ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Δύο Έλληνες υποψήφιοι στο “O Melodie Pentru Europa 2019”!

Μέσω του εθνικού τελικού της “O Melodie Pentru Europa” καλείται να αναζητήσει για ακόμη μία χρονιά η Μολδαβία τον εκπρόσωπο για τον διαγωνισμό της Eurovision! Ο εθνικός τελικός για την ανάδειξη του εκπροσώπου αλλά και της συμμετοχής της χώρας για το 2019, θα αποτελείται – όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, από έναν Ημιτελικό και έναν Τελικό γύρο, στις 2 και 3 Μαρτίου 2019 αντίστοιχα. 

Προς μεγάλη μας έκπληξη και χαρά, στις υποψήφιες συμμετοχές του «O Melodie Pentru Europa 2019» και στη λίστα των συνθετών/στιχουργών συναντούμε τα ονόματα δύο Ελλήνων δημιουργών, οι οποίοι διεκδικούν μέσω του τραγουδιού τους το εισιτήριο για το Tel Aviv!

Ο λόγος για τους Βαγγέλη Δουκουτσέλη και Σάκη Γραβάνη, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την υποψήφια συμμετοχή “Mi amor” (στιχουργικά και συνθετικά αντίστοιχα) με ερμηνεύτρια την Pelageya Stefoglo. 

Και οι δύο ταλαντούχοι τραγουδοποιοί αποτελούν στενοί φίλοι των μελών του OGAE Greece και γι’ αυτό η συντακτική ομάδα του site μας άδραξε την ευκαιρία και συνομίλησε με τον Βαγγέλη Δουκουτσέλη (ο οποίος μάλιστα είναι και μέλος του σωματείου μας) για να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποψηφιότητα!

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του στιχουργού του τραγουδιού λοιπόν, είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται για τον χώρο της Eurovision χωρίς όμως αυτή να είναι και η πρώτη του απόπειρα γενικά. Με τον Σάκη Γραβάνη έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν όταν μαζί έγραψαν το τραγούδι “Φιλί μου κλέψε” που ερμηνεύει η Μπέσσυ Αργυράκη. Η κοινή αγάπη που έχουν και οι δύο για τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού τους οδήγησε στην δημιουργία δύο τραγουδιών για τον θεσμό, ένα εκ των οποίων είναι το “Mi amor”. Η Μολδαβή τραγουδίστρια Pelageya Stefoglo ήταν η πρώτη που άκουσε το demo του κομματιού και δέχθηκε αμέσως να το τραγουδήσει και να τεθεί σε υποψηφιότητα για τον εθνικό τελικό της χώρας της!

Πως χαρακτηρίζει ο στιχουργός το “Mi amor”;

Πρόκειται για dance/pop κομμάτι με άκρως ερωτικούς και… sexy, αγγλόφωνους στίχους που υπόσχεται να ανεβάσει τη διάθεση του κοινού στα ύψη! Το “Mi amor” θα ακουστεί για πρώτη φορά σε συναυλία στην Οδησσό της Ουκρανίας στις 23 Δεκεμβρίου 2018 με τους δύο Έλληνες συντελεστές να ευελπιστούν πως θα είναι αυτό που θα καταφέρει να επικρατήσει και να ταξιδέψει στο Tel Aviv υπερασπίζοντας τη Μολδαβική σημαία!

Η προσπάθεια για την  Ρουμανία… 

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ο Σάκης Γραβάνης και ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης ετοίμασαν για την Eurovision 2019 δύο τραγούδια. Εκτός από το “Mi amor”, στάλθηκε ακόμη μία υποψήφια συμμετοχή, αυτή τη φορά για τον εθνικό τελικό της Ρουμανίας “Selecția Națională”. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το υποψήφιο τραγούδι των δύο Ελλήνων δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί και να βρεθεί ανάμεσα στα τελικά 24 υποψήφια τραγούδια. Σε αντίστοιχη ερώτησή μας, ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης ανάφερε πως ακόμη δεν μπορεί να αποκαλύψει ούτε τον τίτλο του τραγουδιού αλλά ούτε και το όνομα της ερμηνεύτριας. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως πρόκειται για μία συναισθηματική μπαλάντα ενώ η τραγουδίστρια είναι και αυτή Μολδαβικής καταγωγής με ανάλογες προσπάθειες για τη Eurovision στο κοντινό παρελθόν.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στους δύο Έλληνες δημιουργούς στον Μολδαβικό τελικό και μακάρι να ακούσουμε κάποιο από τα τραγούδια τους στη σκηνή της Eurovision! 

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Μολδαβίας στη Eurovision 2019, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece! 

https://www.facebook.com/pelageyastefoglo/videos/316118925690525/

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

5 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ