ΙΣΠΑΝΙΑ: Με το «La Venda» και τον Miki στο Tel Aviv!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο εθνικός τελικός της Ισπανίας «Gala Eurovisión» μέσα από το οποίο επιλέχθηκαν ο εκπρόσωπος και η συμμετοχή της χώρας στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

Ο εθνικός τελικός πραγματοποιήθηκε στο studio Parc Audiovisual de Catalunya στη Βαρκελώνη και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι «La 1» του κρατικού φορέα (RTVE).

Παρουσιαστής ήταν o Roberto Leal ενώ παρόντες ήταν ο Manuel Martos, η Pastora Soler, o Tony Aguilar και ο Doron Medalie ως μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των υποψήφιων συμμετοχών.

Το τελικό εισιτήριο για το Tel Aviv διεκδίκησαν δέκα τραγούδια ερμηνευμένα από εννέα ανερχόμενους καλλιτέχνες οι οποίοι για 3 ½ περίπου μήνες πρωταγωνίστησαν στους τηλεοπτικούς δέκτες ως οι παίκτες και οι διαγωνιζόμενοι του 10ου κύκλου του δημοφιλούς talent show της Ισπανίας «Operación Triunfo».

Η βραδιά άνοιξε με τους εννέα υποψήφιους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν όλοι μαζί το «Toy», το νικητήριο τραγούδι της Eurovision 2018 ξεσηκώνοντας το κοινό που είχε γεμίσει το studio!

@joseirun_fotografia

Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις, ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς. Πριν από την κάθε εμφάνιση, προβαλλόταν στους τηλεοπτικούς δέκτες ένα video με αποσπάσματα από τις πρόβες των διαγωνιζόμενων καλλιτεχνών ενώ μετά από τις αντίστοιχες εμφανίσεις τους, το panel αξιολόγησης έκρινε τις αποδόσεις των υποψηφίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλευρό των τραγουδιστών βρισκόντουσαν και οι δημιουργοί των υποψήφιων τραγουδιών.

Τα δέκα υποψήφια τραγούδια παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς με την εξής σειρά:

  1. «Todo bien» | Ερμηνεία: Marilia Monzón 
  2. «Hoy soñaré» | Ερμηνεία: Sabela Ramil
  3. «No puedo más» | Ερμηνεία: Famous Oberogo
  4. «La clave» | Ερμηνεία: Natalia Lazunca
  5. «Qué quieres que haga» | Ερμηνεία: Julia Medina
  6. «La venda» | Ερμηνεία: Miki Núñez
  7. «Hoy vuelvo a reír otra vez» | Ερμηνεία: Noelia Franco
  8. «Se te nota» | Ερμηνεία: Carlos Right
  9. «Nadie se salva» | Ερμηνεία: Natalia Lacunza & Miki Núñez
  10. «Muérdeme» | Ερμηνεία: María Villar

Σοβαρά προβλήματα ήχου αντιμετώπισε η Sabela τα οποία επηρέασαν εμφανώς την ερμηνεία της. Παρόμοιο πρόβλημα φυσικά αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρχε και κατά τη διάρκεια των προβών της. Την παράσταση απ’ όλους τους διαγωνιζόμενους έκλεψαν χωρίς αμφιβολία η Natalia και ο Miki τόσο στην κοινή τους εμφάνιση στο κομμάτι «Nadie se salva» όσο και στις solo ερμηνείες τους. Η άνεσή τους στη σκηνή σχολιάστηκε ευχάριστα και από την επιτροπή αξιολόγησης η οποία ακολούθησε τη θερμή αντίδραση του κοινού. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αντίδραση του κοινού και στην solo εμφάνιση του Miki αφού στο τέλος της ερμηνείας του, ο κόσμος δεν σταμάτησε να φωνάζει συνθηματικά  «To “La venda” στη Eurovision»! Ενθουσιασμένος από την αντίδραση του κοινού, ο Doron Medalie είπε χαρακτηριστικά στον νεαρό τραγουδιστή «Σε παρακαλώ! Έλα στο Τel Aviv για να κερδίσεις τον διαγωνισμό!». Από τις πιο όμορφες στιγμές της βραδιάς ήταν η εμφάνιση της Noelia Franco στη μπαλάντα της «Hoy vuelvo a reír otra vez». Η νεαρή τραγουδίστρια από την Málaga δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή της κατά την διάρκεια της ερμηνείας της όμως το κοινό φρόντισε να την ανταμείψει με ένα θερμότατο χειροκρότημα. Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς έκλεισε με την εμφάνισή της η María η οποία εδώ και βδομάδες φιγούραρε ως το απόλυτο φαβορί για τον διαγωνισμό με το τραγούδι «Muérdeme».

Μετά την παρουσίαση και των δέκα υποψήφιων συμμετοχών ο Roberto Leal έδωσε το σήμα για την έναρξη της ψηφοφορίας, η οποία εξελίχθηκε μέσα από τρεις τρόπους: Τηλεψηφοφορία, Αποστολή μηνύματος και μέσω Εφαρμογής σε κινητά/tablet. Δικαίωμα ψήφου είχε αποκλειστικά και μόνο το κοινό.

Αμέσως μετά, την εμφάνισή του στο studio έκανε ο περσινός εκπρόσωπος της Ισπανίας στον διαγωνισμό, Alfred García δυστυχώς όμως χωρίς το… ταίρι του Amaia Romero, η οποία απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους. O Alfred μοιράστηκε με τον παρουσιαστή και το κοινό την εμπειρία του από την Λισαβόνα και τον διαγωνισμό, ευχαριστώντας για ακόμη μία φορά όλους αυτούς που τον ψήφισαν τη προηγούμενη χρονιά.

Μετά από ένα αφιερωματικό video στην διοργάνωση της Eurovision 2018, στη σκηνή ανέβηκε η Ελένη Φουρέιρα. Η εκρηκτική performer που απογείωσε τη καριέρα της μετά την 2η θέση που κατέκτησε στη Eurovision 2018 με τη σημαία της Κύπρου βρέθηκε ζωντανά στον «Gala Eurovisión» ως επίσημη καλεσμένη. Βάζοντας φωτιά για ακόμη μία φορά επί σκηνής, η Ελένη Φουρέιρα τραγούδησε και χόρεψε για το Ισπανικό κοινό τις δύο μεγάλες επιτυχίες της «Fuego» και «Tómame» αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα του παρευρισκόμενου κοινού!

Η Ελένη Φουρέιρα ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον λαό της Ισπανίας για όλη την αγάπη που έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους δίνοντας παράλληλα την συμβουλή σε όποιον νικήσει, να απολαύσει το μοναδικό αυτό ταξίδι στον διαγωνισμό.

Λίγα λεπτά αργότερα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας. Για τον απαραίτητο χρόνο της καταμέτρησης των ψήφων, το RTVE προέβαλε ένα video με αποσπάσματα από τις ηχογραφήσεις των υποψήφιων τραγουδιών από τους αντίστοιχους καλλιτέχνες καθώς και την εμφάνιση του «Tu canción» από την διοργάνωση του 2018, στη Λισαβόνα.

Αμέσως μετά, ο παρουσιαστής Roberto Leal φώναξε δίπλα του τον Alfred για να την ανακοίνωση των αναλυτικών αποτελεσμάτων! H ανακοίνωση ξεκίνησε ανάποδα, με τον παρουσιαστή να ανακοινώνει τις θέσεις 10, 9, 8, 7, 6, 5 και 4 ανακοινώνοντας παράλληλα και το ποσοστό της κάθε υποψηφιότητας.  Για το τέλος έμεινε η τελική τριάδα από την οποία ο παρουσιαστής ανακοίνωσε πρώτα το τραγούδι στην τρίτη θέση ενώ αμέσως μετά έγινε η ανακοίνωση του νικητή.

Με ποσοστό 34% των θετικών ψήφων μεγάλος νικητής του «Gala Eurovisión» για το 2019 αναδείχθηκε o Miki με το τραγούδι “La Venda”.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είχαν ως εξής:

  1. Miki – “La Venda” – 34%
  2. María – “Muérdeme” – 22%
  3. Miki & Natalia – “Nadie se salva” – 14%
  4. Noelia – “Hoy vuelvo a reír otra vez” – 7%
  5. Natalia – “La clave” – 6%
  6. Marilia -“Todo bien” – 6%
  7. Famous – “No puedo más” – 5%
  8. Julia – “Qué quieres que haga” – 3%
  9. Sabela – “Hoy soñaré” – 2%
  10. Carlos Right – “Se te nota” – 1%

Αυτή θα είναι η 59η συμμετοχή της Ισπανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Όπως είναι γνωστό, η Ισπανία είναι μία από τις BIG 5 χώρες (μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία) έχοντας το προνόμιο να διαγωνίζεται απευθείας στον Τελικό της Eurovision, χωρίς να χρειαστεί να περάσει από τις Ημιτελικές φάσεις.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το φαντασμαγορικό show σε ένα video που συγκέντρωσε η παραγωγή της κρατικής τηλεόρασης!

 Η Ισπανία στη Eurovision!

H Ισπανία ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision το 1961.  Έχει καταφέρει να κερδίσει τον διαγωνισμό συνολικά δύο φορές, τις χρονιές 1968 και 1969. Ωστόσο έχει τύχει να τερματίσει και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα πέντε φορές, τις χρονιές: 1962, 1965, 1983, 1999 και 2017.

Η τελευταία – μέχρι στιγμής – συμμετοχή της Ισπανίας με καλή βαθμολογική απόδοση ήταν η συμμετοχή «Dancing in the rain» με ερμηνεύτρια την Ruth Lorenzo (10η θέση) στον διαγωνισμό του 2014.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στη Eurovision 2019.  

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γενικά τα περισσότερα τραγούδια στην studio εκδοχή δεν με είχαν ενθουσιάσει…
    Ο Miki πάντως απογείωσε το la venda και δικαίως θα βρεθεί στο Τελ Αβίβ! Εξαιρετικός επί σκηνής!!
    Το “φαβορί” Maria με το muerdeme είχε για εμένα τη χειρότερη ερμηνεία σήμερα….
    Θεωρώ ότι φέτος η Ισπανία έχει κάποιες ελπίδες να ξεφύγει από το bottom 5 που βρίσκεται κάθε χρόνο από το 2015!
    ΥΓ: το τραγούδι μου θυμίζει σε κάποια σημεία το δικό μας “μαγικό χαλί” των locomondo.

  2. Δεν μου αρέσει*

    Σκέτο πανηγύρι…επαναλαμβανόμενοι στίχοι…κακή φωνή….άναρχη σκηνική παρουσία…σίγουρα εκτός 10άδας!!!

  3. Άλλη μια τελευταία θέση στο ενεργετικό της θα προσθέσει φετος η ισπανια. απλα δεν το εχει αυτη τη χωρα με την επιλογη τραγουδιων. Ας στειλει τη φουρειρα μηπως παρει καμια καλη θεση μετα απο 100 χρονια . Ειναι ξεφτιλα μια χωρα που εχει βγαλει τραγουδιστες οπως ο JULIO IGLESIAS ,DAVID BISBAL , ALEJANDRO SANZ ,DAVID BUSTAMANTE KAI PABLO ALBORAN να παρουσιαζει αυτο το κακο θεαμα στη eurovision. To ιδιο ισχυει και για τηνΑγγλια

  4. Κανε προταση στο pablo alboran η στον david bisbal ρε ισπανια μηπως δειτε καμια ασπρη μερα στο διαγωνισμο

  5. Σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι κάτι παει να κάνει. Αν είναι και μέτρια χρονιά μπορεί να μπει και 10άδα. Αλλά σίγουρα δεν κερδίζει

  6. Τον είδα χτες τον τελικό της Ισπανίας. Ωραία βραδιά γιατί δεν ήταν κουραστική με διαφημίσεις και κύλησαν γρήγορα οι διαδικασίες. Το τραγούδι που κέρδισε φάνηκε εξ αρχής ότι ήταν το αγαπημένο του κοινού που ήταν στην αρένα και θα κέρδιζε.

    Είναι ένα ξεσηκωτικό τραγούδι που στα 3 λεπτά που θα εμφανιστεί στη σκηνή του Τελ Αβίβ θα είναι ευχάριστο για το κοινό που θα παρευρίσκεται εκεί αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό ειδικά αν παρουσιαστεί έτσι όπως χτες και φυσικά δεν ξέρω κατά πόσο θα εκτιμήθει από τις επιτροπές. Συμπαθής ο Μίκι αλλά άγουρος τόσο φωνητικά όσο και σε σκηνικά και το τραγούδι το βρίσκω λίγο παρωχημένο αφού μου θυμίζει λίγο Gusttavo Lima – Balada (Tchê Tchê Rere) σχεδόν μια δεκαετία πριν. Θεωρώ το ντουέτο του με τη Ναταλία “NADIE SE SALVA” καταλληλότερο και πιο σύγχονο. Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες για μια καλή θέση για την Ισπανία ούτε φέτος δυστυχώς. Θα δείξει.

  7. Το θεωρώ πολύ κακό, σχεδόν εκνευριστικό. Μου θυμίζει τραγούδι από αυτά που ακούγονται στο Καρναβάλι της Πάτρας..

  8. Εξαιρετικό τραγούδι, ξεσηκωτικό και με μια σκηνική παρουσία και κατάλληλη για το ίδος του. Καλή τύχη Ισπανία!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ