[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Με απευθείας ανάθεση η επιλογή της συμμετοχής για το Τελ Αβίβ!

Με την έλευση του νέου χρόνου οι διαδικασίες για την επιλογή εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurovision του Τελ Αβίβ προχωρούν εντατικά. Όπως σας είχαμε αποκλειστικά ενημερώσει εδώ, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η Επιτροπή που θα αναλάβει το εγχείρημα της συμμετοχής της Ελλάδας στη Eurovision 2019 έως την υπόδειξη του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει.

Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Παπαδημητρίου έχει εμπειρία σχετικά με τον διαγωνισμό, αφού υπήρξε ο συνθέτης της Εurovision της Αθήνας! Τα ονόματα των υπόλοιπων μελών της Επιτροπής Επιλογής αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε ο OGAE Greece κατόπιν επικοινωνίας με τη Διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, κας Κουφοπούλου Μαρίας “δεν πρόκειται να διεξαχθεί διαγωνισμός, αλλά απευθείας ανάθεση στον καλλιτέχνη που θα επιλέξει η Επιτροπή. Από τα ονόματα που θα συζητηθούν, θα γίνει η προσέγγιση στο επικρατέστερο, με την πρόταση για συνεργασία, αφού φυσικά συμφωνήσουν τα μέλη της Επιτροπής”. 

Όσον αφορά στους υποψήφιους καλλιτέχνες που ακούγονται το τελευταίο καιρό, η κα Κουφοπούλου ξεκαθαρίζει πως ολοκληρωμένη προσέγγιση με τα τωρινά δεδομένα δεν έχει γίνει ακόμη και ότι όλα είναι υπό συζήτηση. Τέλος, η επιλογή του τραγουδιού – όπως μας διευκρίνισε – θα γίνει αφού πρώτα βρεθεί ο καλλιτέχνης έχοντας υπόψιν το μουσικό ύφος που υπηρετεί. 

Εν αναμονή, λοιπόν, της επίσημης ανακοίνωσης της Επιτροπής και των λεπτομερειών σχετικά με την ελληνική συμμετοχή.

Για όλα τα νέα της Eurovision 2019 και της ελληνικής συμμετοχής μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece!


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή χρονιά !χρόνια πολλά!!καλή eurovisioνικη χρονια και για τη χώρα μας,λοιπον-επισημα πλέον!
    Λόγω της συμμετοχής του κ. Παπαδημητρίου, ευελπιστώ σε κάτι καλό και όχι ανάθεση τύπου Argo…
    Σαν μουσικό στυλ,δεν έχω κάτι συγκεκριμένο αφού λίγο πολύ σχεδόν όλα τα μουσικά στυλ “δουλεύουν” στο θεσμό αρκεί να ναι άρτια τα τραγούδια και η σκηνική τους παρουσία.
    Ενδεχομένως να ήθελα και φέτος κάτι σαν το όνειρο μου,με ελληνικούς στίχους και μουσικά χρώματα,το οποίο όμως να γίνει σωστά και όχι σαν πέρυσι που καταστράφηκε ένα τόσο ωραίο κομμάτι λόγω της live εμφάνισης!
    Δεν είμαι βέβαια και απόλυτος ως προς αυτό,αλλά σαν πρώτη επιλογή προς τα εκεί τείνω… Σημασία έχει οτι-επιτελους-κινουνται τα νήματα!!
    Άντε να δούμε και φέτος!

    • Χρόνια Πολλά, επίσης! Προσωπικά συμφωνώ με τις περισσότερες επισημάνσεις σου, ειδικά με αυτήν ότι κάθε είδος μουσικής έχει θέση στο διαγωνισμό, αρκεί να έχει επιμεληθεί σωστά η συμμετοχή. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο για τη συμμετοχή μας φέτος… Καλή χρονιά!

  2. Στα θετικά βάζω το γεγονός ότι πρώτα τα βρεθεί ο καλλιτέχνης και βάσει του είδους που υπηρετεί θα γραφτεί και το κομμάτι…!!

    • Ενω το 2017 και το 2018 τα πήγαμε καλύτερα… Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει η ερτ τον διαγωνισμό..

      • Εγω τουλαχιστον ενιωθα περηφανος βλεποντας τη Γιαννα Τερζη να τραγουδα το “Ονειρο μου”
        Παρολα αυτα ναι…πρεπει να αλλαξει οτροπος προσεγγισης απομεριας της ΕΡΤ

  3. Εγω θα ήθελα πολύ να βρείτε ενα τραγούδι σαν το όνειρο μου που να έχει ηχόχρωμα Ελλάδας γιατί αγγλικά έχουμε ακούσει.. Αρκει βέβαια να επιμεληθεί σωστα και να μην ειναι όπως Πέρσυ γι να χαρούμε και εμείς!

  4. Τελικά τι να περιμένει κανείς από την ΕΡΤ όταν εδώ βλέπω σχόλια fun να λένε πως θέλουν κάτι όπως το περσινό κομμάτι ,απλά λυπάμαι !!!!! Ακόμη να παραδεχθούν μερικοί το ποσό άθλιο ήτανε το κομμάτι ? Ζω μόνιμα στο εξωτερικό και σε όσους το έπαιξα με κοιτούσαν περίεργα και τα σχόλια ήτανε τουλάχιστον αρνητικά ,δεν έχω προσδοκίες αλλά εύχομαι να διαψευσθώ .

  5. Η ΕΡΤ δεν μαθαίνει ποτε μου φαίνεται. Ευτυχώς τελευταία χρονιά με τους βολεμένους ψευτοκουλτουριαριδες. Ένας τρίτος αποκλεισμός είναι. Σιγά το πράγμα. Μαθαμε πλέον.

  6. Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!
    Χμμμμ… Δίκοπο μαχαίρι η απευθείας ανάθεση, εκτός αν είναι κάποιο έμπειρο όνομα ή κάποιο που έχει να επιδείξει δουλειά σε οποιοδήποτε μουσικό στυλ και ύφος!

    Αλλιώς φοβάμαι ότι θα φάμε και φέτος τη σκόνη της Κύπρου!

    Καλή επιτυχία θα ευχηθώ!

    • Ναι, με το «Αἰωνία σου ἡ µνήµη, ἀξιοµακάριστε καὶ ἀείµνηστε ἀδελφή ἡµῶν ΜΑΡΙΑΝΝΑ».

  7. Λάθος το να βρεθεί πρώτα καλλιτέχνης και μετά το τραγούδι, αφού σχεδόν όλες οι προηγούμενες αντίστοιχες απόπειρες κατέληξαν σε καλούς καλλιτέχνες με μετριότατα τραγούδια (2004, 2006, 2009, 2017).Αδυνατούμε να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού το πρωτεύον είναι το τραγούδι, αφού όλοι οι Έλληνες καλλιτέχνες είναι παντελώς άγνωστοι έξω.

  8. ωχ αυτες οι απευθειας αναθεσεις με φοβίζουν!ειδικα μετα τις 3 συνεχομενες αποτυχίες!

    τι να πω αν επιλεξουν κανέναν ταλαντουχο καλλιτεχνη κ εξυπνο τραγουδι μπορει να δουμε καμια ασπρη μέρα αλλα δυστυχως δν το νομίζω!

  9. Απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη που δεν ανήκει στο δυναμικό ουτε της panik ούτε της minos emi. Οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες εκτός λόγω Κύπρου. Αυτό είναι τουλάχιστον άδικο. Ελπίζω αυτή η διαφορετικότητα να μας βγει σε καλό αν και μάλλον για τρίτο αποκλεισμό πάμε. Δεν πειράζει. Μάθαμε πλέον. Διαβάστε σχόλια στο άρθρο των wiwibloggs. Όλοι να αποσυρθούν θέλουν. Πώς να περιμένεις ψήφους μετα;

    • οι αναγνωστες του wiwibloggs ειναι τουλαχιστον οι πλειον ακαταλληλοι να συμβουλευουν τις χωρες για το τι να κανουν.Ο καθενας παει και γραφει οτι θελει.Αυτο που χρειαζεται ειναι απλα ενα αρτιο και προσεγμενο τραγουδι

    • Και εγώ αυτό σκέφτηκα… Γενικά η ΕΡΤ δύο χρόνια προσπαθεί να στείλει την Κετιμέ στην EUROVISION, φέτος νομίζω θα τριτώσει το κακό…

  10. Τελικά έχουν αποφασίσει η Panik Records και η Μinos EMI πως δεν θα συμμετάσχουν στην αναζήτηση του καλλητέχνη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα διότι η MINOS έχει στείλει ήδη την Τάμτα και η PANIK θεωρεί πως δεν θέλουν να στείλουν κάποιον αντίπαλο! Που απομένουν μόνξ 2 μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες, οι οποίες είναι η Cobalt Music και η Heaven Music ή αλλιώς θα διαλέξουν ίσως και από μικρότερες όπως Spicy records κλπ.!

  11. Καλή Χρονιά,
    Λογικά θα στείλουν την Παπαρίζου μαζι με τον Σάκη… απλά δεν το λένε ακόμη γιατι διαφωνούν στο ποιο όνομα θα είναι πρώτο… ήδη λέγεται οτι εντός των ημερών θα πάρει θέση ο ΠτΔ για να λυθεί αυτό το θέμα! Επίσης ενδέχεται να γίνει ψηφοφορία εντος των ημερών μαζι με την Συμφωνια των Πρεσπών (που θα ειναι υποσημειωση στην προταση νομου) στη Βουλή για να αποφασιστεί εάν τελικά θα είναι Παπαρίζου-Ρουβάς η σειρά των ονομάτων παρά τις αντιρρήσεις των ΑΝΕΛ που θέλουν το ΣΑΚΗ πρώτο και απειλούν να καταψηφίζουν την συμφωνία της ΕΡΤ. Η ΝΔ σε κάθε περίπτωση θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πρώτο όνομα πρέπει να ειναι του άντρα ώστε να προωθηθεί η οικογένεια ! Το ΚΚΕ θελεί να στείλει κάποιες αξύριστες να τραγουδήσουν ενώ το Ποτάμι θα το σκεφτεί. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί την πρόταση της ΝΔ καθώς το κάλο Ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ αυτό που γνωρίσαμε, θέλει την αίγλη του παρελθόντος. Η ΧΑ είναι εκτός σχολιασμού καθώς επιθυμεί να στείλει την Μερκελ ως γνήσιοι πατριώτες που ειναι, να θυμηθούν τα παλιά

    (Φυσικά αστειεύομαι)

    Καλη Χρονιά
    Μαλλον καμια Δαρα θα στείλουν – Δεν θελω να ειμαι αρνητικος αλλα για πατο θα παμε! Και πέρσι χάλια πηγαμε διοτι σκηνικα θελαμε συμβολισμους που ουτε οι ελληνες δεν θα καταλάβαιναν….

  12. καλα κρασια. Με προεδρο Παπαδημητριου καμια εντεχνη κλαψοχαιδω βλεπω να πηγαινει. Κριμα. Η Κυπρος περυσι και φετος κανει υποδειγματικη δουλεια. Πλεον οι Ελληνες νιωθουμε οτι μας εκπροσωπει η Κυπρος. Για εμενα οσο η ΕΡΤ επιλεγει τραγουδι με βυσμα και πολιτικο χρωμα παντα χαλια θα πηγαινουμε στην eurovision. Κυπρος και Ταμτα φετος για την νικη!

  13. […] Τα μέλη της επιτροπής αυτής θα αποφασίσουν το καλύτερο σχήμα λειτουργίας προκειμένου να επιλεγεί η ελληνική συμμετοχή οπότε θα ανακοινωθεί άμεσα και ο τρόπος επιλογής, ο οποίος -όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει- θα είναι εσωτερικά, δηλαδή με ανάθεση (διαβάστε περισσότερα εδώ). […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ