ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Σκάνδαλο ενόψει του τέταρτου προκριματικού γύρου!

Σήμερα συνεχίζεται στη Λιθουανία το “Eurovizijos 2019”, η διαδικασία που ως γνωστόν χρησιμοποιείται για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στο Τελ Αβίβ. Στο σημερινό τέταρτο, κατά σειρά, show 11 ακόμα καλλιτέχνες θα κληθούν να ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους live ενώπιον τριμελούς κριτικής επιτροπής. Όμως, για έναν εξ’αυτών το όνειρο για τη διάκριση ξαφνικά παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις!

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στους υποψηφίους, βρίσκεται η Gabrielė Rybko με το τραγούδι “Lay It Down”. Η κριτική επιτροπή στο μαγνητοσκοπημένο show βαθμολόγησε τη συμμετοχή της με 3 βαθμούς. Απ’ όσο φαίνεται όμως,  αυτοί θα είναι και οι μοναδικοί βαθμοί που θα λάβει!

Αυτό διότι στις 31 του προηγούμενου μήνα η εταιρία Ezerello vaivorykste, στην οποία εργάζεται συγγενικό πρόσωπο της Gabrielė, ανάρτησε  post στο Facebook μέσω του οποίου καλούσε να ψηφιστεί μαζικά η Rybko με αντάλλαγμα κάποια δώρα.

Όπως ήταν φυσικό. το θέμα προκάλεσε την οργή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, LRΤ. Έτσι, μέσω των λεγόμενων των διοργανωτών δόθηκε λύση η οποία είναι οι εξής:

Σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού, τέτοια προτροπή για ψήφους θεωρείται άδικη. Λαμβάνοντας υπόψιν τα προωθητικά “μηνύματα” που διαδόθηκαν στο χώρο του διαδικτύου, σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την παράγραφο 28 των κανόνων, η κυρία Rybko θα αποκλειστεί από την ψηφοφορία του κοινού.

Ο κύριος A.Girzadas δήλωσε με τη σειρά του τα παρακάτω:

Το LRT δεν αποδέχεται, σε καμία περίπτωση, παραβατικές συμπεριφορές από τους υποψήφιους.  Προωθούμε μόνο τον υγιή ανταγωνισμό, οπότε δεν γίνονται ανεκτές οι “πονηρές” πράξεις. Αυτό σημαίνει πως η κυρία Rybko θα συνεχίσει στη διοργάνωση μόνο με τους βαθμούς της κριτικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται, από το LRT, πως οι ψήφοι του κοινού από τηλέφωνα και SMS μπορούν να είναι μέχρι 5 από κάθε τηλεφωνικό νούμερο.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Λιθουανίας στη Eurovision 2019!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ