ΠΟΛΩΝΙΑ: Με απευθείας ανάθεση για την Eurovision 2019;

Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι της Πολωνίας, TVP, είχε επιβεβαιώσει την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2019, στα μέσα του Σεπτέμβρη και ενώ όλα έδειχναν ότι ο εκπρόσωπος θα επιλέγει και φέτος από εθνικό τελικό, μετά την επιτυχία της χώρας στην Junior Eurovision 2018, φαίνεται ότι υπάρχουν συζητήσεις στο κανάλι για απευθείας ανάθεση σε καλλιτέχνη.

Ο επικεφαλής του πολωνικού εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, κ. Kurski, σε συνέντευξη του μίλησε για τις αδυναμίες που είχαν τα τελευταία χρόνια, με την επιλογή τραγουδιού από εθνικό τελικό. Τόνισε το γεγονός ότι η κριτική επιτροπή και το τηλεοπτικό κοινό δεν κατάφερναν να συμφωνήσουν στις ψηφοφορίες τους τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Kurksi πρόσθεσε επίσης ότι στο παρελθόν μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας της χώρας είχαν δείξει την δυσαρέσκεια τους να συμμετάσχουν σε εθνικό τελικό, ενώ ήθελαν να εκπροσωπήσουν την χώρα στον διαγωνισμό.

“Στο παρελθόν πολλοί καλλιτέχνες της Πολωνίας δεν ήθελαν να συμμετάσχουν σε εθνικό τελικό, που εκ των πραγμάτων εννέα ή δέκα καλλιτέχνες μένουν εκτός και μόνο ένας κερδίζει…. Ως εκ τούτου, αναζητούμε μια πιο διαφορετική φόρμουλα που θα περιλαμβάνει τους καλύτερους, αλλά την ίδια στιγμή δεν θα υπάρξει ένας τέτοιος γενικός διαγωνισμός. Ίσως είναι αυτός ο σωστός τύπος. Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες ακόμα.”

Ο κ. Kurski σχολίασε την νίκη της Roksana Węgiel στην Junior Eurovision 2018. Η Roksana Węgiel επιλέχθηκε με απευθείας ανάθεση για να εκπροσωπήσει την Πολωνία στο Minsk της Λευκορωσίας με το τραγούδι  “Anyone I Want To Be”.

Το 2018 οι Gromee και Lukas Meijer πήραν το εισιτήριο για την Λισαβόνα, μέσω εθνικού τελικού, ανάμεσα σε 10 τραγούδια. Το τελικό αποτέλεσμα, στον εθνικό τελικό, κρίθηκε μεταξύ τηλεοπτικού κοινού (televoting) και κριτικής επιτροπής, υπό το ποσοστό 50/50. Τον Μάιο διαγωνίστηκαν στον 2ο ημιτελικό της Eurovision, αλλά δεν είχαν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, καθώς τερμάτισαν στην 14η θέση στον ημιτελικό τους.

 

πηγή: eurovoix

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ