ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Οι δέκα φιναλίστ του «O Melodie Pentru Europa 2019»!

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο προκριματικός γύρος του εθνικού τελικού της Μολδαβίας «O Melodie Pentru Europa». Σύμφωνα με τους κανονισμούς, στον προκριματικό γύρο, οι 26 επιλεγμένες συμμετοχές θα περνούσαν από audition με σκοπό να κριθούν από μια ειδική κριτική επιτροπή η οποία θα βαθμολογούσε κάθε διαγωνιζόμενο καλλιτέχνη από 0 έως 12. Μοναδικά κριτήρια, η μελωδία της κάθε συμμετοχής, η πρωτοτυπία του κάθε τραγουδιού καθώς και η ζωντανή ερμηνεία του κάθε ερμηνευτή. Όπως τόνισε η παραγωγή του εθνικού τελικού, στη φάση των audition δεν θα ληφθούν υπόψη οι σκηνικές παρουσίες και οι ενδυμασίες των υποψηφίων. Οι audition μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας  Teleradio Molodva.

Οι δέκα πρώτες συμμετοχές με τις υψηλότερες βαθμολογίες, είναι και αυτές που κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση, η οποία δεν είναι άλλη από τον Τελικό γύρο του «O Melodie Pentru Europa 2019». 

Αναλυτικά, στον τελικό προκρίθηκαν οι:

  1. Anna Odobescu – Stay
  2. Aurel Chirtoacă – La cinema (At the cinema)
  3. Tinna Gi – Virus
  4. Diana Brescan – Lies
  5. Siaj – Olimp (Olympus)
  6. Limonique – GravitTy
  7. Maxim Zavidia – I will not surrender
  8. Marcela Scripcaru – Meteor
  9. Che MD – Sub Pămînt
  10. Vera Țurcanu – Cold

Με χαρά, στη λίστα των φιναλίστ συναντάμε τη συμμετοχή “Cold” με ερμηνεύτρια την Vera Țurcanu και στιχουργό, τον δικό μας Νίκο Σοφή (διαβάστε εδώ) αλλά και τη συμμετοχή “Stay” με ερμηνεύτρια την Anna Odobescu και συνθέτη τον επίσης δικό μας Γεώργιο Καλπακίδη. Δυστυχώς, στους τελικούς δέκα δεν κατάφερε να προκριθεί η υποψήφια Pelageya Stefoglo, η οποία συμμετείχε με το κομμάτι “Mi amor” πίσω από το οποίο βρίσκονται επίσης δύο Έλληνες: ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης και ο Σάκης Γραβάνης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τελικός του «O Melodie Pentru Europa 2019» θα διεξαχθεί στις 3 Μαρτίου 2019. Την ημέρα εκείνη θα είμαστε σε θέση λοιπόν να γνωρίζουμε ποιος καλλιτέχνης και ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσουν τη Μολδαβία στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η τελευταία συμμετοχή της Μολδαβίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ήταν το 2018 με τη σύνθεση “My Lucky Day” των DoReDoS!

Mείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις διαδικασίες του εθνικού τελικού της Μολδαβίας για τη Eurovision 2019! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ