EUROVISION 2019: Τοποθετήσεις ΕΡΤ και ΡΙΚ για τη κλήρωση των Ημιτελικών!

Το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Ιανουαρίου 2019, έλαβε χώρα η καθιερωμένη κλήρωση της EBU για τη κατανομή των διαγωνιζόμενων χωρών στους δύο Ημιτελικούς καθώς και η κλήρωση για τα δικαιώματα ψήφου των Big 5 χωρών αλλά και της διοργανώτριας χώρας, Ισραήλ, στους δύο Ημιτελικούς. Η κλήρωση έγινε στο Μουσείο Τέχνης του Tel Aviv, με παρουσιαστές τον Assi Azar και τη Loucy Ayoub.

Φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, Ελλάδα και Κύπρος «συμπέφτουν» στον ίδιο Ημιτελικό. Συγκεκριμένα, οι δύο χώρες θα διαγωνιστούν στον 1ο Ημιτελικό της Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου 2019, φυσικά στο Tel Aviv. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο αδελφικές χώρες και στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις (2016, 2017, 2018) είχαν κληρωθεί και πάλι να διαγωνιστούν στον Πρώτο και όχι στον Δεύτερο Ημιτελικό!

Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τους εκπροσώπους της ΕΡΤ και του ΡΙΚ, σας καταθέτουμε τη τοποθέτησή τους για τα αποτελέσματα της κλήρωσης!

Η κα Ειρήνη Γιανναρά, Υπεύθυνη Τύπου (Head of Press) της Ελληνικής αποστολής για την Eurovision, εκπροσωπώντας την στάση και τη πρώτη ματιά της ομάδας του κρατικού μας φορέα, δήλωσε:

H προχθεσινή κλήρωση μας κατατάσσει στον Πρώτο Ημιτελικό και, μάλιστα, στο β’ μισό του. Είναι ένας Ημιτελικός με δυνατές χώρες, αν και ελαφρώς πιο ισορροπημένος από τον δεύτερο.  Όλα προμηνύουν ότι στις 14 Μαΐου, θα παρακολουθήσουμε ένα τηλεοπτικό μουσικό υπερθέαμα. Το γεγονός ότι η κλήρωση για τους Ημιτελικούς της Eurovision παρουσιάστηκε οργανωμένη σε ένα πλήρες θέαμα, και όχι ως μία πιο διαδικαστική ενέργεια, υποδηλώνει τη συνεχώς αυξανόμενη απήχηση του Διαγωνισμού σε διεθνή κλίμακα. Aς θυμίσουμε ότι 186.000.000 τηλεθεατές, παγκοσμίως, παρακολούθησαν τους Ημιτελικούς και τον Τελικό της Eurovision πέρυσι. Το μουσικό ταξίδι για την Eurovision 2019 μόλις ξεκινά!

Εκ μέρους του ΡΙΚ, μία πρώτη τοποθέτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της κλήρωσης έκανε η κα Εύη Παπαμιχαήλ, επί χρόνια μέλος της Κυπριακής ομάδας και επικεφαλής της αποστολής της Κύπρου στον διαγωνισμό!

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ως γνωστόν απρόβλεπτος. Εκείνο που προέχει λοιπόν για τη δική μας ομάδα είναι με επαγγελματισμό, σκληρή δουλειά και συναντίληψη να είμαστε περήφανοι για την παρουσία της Κύπρου στην σκηνή στο Τελ Αβιβ. Αυτός ήταν ο στόχος μας πέρσι και αυτός παραμένει και φέτος και πρέπει να πω ότι ήδη έτσι εργαζόμαστε εδώ και καιρό. Είναι για μας λοιπόν πιο σημαντική αυτή η προσπάθεια της όποιας θέσης παρουσίασης, χωρίς αυτό να μειώνει την ευαρέσκεια μας για την κλήρωση στον πρώτο ημιτελικό. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους”.

Δεδομένου, λοιπόν, των δηλώσεων και από τις δύο εκπροσώπους των δύο κρατικών χωρών Ελλάδας και Κύπρου αντίστοιχα, βλέπουμε ότι το θετικό κλίμα επικρατεί και πως και οι δύο ομάδες είναι έτοιμες να βρεθούν ξανά στον χώρο του θεσμού δηλώνοντας περήφανα και αγωνιστικά τη παρουσία τους.

Τη Κύπρο είναι ήδη γνωστό ότι θα εκπροσωπήσει φέτος η Τάμτα, μία από τις πιο αγαπητές τραγουδίστριες σε Ελλάδα και Κύπρο. Η συμμετοχή ονομάζεται «Replay» και αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα στις αρχές του Μάρτη. Για την Ελλάδα η ανακοίνωση του εκπροσώπου αλλά και του τραγουδιού αναμένεται να γίνει – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε ήτοι αύριο Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 ή Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019.

Έως τότε, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις συμμετοχές της Ελλάδας και της Κύπρου στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1) Ελπίζω αύριο να γίνει η ανακοίνωση, γιατί στις 1 Φεβρουαρίου ,επίσης, θα ανακοινώσει εκπρόσωπο και τραγούδι η Ρωσία. Αυτό είναι λάθος επικοινωνιακά για την ΕΡΤ επειδή όλοι θα ασχοληθούν με την Ρωσία….
    2) Ελπίζω να είναι η Κατερίνα Ντούσκα (πιστεύω πάρα πολύ σε αυτήν την κοπέλα), αλλά αν ανακοινωθεί και τραγούδι ελπίζω να βγει μαζί με βίντεο κλιπ, επειδή θα βοηθήσει στην προώθηση του τραγουδιού.
    3) Γνωρίζουμε τελικά τι θα γίνει με το κόστος της συμμετοχής μας;;;; Κάποιοι λένε ότι θα το αναλάβει η ΕΡΤ και άλλοι η δισκογραφική του καλλιτέχνη.

  2. ευχομαί ολόψυχα να το ονομα του καλλιτεχνη που θα μας εκπροσωπησει να ειναι μια ευχαριστη εκπληξη!!και ελπιζω οχι αυτη η ντουσκα!

  3. Μμμ μπορώ να πω ότι και οι δύο κύριες έχουν τοποθετηθεί πολύ σωστά από όλες τις απόψεις. Είμαι σίγουρος ότι και η ΕΡΤ (επιτέλους ξύπνησε) και ο ΡΙΚ θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν για την εκπροσώπηση και των δύο χωρών και ΕΡΤ άντε επιτέλους τα συκώτι μας έβγαλες ανακοίνωσε επιτέλους την εκπρόσωπο Katerine!

  4. Για της Τάμτα το τραγούδι ξέρουμε τίποτα; Θα είναι όλο ξενόγλωσσο; Εχει ακουστεί κάτι; Οσο για μας, όλοι περιμένουμε με αγωνία να μαθουμε για τον εκπρόσωπο και το τραγούδι.

  5. Κατά την άποψη μου καλύτερα να ανακοινωθεί ο καλλιτέχνης και ο τίτλος του τραγουδιού μόνο, κατά το παράδειγμα της Κύπρου. Το τραγούδι ολόκληρο μια αργοτερη ημερομηνία τελη Φεβρουαρίου ή αρχή Μάρτη θα ήταν καλά.

  6. μάλιστα!μακάρι να εκπροσωπηθουμε απο ενα καλό τραγούδι ερμηνευμένο απο μία ταλαντουχα παρουσία με δημοφιλία(μιας κ προκειται περι αναθεσης) εμένα αυτη η ντουσκα,νουσκα πως την λένε δν με αρεσει καθόλου!!!πιστευω οτι μιμείται ατεχνως amy κ lana!!
    θα ηθελα να δώ κατι σε Σαμπάνη,μέλισσες,τσαγκρινου,μαλού κ γενικως ονοματα με εμπειρια κ δικο τους υφος που αξιζουν αναθεσης κ χαιρουν δημοφιλιας στην χωρα!

    • Δεν μιμειται την Lana η την Amy η κοπελα ετσι τραγουδαει αυτη ειναι η φωνη της και ειναι η φωνη που ψαχνουν να ακουσουν οι επιτροπες και ο κοσμος και να σου πω και κατι καλυτερα να κανουμε αναθεση σε οχι και τοσο γνωστα ατομα με ταλεντο παρα να κανουμε αναθεση σε γνωστους αταλαντους (βλεπε ντεμυ) επισης να σου θυμισω οτι μια τετοια φωνη πηρε την 4η θεση το 2017 με το Βελγιο!!!

    • lana? Ούτε καν. Μη λέμε κι ό, τι θέλουμε.. Απλά το ηχοχρωμα της μοιάζει πάρα πολύ με της winehouse. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτητως πως τη μιμείται. Θα ηθελες να δεις τον Σαμπανη που δεν μπορεί να τραγουδήσει live? Ή έχει εκτοπισμα η Μαλου επειδή τραγουδάει τέταρτο όνομα σε μπουζούκια? Επίσης (επειδή έχει αναφερθεί κατά κορον) οι μισές χώρες έχουν κάνει ανάθεση (δεν είναι μόνο η ερτ) και μάλιστα σε σχεδόν αγνώστους. Το θεωρώ λοιπόν τουλάχιστον άτοπο ως επιχείρημα, ιδίως δε όταν – πέρα από ελάχιστους καλλιτέχνες μας – οι τραγουδιστές μας είναι παντελώς άγνωστοι στο ευρωπαϊκό κοινό.

  7. Ελπίζω η ανακοίνωση του τραγουδιού να μην γίνει τόσο άμεσα-υπάρχει χρόνος να βελτιωθεί ή να βρεθεί ίσως το πιο σωστό τραγούδι…

  8. Οχι μονο λογια ομως,να πεσει και χρημα για την συμμετοχη μας.το προηγουμενο καλοκαιρι το μουντιαλ το χρυσοπληρωσαν

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ