ΚΥΠΡΟΣ: Τάμτα: «Δεν έχω προσδοκίες σε σχέση με την τελική κατάταξη!»

Η εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2019 έδωσε την πρώτη της συνέντευξη σε περιοδικό λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση του ονόματός της από το κρατικό κανάλι της χώρας ΡΙΚ. Συγκεκριμένα η Τάμτα, μεταξύ άλλων, μίλησε στον Γιάννη Χατζηγεωργίου και στο DOWN TOWN Κύπρου για την απόφαση της να λάβει μέρος στον διαγωνισμό αλλά και για το πως φαντάζεται το “Replay” επί σκηνής… 

Σχετικά με την απόφασή της να αναλάβει την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision 2019, η Τάμτα δήλωσε:

Αισθάνομαι ενθουσιασμό, μεγάλη χαρά και ευθύνη. Με τον Alex P. έχουμε συνεργαστεί και το 2015 στο τραγούδι “Unloved” και η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Ξέρω τη δουλειά του και μου αρέσει πολύ. Περίμενα με αγωνία να ακούσω το τραγούδι που είχε γράψει για τη φετινή Eurovision και το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ! Το τραγούδι ήταν το πιο σημαντικό για μένα για να πω το τελικό «ναι».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν σκέφτηκε πως θα ήταν ένα ρίσκο για εκείνη η συμμετοχή της σε έναν απρόβλεπτο διαγωνισμό, όπως η Eurovision, η Τάμτα απάντησε:

Θέλω να ζήσω αυτή την εμπειρία… Ισχύει ότι είναι απρόβλεπτη η Eurovision! Αλλά έχω συμφιλιωθεί με αυτό…”

Για το εάν είναι για εκείνη ένα επιπλέον «στοίχημα» η φετινή συμμετοχή, μετά την δεύτερη θέση της Κύπρου στη Λισαβόνα, καθώς όλοι αναμένουν την «πρωτιά», η Τάμτα ξεκαθάρισε:

«Δεν έχω προσδοκίες σχετικά με την τελική κατάταξη. Όλη η ομάδα θέλει να κάνει μια εμφάνιση για την οποία θα είμαστε περήφανοι! Από κει και πέρα, το Κοινό και οι κριτικές επιτροπές θα κρίνουν το αποτέλεσμα… Κάθε χρονιά, άλλωστε, είναι διαφορετική, και δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει – διαφορετική διοργάνωση, διαφορετικοί διαγωνιζόμενοι και εντελώς άλλες συνθήκες. Εξάλλου, το έχει δείξει και η ιστορία… Είδαμε τον Σάκη να φέρνει μια τρίτη θέση και την επόμενη χρονιά την Παπαρίζου να φέρνει την πρωτιά. Μια χρονιά μετά την Έλενα, είδαμε την Άννα Βίσση – μια από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες της Ελλάδας – να κερδίζει την ένατη θέση… Μέσα στο «παιχνίδι» είναι αυτό! Άρα το σημαντικό είναι να είμαστε περήφανοι με αυτό που θα δούμε και θα ακούσουμε!

Στην ερώτηση γιατί συμμετέχει με την Κύπρο, αφού κατάγεται από τη Γεωργία και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα, απάντησε:

Η μία χώρα με γέννησε και η άλλη έκανε τα όνειρά μου πραγματικότητα. Για μένα, στην καρδιά μου, Ελλάδα και Κύπρος είναι το ίδιο. Δεν ήρθε πρόταση από Ελλάδα, και ταυτόχρονα, η Κύπρος με προσέγγισε δύο συνεχόμενες χρονιές – πέρσι, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν ήταν εφικτό. Γιατί όχι, λοιπόν; Είναι πραγματικά τιμή μου που θα εκπροσωπήσω την Κύπρο στη Eurovision!

Στη συνέχεια η δημοφιλής τραγουδίστρια ρωτήθηκε για το εάν έχει σκεφτεί τη σκηνική της παρουσία επί σκηνής, καθώς όλοι αναμένουν από αυτήν να είναι εντυπωσιακή:

Έχω πολλές ιδέες! Ταυτόχρονα περιμένω με μεγάλη χαρά να ακούσω τις ιδέες της creative director της ομάδας, Sacha Jean-Baptiste. Δεν έχουμε συναντηθεί ακόμα”

Εξ αφορμής της συνέντευξης της Τάμτα, το DOWN TOWN της Κύπρου, έκανε ένα αφιέρωμα στη ζωή και την καλλιτεχνική της πορεία, ενώ φιλοξένησε και δηλώσεις της ομάδας της Κυπριακής συμμετοχής.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, κ. Μιχάλης Μαραθεύτης, μίλησε σχετικά με τη συμμετοχή της Κύπρου, το στόχο της ομάδας και φυσικά για την Τάμτα:

Εκείνο που μας ενδιαφέρει ως δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι η Κύπρος να έχει την εκπροσώπηση που της αξίζει σε ένα διαγωνισμό που τον παρακολουθούν γύρω στα 200 εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Αυτό ήταν το ζητούμενο πέρσι, αυτό παραμένει και φέτος. Δεν εστιάζουμε, λοιπόν, σε κάποια θέση, όπως δεν εστιάσαμε ούτε και πέρσι. Αυτό που μετρά είναι να είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό που θα παρουσιαστεί επί σκηνής, στο Τελ Αβίβ. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια και φέτος με μια πολύ δυνατή ομάδα που απαρτίζεται από μια καταξιωμένη διεθνώς συνθετική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Άλεξ Παπακωνσταντίνου, την καλλιτεχνική επιμέλεια της Sacha Jean-Bpatiste, και από μια καλλιτέχνιδα με όλη τη σημασία της λέξης, που δεν έχει τίποτα να αποδείξει αφού ήδη απολαμβάνει μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα. Η μοναδική φωνή της Τάμτα, λοιπόν, για την οποία γράφτηκε το “Replay”, σε συνδυασμό με την δημιουργική σκηνική παρουσία που την χαρακτηρίζει, αποτελούν τα εχέγγυα για μια ακόμα επιτυχημένη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό το διαγωνισμό».

Η κ. Εύη Παπαμιχαήλ, Αρχηγός της Κυπριακής αποστολής στη Eurovision, δήλωσε:

Τα τελευταία χρόνια η μικρή μας Κύπρος κατάφερε να «μπει στο χάρτη» της Eurovision. Από το 2015 είμαστε κάθε χρόνο στον τελικό – John Karayiannis, Minus One, Hovig, Ελένη Φουρέϊρα – και οι εμφανίσεις της χώρας μας σχολιάζονται πάντα θετικά. Φέτος, με μια καταπληκτική καλλιτέχνιδα, την Τάμτα, και την ίδια δημιουργική ομάδα με πέρσι είμαστε σίγουροι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα κάνει ξανά περήφανους τους Κύπριους και θα εντυπωσιάσει το κοινό!»

Τέλος, κάποια σχόλια έκανε και ο συνθέτης της Κυπριακής συμμετοχής “Replay”,  Άλεξ Παπακωνσταντίνου!

Είναι τιμή μου, που για μια ακόμη φορά, θα είμαι μαζί με μια τόσο ταλαντούχα ομάδα, για την Κύπρος μας – αυτή τη φορά για τη Eurovision 2019. Και, προφανώς, είναι εκπληκτικό που θα έχουμε μαζί μας, την τόσο έμπειρη και εξαιρετική σταρ, Τάμτα. Όπως ξέρετε, η Eurovision είναι ένας μεγάλος διαγωνισμός και έχουμε ακόμη πολλή δουλειά και προετοιμασία να κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά είμαστε όλοι ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας, ως ομάδα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος! Και θα κάνω το παν για το καλύτερο δυνατό για την Κύπρο στο Τελ Αβίβ, τον ερχόμενο Μάϊο.

Εν αναμονή λοιπόν για την πρώτη επίσημη ακρόαση του “Replay” και τις αντίστοιχες πρώτες αντιδράσεις από το κοινό.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision 2019! 


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ