ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Σήμερα οι live auditions των υποψήφιων καλλιτεχνών!

Η Λευκορωσία όπως γνωρίζουμε, αποφάσισε να διεξαγάγει και φέτος εθνικό τελικό για την επιλογή του εκπροσώπου της. Στις 31 Ιανουαρίου έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, μεταξύ των οποίων κατέθεσαν τραγούδι και δύο Ελλήνες (Νίκος Σοφής και Γιώργος Καλπακίδης) αλλά και ο Mihai Trăistariu.

Σήμερα ωστόσο διεξάγονται οι live auditions των υποψήφιων καλλιτεχνών που θα περάσουν στον εθνικό τελικό της χώρας. Ο αριθμός των τραγουδιών που αναμένεται να προκριθούν στην τελική φάση είναι 10.

Ζωντανά από τα στούντιο BTRC στο Μινσκ, διεξάγεται ο γύρος των auditions για την επιλογή της Λευκορωσίας στη Eurovision. Συνολικά υποβλήθηκαν 113 συμμετοχές για τον φετινό εθνικό τελικό από 16 χώρες. Συγκεκριμένα από: Λευκορωσία, Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισραήλ, Σουηδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Νιγηρία.

Μεταξύ των τραγουδιστών που αποκάλυψαν την υποψηφιότητα τους είναι ο Mihai Trăistariu και ο Daz Sampson, οι οποίοι και οι δύο βρέθηκαν στη σκηνή της Αθήνας στη Eurovision 2006 για τη Ρουμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.

Το Belteleradiocompany (BTRC) έχει αναλάβει τη διαδικασία της εθνικής προεπιλογής της Λευκορωσίας για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Το έργο διοργανώνεται από την Εθνική Κρατική Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας (διοργανωτής) και από το Υπουργείο Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας (συν- διοργανωτής).

Στην κριτική επιτροπή βρίσκονται πολιτιστικά και καλλιτεχνικά πρόσωπα και εκπρόσωποι του διοργανωτή και συνδιοργανωτή. Επιπλέον, και άλλα ισάριθμα μέλη που πρότειναν ο κρατικός φορέας και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του BTRC της λίστας με τους φετινούς υποψήφιους του εθνικού τελικού!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece.


Ο φετινός εκπρόσωπος θα αποτελέσει την 16η συμμετοχή της Λευκορωσίας στο θεσμό η οποία δεν έχει γευτεί τη γλύκα μιας νίκης ποτέ μέχρι στιγμής! Το καλύτερο της αποτέλεσμα ήρθε το 2007 από τον Dmitry Koldun, o οποίος με το τραγούδι «Work your magic» κατετάγη 6ος με 145 βαθμούς! Επιπλέον, στις συνολικά 15 συμμετοχές της, μόνο 5 φορές κατάφερε να προκριθεί στον τελικό (2007, 2010, 2013, 2014, 2017).

Eurovision 2018 – Πορτογαλία

Ο Alekseev κέρδισε στον εθνικό τελικό της Λευκορωσίας εκπροσωπώντας την στη Eurovision 2018 με το τραγούδι «Forever». Ωστόσο, δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, αφού κατετάγη 16ος με 65 βαθμούς στον Α’ ημιτελικό.

Για να δούμε…ποιος θα είναι άραγε ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας που θα διαδεχθεί τον Alekseev;

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μαθαίνετε όλα τα νεότερα σχετικά με την συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2019!

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: Μέρφη Φωτιάδου]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ