ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αποκλειστική συνέντευξη του Mihai Trăistariu στον OGAE Greece!

Mihai Trăistariu εκπροσώπησε την Ρουμανία στον διαγωνισμό της Eurovision 2006, με το τραγούδι “Tornerò“, καταλαμβάνοντας την 4η θέση. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη και κυρίως στην χώρα μας. Έκτοτε, ο δημοφιλής Ρουμάνος τραγουδιστής έχει προσπαθήσει να βρεθεί στην σκηνή της Eurovision συμμετέχοντας στον εθνικό τελικό της χώρας του αρκετές φορές. Φέτος, ο Mihai επιστρέφει στο Selectia Nationala με το τραγούδι “Baya”. Εξ αφορμής της προσπάθειας αυτής, να εκπροσωπήσει ξανά τη χώρα του στη Eurovision, ο OGAE Greece εξασφάλισε μια αποκλειστική συνέντευξη μαζί του. O ίδιος απάντησε με μεγάλη χαρά τις ερωτήσεις που του έκανε η Μέρφη Φωτιάδου.

Συνέντευξη: Μέρφη Φωτιάδου | Φωτογραφικό Υλικό: Facebook Page του Mihai Trăistariu 

OGAE Greece: Mihai καταρχάς θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη που μας παραχωρείς. Ξέρουμε την αγάπη που έχεις για το σωματείο μας και θυμόμαστε ότι ήσουν καλεσμένος στο ετήσιο φεστιβάλ του OGAE Greece, “ΜΠΛΕ”, το 2015.

Mihai Trăistariu: Είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να τραγουδάω για τους fans του διαγωνισμού! Μου δίνει θετική ενέργεια για να λάβω μέρος στον διαγωνισμό ξανά!

Ο.G.: Τι σημαίνει Eurovision για σένα;

Μ.Τ.: Από το 2006… Eurovision σημαίνει τα πάντα για μένα. Έφτασα πολύ κοντά στο να νικήσω με το “Tornerò” και έτσι έκανα μια υπόσχεση στον εαυτό μου… Μια μέρα να κερδίσω τον διαγωνισμό. Γι’ αυτό και επιστρέφω κάθε χρόνο… και ξανά και ξανά! (γέλια) 

O.G.: Σε γνωρίσαμε μέσα από το τραγούδι “Tornerò“, που έγινε μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στην Ελλάδα. Επισκέφτηκες την χώρα μας ξανά μέσα στη χρονιά για να εμφανιστείς στα MAD Video Music Awards 2006 παρουσιάζοντας το τραγούδι σου, αυτή τη φορά σε ντουέτο με την Τάμτα! Τι θυμάσαι από την συνεργασία αυτή αλλά και ποια η γνώμη σου για την Τάμτα που φέτος επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2019; 

Μ.Τ.: Ναι!! (με ενθουσιασμό) Την θυμάμαι αυτή την συνεργασία! Τραγουδήσαμε μαζί το τραγούδι “Tornero-Tromero” στα βραβεία του MAD. Η Τάμτα είναι πολύ χαρισματική τραγουδίστρια! Αγαπώ την Αθήνα! Έχω κάνει αρκετές συναυλίες εκεί… Για την ακρίβεια έχω έρθει 33 φορές μετά την Eurovision 2006! 

O.G.: Έχεις προσπαθήσει αρκετές φορές να εκπροσωπήσεις την χώρα σου στον διαγωνισμό. Φέτος θα δοκιμάσεις άλλη μια φορά, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Baya”. Πες μας λίγα λόγια για το τραγούδι σου.

Μ.Τ.: Η αλήθεια είναι ότι έχω αλλάξει στυλ τραγουδιού φέτος. Τις δύο προηγούμενες φορές δοκίμασα να εκπροσωπήσω την χώρα μου με μπαλάντες. Για το 2019 όμως επέλεξα ένα dance τραγούδι. Το “Baya” είναι ένα τραγούδι αγάπης. Όχι με τον συνηθισμένο όρο της αγάπης, αλλά για την αγάπη που κρύβουμε μέσα μας. Όλοι μας νιώθουμε την αγάπη. Όλοι μας αγαπάμε. Εγώ αγαπάω τα ζώα. Εσύ αγαπάς την μουσική. Αυτός την/τον αγαπάει. Αυτή τον/την αγαπάει. Οι γονείς αγαπάνε τα παιδιά τους. Κάποιοι από εμάς αγαπάμε την δουλεία μας. Κάποιοι αγαπάνε Τον Θεό. ΟΛΟΙ αγαπάμε κάτι. Αυτό είναι το “Baya”:ΑΓΑΠΗ! Επίσης για πρώτη φορά θα με δείτε να χορεύω στην σκηνή. Φέτος είναι η 10η συμμετοχή μου στο Selectia Nationala, ρεκόρ για τον εθνικό τελικό της χώρας μου.

O.G.: “Θα χορέψεις για πρώτη φορά στη σκηνή…” Το λες, λες και είναι κάτι το σπάνιο για σένα… 

Μ.Τ.: Μα είναι σπάνιο! Η αλήθεια είναι ότι το “Your Face Sounds Familiar” με βοήθησε πολύ στο να νιώσω πιο άνετα στη σκηνή. Φέτος ήμουν μέρος του show, αφού για τέσσερις μήνες ήμουν ένας από τους παίκτες. Κατά την διάρκεια της εκπομπής, έκανα μαθήματα χορού, υποκριτικής και φωνητικής. Έτσι έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, ότι η επιστροφή μου στον διαγωνισμό της Eurovision, θα έχει πολύ χορό! Γιατί μπορώ! Επίσης, στο σημείο αυτό θέλω να προσθέσω κάτι που εμένα προσωπικά με συγκίνησε! Ψάχνοντας στο YouTube για το “Your Face Sounds Familiar” “έπεσα” πάνω στην Ελληνική έκδοση και είδα την Μαντώ η οποία υποδύθηκε εμένα τραγουδώντας το “Tornerò”. Ήταν πραγματικά υπέροχη!

https://www.youtube.com/watch?v=_6M9Od67YXs

O.G.: Αισθάνεσαι τυχερός αυτή την περίοδο; Θα σε δούμε στο Τελ Αβιβ πιστεύεις;

Μ.Τ.: Το ωροσκόπιο μου λέει πως είναι πολύ τυχερή εποχή για μένα! (γέλια) Δεν ξέρω … Κάθε φορά αισθάνομαι πως θα κερδίσω.

Ο.G.: Θέλουμε να μας πεις την πιο αγαπημένη σου συμμετοχή της Ρουμανίας από την ιστορία της Eurovision, φυσικά εκτός της δικής σου το 2006! 

Μ.Τ.: Είναι το “Pe o margine de lume” σε ερμηνεία των Nico & Vlad Mirita από την Eurovision του 2008.

O.G.: …και η πιο αγαπημένη σου Ελληνική συμμετοχή;

Μ.Τ.: Η Ελλάδα έχει αρκετές καλές συμμετοχές. Μου είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο μία! Είναι πολλές… Έλενα Παπαρίζου, Σάκης Ρουβάς, Άννα Βίσση, Καλομοίρα, Ελευθερία Ελευθερίου, Σαρμπέλ…

O.G.: Υπάρχει κάποιο τραγούδι, που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό τη Eurovision και θα ήθελες να το είχες τραγουδήσει εσύ;

Μ.Τ.: Το “Euphoria”, που ήταν το νικητήριο τραγούδι της Eurovision το 2012.

O.G: Πιστεύεις ότι η Ρουμανία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό;

Μ.Τ.: Ναι, πιστεύω πως είναι! 

O.G.: Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στα μέλη του OGAE Greece; 

Μ.Τ.: Παιδιά, πάντα αγαπούσα και θα αγαπώ τη Eurovision και τους fans. Σας νιώθω σαν οικογένεια μου. Κάποιους από εσάς, σας έχω γνωρίσει και από κοντά και ανυπομονώ να γνωρίσω και τους υπόλοιπους… Μπορεί να σας συναντήσω στο Ισραήλ;!

O OGAE Greece θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Mihai Trăistariu για αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο Selectia Nationala 2019!

Για περισσότερες συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες της Eurovision, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ