https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΠΟΛΩΝΙΑ: Οι Tulia στο Τελ Αβίβ και στη Eurovision 2019!

Στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι της Πολωνίας, TVP, όλα έδειχναν ότι ο εκπρόσωπος θα επιλέγει και φέτος μέσα από εθνικό τελικό. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Πολωνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, κ. Kurski, δήλωσε σε παλαιότερη σε συνέντευξη του, τις αδυναμίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα στον διαγωνισμό βαθμολογικά, με τα τραγούδια που έχουν επιλεχθεί μέσα από εθνικό τελικό.

Για τον λόγο αυτό, o κρατικός φορέας της χώρας, αποφάσισε για φέτος ο εκπρόσωπος της Πολωνίας να προκύψει μέσω ανάθεσης. Η επιλογή έγινε εσωτερικά, από μία ειδική επιτροπή που δημιουργήθηκε από την Πολωνική τηλεόραση ενώ οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες και τραγουδοποιοί μπορούσαν να στείλουν τις αιτήσεις τους στην ειδική πλατφόρμα μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου 2019. Οι αιτήσεις ήταν τόσες πολλές, που η τελική επιλογή και η ανακοίνωση από την κρατική τηλεόραση χρειάστηκαν να πάρουν αναβολή.

Περίπου μία βδομάδα και κάτι μετά την αναβολή της ημερομηνίας στην οποία είχε προγραμματισθεί η επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της TVP, οι αρμόδιοι προχώρησαν σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, στην επίσημη τοποθέτηση και ανακοίνωση του εκπροσώπου της Πολωνίας στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού.

Τη Πολωνία λοιπόν, στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο Τελ Αβίβ, θα εκπροσωπήσει το συγκρότημα Tulia. 

Οι Tulia είναι ένα τετραμελές γυναικείο συγκρότημα που παντρεύει τη λαϊκή ερμηνεία (με ρίζες από την Ανατολική Ευρώπη) με τη σύγχρονη μουσική παραγωγή. Μέλη του είναι η Patrycja Nowicka, η Dominika Siepka, η Joanna Sinkiewicz και η Tulia Biczak. 

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στις αρχές του 2018 και παρά τη σύντομη καριέρα τους οι Tulia έχουν ήδη καταφέρει πολλά. Τη χρονιά που μας πέρασε εμφανίστηκαν στα “FRYDERYKI 2018” (είναι η αντίστοιχη βραδιά βραβείων Grammy ή BRIT στη Πολωνία) στο πλευρό της επιτυχημένης τραγουδίστριας Natalia Nykiel και του συνθέτη και μουσικού (jazz πιανίστας) Pianohooligan. Την ίδια χρονιά συμμετείχαν στο μακροβιότερο Πολωνικό μουσικό φεστιβάλ στο Opole κερδίζοντας τρία βραβεία, ενώ ακολούθησαν εμφανίσεις και συμμετοχές και σε άλλα φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στα τέλη Μαΐου 2018 παρέλαβαν τις πλατινένιες πωλήσεις του πρώτου τους δίσκου ενώ στα τέλη του καλοκαιριού πραγματοποίησαν τη πρώτη τους solo συναυλία, τα εισιτήρια της οποίας πουλήθηκαν αρκετά γρήγορα.

Γνωρίστε τις Tulia, στα video που ακολουθούν και μέσα από διασκευές που έχουν κάνει σε δύο πολύ δημοφιλή τραγούδια: στο “Nothing else matters” των Metallica και στο “Enjoy the silence” των Depeche Mode.

https://www.youtube.com/watch?v=6PqleeOdXGo

Το τραγούδι με το οποίο οι Tulia θα υπερασπιστούν τα Πολωνικά χρώματα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 Η Πολωνία στη Eurovision

Η Πολωνία έκανε το ντεμπούτο της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1994, με εκπρόσωπο την Edyta Gorniak και συμμετοχή τη μπαλάντα «Τo nie ja!». Η χώρα τερμάτισε στη 2η θέση, η οποία μέχρι και σήμερα αποτελεί την καλύτερη απόδοσή της στην ιστορία του θεσμού.

Το 2018 οι Gromee και Lukas Meijer πήραν το εισιτήριο για την Λισαβόνα, μέσω του εθνικού τελικού που διοργανώθηκε από το TVP. Τις δέκα συμμετοχές του τελικού κλήθηκαν να αξιολογήσουν τόσο το κοινό (σε ποσοστό 50%) όσο και μια ειδική κριτική επιτροπή (σε ποσοστό 50%). Τον Μάιο διαγωνίστηκαν στον 2ο ημιτελικό της Eurovision με το κομμάτι “Light me up”, χωρίς όμως να καταφέρουν να προκριθούν στον γύρο του Τελικού (14η θέση στον Ημιτελικό).

Υπενθυμίζουμε ότι η Πολωνία θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2019 (14 Μαΐου) ενώ έχει κληρωθεί να εμφανισθεί σε θέση του πρώτου μισού κομματιού (Θέσεις 1-9).

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της επιλογής εκπροσώπου της Πολωνίας μείνετε σταθερά στον OGAE Greece!

Πηγή Φωτογραφίας: © Grzegorz Gołębiowski / Eurovision.tv

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανέκαθεν μου άρεσαν οι πολυφωνίες στη Eurovision. Το στυλ «πετάω μια παραδοσιακή ενδυμασία και πάω» το έχουμε ξαναδεί βέβαια, αλλά σίγουρα ερμηνευτικά είναι άψογες. Ελπίζω να τραγουδήσουν στη γλώσσα τους και να βάλουν δυναμική στη μελωδία του τραγουδιού, και να μην είναι τόσο μονότονο όπως τα cover τους

  2. Το concept είναι ενδιαφέρον, αλλά τα λίγα τραγούδια τους που άκουσα, διασκευές τα περισσότερα δεν με ενθουσίασαν.

  3. Επειδή δεν μπορώ να βάλω ήχο εδώ που βρίσκομαι λένε τίποτα ή θα έχουμε επίδειξη στήθους όπως το 2014? :ρ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ