έχουν ως εξής:

Μπλε γκρουπ (υψηλή κατάταξη) 

  • Mahmood
  • Ultimo
  • Irama
  • Simone Cristicchi

 

Κίτρινο γκρουπ (μεσαία κατάταξη) 

  • Enrico Nigiotti
  • Francesco Renga
  • Motta
  • The Zen Circus

 

Κόκκινο γκρουπ (χαμηλή κατάταξη) 

  • Anna Tatangelo
  • Patty Pravo con Briga
  • Boomdabash
  • Nino D’Angelo e Livio Cori

 

Σημειώνεται ότι τα ονόματα των καλλιτεχνών στα 3 παραπάνω γκρουπ δεν είναι ταξινομημένα βάσει ποσοστών ψηφοφορίας, αλλά βάσει της σειράς εμφάνισης. Ωστόσο, στις φωτογραφίες η κατάταξη είναι με αλφαβητική σειρά.

Έτσι, μετά και την αποψινή βραδιά στις πρώτες θέσεις συνεχίζουν να βρίσκονται o Ultimo, o Irama και ο Simone Cristicchi. Πτωτική τάση για τον Francesco Renga, την Anna Tatangelo, τους Boomdabash καθώς και για την Patty Pravo. Ανοδική τάση για τον Motta και τους Zen Circus με μεγαλύτερη ακόμα για τον Mahmood. Τέλος, σταθερά στη μέση της κατάταξης βρίσκεται o Enrico Nigiotti.

Το ραντεβού μας με το Sanremo 2019 ανανεώνεται για σήμερα Παρασκευή 08/02, και πάλι στις 21.35 ώρα Ελλάδας, για την τέταρτη βραδιά του φεστιβάλ!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στο φεστιβάλ Sanremo 2019.

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το φετινό San remo είναι η τελευταία απόδειξη ότι η επιτροπές πρέπει να φύγουν μια και καλή από την Eurovision.
    Το 2015 βγάλανε νικήτρια την Σουηδία με το έτσι θέλω.Και από τότε η Σουηδία ευνόειται παρά πολύ (βλέπε 2018).
    Το ίδιο γίνεται και με χώρες όπως η Αυστρία και η Αυστραλία.Ενω χώρες όπως η Ιταλία και η Ρωσία που σκίζουν στο Televoting στις επιτροπές με το ζόρι μπαίνουν 10αδα.
    Και τώρα το San Remo που οι επιτροπές μαζικά ρίχνουν τους Il Volo και θέλουν νικητές άτομα σαν το ultimo και τον irama που τα τραγούδια τους είναι το λιγότερο αδιάφορα.

    Να μας πουν είναι μουσικός διαγωνισμός η πολιτικός;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ