ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Με εθνικό τελικό ο εκπρόσωπος της χώρας στο Τελ Αβίβ!

Στις 25 Σεπτεμβρίου το κρατικό κανάλι της Λευκορωσίας BTRC επιβεβαίωσε την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2019. Έκτοτε δεν υπήρξε κάποιο νεότερο σχετικά με το τρόπο που θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της για την διοργάνωση του Ισραήλ. Ωστόσο, πριν από λίγο και με την έλευση του νέου έτους ήρθαν οι πρώτες ανακοινώσεις.

Το BTRC επιβεβαίωσε στο Euroradio.fm ότι σκοπεύει να διεξάγει εθνικό τελικό για να καθορίσει τον επόμενο εκπρόσωπο της Λευκορωσίας στο διαγωνισμό που θα γίνει στο Τελ Αβίβ.

Η απόφαση για εθνικό τελικό έχει τελεστεί εδώ και καιρό και την επιβεβαίωση έκανε πριν από λίγο εκπρόσωπος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας. Συγκεκριμένα η δήλωση του στο Euroradio.fm ήταν η ακόλουθη: <<Ναι, εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Μόλις είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε όλη την διαδικασία επιλογής στον Τύπο, θα το κάνουμε στην ιστοσελίδα μας και θα ενημερωθείτε και στις ειδήσεις. Η επιλογή είναι προγραμματισμένη, το έργο προχωράει>>.

Πολλοί πίστευαν ότι η χώρα θα προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση για φέτος μιας και δεν είχε υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, αυτό μάλλον δεν έγινε λόγω του ότι το BTRC είχε να φέρει εις πέρας τη διοργάνωση της Junior Eurovision 2018.  Που αυτομάτως, τα όποια σχέδια υπήρχαν, είχαν πάει πίσω. Τελικά, όλα διαψεύστηκαν και τώρα αναμένουμε τις ανακοινώσεις του διαγωνιστικού μέρους του εθνικού τελικού.

Ο φετινός εκπρόσωπος θα αποτελέσει την 16η συμμετοχή της Λευκορωσίας στο θεσμό η οποία δεν έχει γευτεί τη γλύκα μιας νίκης ποτέ μέχρι στιγμής! Το καλύτερο της αποτέλεσμα ήρθε το 2007 από τον Dmitry Koldun, o οποίος με το τραγούδι «Work your magic» κατετάγη 6ος με 145 βαθμούς! Επιπλέον, στις συνολικά 15 συμμετοχές της, μόνο 5 φορές κατάφερε να προκριθεί στον τελικό (2007, 2010, 2013, 2014, 2017).

Eurovision 2018 – Πορτογαλία

Ο Alekseev κέρδισε στον εθνικό τελικό της Λευκορωσίας εκπροσωπώντας την στη Eurovision 2018 με το τραγούδι «Forever». Ωστόσο, δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, αφού κατετάγη 16ος με 65 βαθμούς στον Α’ ημιτελικό.

Για να δούμε…ποιος θα είναι άραγε ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας που θα διαδεχθεί τον Alekseev;

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μαθαίνετε όλα τα νεότερα σχετικά με την συμμετοχή της Λευκορωσίας στη Eurovision 2019!

Written by 

Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

Related posts

One Thought to “ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Με εθνικό τελικό ο εκπρόσωπος της χώρας στο Τελ Αβίβ!”

  1. […] για την διοργάνωση του Ισραήλ. Ωστόσο, στις 3 Ιανουαρίου το BTRC επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να διεξάγει εθνικό […]

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ