ΒΕΛΓΙΟ: Με το τραγούδι «Wake up» o Eliot στο Τελ Αβίβ!

Όπως ανακοινώθηκε εχτές το βράδυ ο Eliot Vassamillet θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος του Βελγίου στη Eurovision 2019 που θα γίνει στο Ισραήλ. Έτσι, πλέον γνωρίζουμε τους 5 από τους 42 φετινούς καλλιτέχνες της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο η εκπρόσωπος της Αλβανίας προέκυψε από εθνικό τελικό. Αρμενία, Κύπρος, Βέλγιο και Ελλάδα (περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την Κατερίνα Ντούσκα) αποφάσισαν τον καλλιτέχνη τους με απευθείας ανάθεση.

Με ανακοίνωση του, το RTBF επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Eliot, όπως θα αποκαλείται στο εξής ο 18χρονος τραγουδιστής.

Ωστόσο, αυτό που έγινε γνωστό πριν από λίγο είναι το τραγούδι με το οποίο θα πάει στο Τελ Αβίβ ο νεαρός Eliot. Το τραγούδι που θα είναι στα αγγλικά ονομάζεται «Wake up» και το έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Pierre Dumoulin. Ο Pierre Dumoulin είναι γνωστός συνθέτης αφού το 2017 αποτελούσε μέρος της ομάδας παραγωγής του τραγουδιού της Blanche “City Lights” που κατέκτησε την 4η θέση στο Κίεβο!

Ο Eliot έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στον έβδομο κύκλο του show «The Voice Belgique». Αφού έφτασε μέχρι τη φάση των ζωντανών εμφανίσεων, ο νεαρός τραγουδιστής ήρθε σε επαφή με τον Pierre Dumoulin την άνοιξη του 2018. Κι έκτοτε συνεργάζονται μαζί σε διάφορα project και όπως φαίνεται η χημεία τους πέτυχε.

Σε σημερινή δήλωση του ο φετινός εκπρόσωπος του Βελγίου  είναι φανερά χαρούμενος και ανυπομονεί να μοιραστεί το τραγούδι του με το κοινό. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: <<Καλησπέρα σε όλους, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έχω επιλεγεί για να εκπροσωπήσω το Βέλγιο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα γίνει στο Τελ Αβίβ φέτος το Μάιο. Περιμένω πως και πως να μοιραστώ το κομμάτι που έγραψα μαζί με τον Pierre Dumoulin! Τα λέμε σύντομα>>.

Μετά την περιπέτεια στο Voice, ο Eliot έδωσε αρκετές συναυλίες στο Βέλγιο. Αυτή την περίοδο, τελειώνει το γυμνάσιο στο κολέγιο Saint-Stanislas στο Mons.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ένα απόσπασμα από την live εμφάνιση του κατά τη διάρκεια του The Voice Belgique.

Εν αναμονή του τραγουδιού «Wake up», δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Eliot!

[Φωτογραφία: escplus.com]

 

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν θα έλεγα ότι τα αποσπάσματα που είδα με τον νεαρό με ενθουσίασαν. Τον βρήκα μάλλον άχρωμο σε όλα τα επίπεδα. Παρήγορο το ότι το τραγούδι είναι του συνθέτη του City Light, αλλά πόσα θαύματα να κάνει και αυτό;

  2. Δεν θα έλεγα ότι τα αποσπάσματα που είδα με τον νεαρό με ενθουσίασαν. Τον βρήκα μάλλον άχρωμο σε όλα τα επίπεδα. Παρήγορο το ότι το τραγούδι είναι του συνθέτη του City Light, αλλά πόσα θαύματα να κάνει και αυτός;

  3. Μπράβο στον συντάκτη του άρθρου για την μπήχτη που πέταξε για την απευθείας ανάθεση…. Για να δουν όλοι αυτοί που κράζουν (την Κατερίνα και την απευθείας ανάθεση που έχει πάρει από την ΕΡΤ) ότι πλέον πολλές χώρες επιλέγουν αυτόν τον τρόπο και δεν είναι κάτι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ κακό!!!

  4. Το παιδί είναι μια έμμεση προσέγγιση του Loic Nottet.. Φωνητικά δε άχρωμος και αδιάφορος… Πώς θα αντεπεξέλθει σε ένα χορευτικό κομμάτι με τέτοια φωνή;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ