ΑΡΜΕΝΙΑ: Srbuk: “Θέλω πάνω απ’ όλα το τραγούδι μου να είναι hit”!

Συνέντευξη παραχώρησε πρόσφατα στο NEWS.am και στην ενότητα STYLE η Srbuk, κατά κόσμον Srbuhi Sargsyan, η εκπρόσωπος της Αρμενίας στη Eurovision 2019. Κεντρικό θέμα συζήτησης φυσικά ήταν η απόφαση της συμμετοχής της στον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Αρμενίας αλλά και το πως θέλει η ίδια να βιώσει όλη αυτήν την εμπειρία. 

Συνέντευξη: Syune Arakelyan | Φωτογραφικό υλικό: NEWS.am STYLE

Το άστρο της ξεκίνησε να λάμπει το 2012 όταν η ίδια τερμάτισε στην 2η θέση του «The X-Factor» της Αρμενίας. Η αποκορύφωση της δόξας ήρθε μόλις φέτος όταν τερμάτισε στην 4η θέση του «The Voice» της Ουκρανίας. Έχοντας ήδη γίνει είδωλο στην Αρμενία και ανερχόμενο pop αστέρι σε όλες τις χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η επιλογή του ονόματός της για την Eurovision 2019 έδωσε μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση στους Αρμένιους οπαδούς. Η ίδια σχολίασε το γεγονός αυτό ως εξής:

Είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλη την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη από εμένα για αυτή τη μοναδική ευκαιρία. Με μια λέξη μου φαίνεται δύσκολο να περιγράψω πώς αισθάνομαι. Στην πραγματικότητα, είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά παράλληλα, εξακολουθώ να σκέφτομαι πόσο υπεύθυνο θα είναι για εκατομμύρια θεατές να εκπροσωπούν ολόκληρο το έθνος. Το ποσό της ευθύνης είναι πολύ υψηλό. Παρ ‘όλα αυτά, θα κάνω το καλύτερό μου για να πάρω τη μέγιστη ευχαρίστηση από την ένταση σε κάθε στιγμή.»

Έχει παίξει το όνομα της Srbuk για τον διαγωνισμό και παλαιότερα;

Εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια, όταν πλησιάζει ο καιρός για τις πρώτες ανακοινώσεις για την Eurovision ομολογώ πως ο κύκλος μου και οι θαυμαστές μου, μου έστελναν άπειρα μηνύματα να συζητήσω με το κρατικό κανάλι για το θέμα της εκπροσώπησης. Φυσικά υπήρχαν και άλλα ονόματα στο τραπέζι, αλλά η κίνηση αυτή με συγκινούσε ιδιαίτερα. Η Eurovision είναι κάτι που επιθυμούσα και μ’ αρέσει. Χαίρομαι που φέτος, ήρθε αυτή η ώρα και για εμένα»

Πως θα προκύψει το τελικό τραγούδι και ποια η άποψη της ίδιας της Srbuk γι’ αυτό;

Πάνω απ’ όλα θέλω το τραγούδι μου να είναι hit, να έχει τα φόντα να γίνει επιτυχία στις χώρες που χτίζω τα βήματα της καριέρας μου και – μακάρι – και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα με ενδιέφερε να είναι εύκολο για τη μνήμη του κόσμου, να το θυμούνται εύκολα δηλαδή, και φυσικά να είναι κοντά στο στυλ και την προσωπικότητά μου. Θα ήθελα να προσκαλέσω όλους τους ενδιαφερόμενους συνθέτες και στιχουργούς να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στο selection@armtv.com πριν τις 10 Ιανουαρίου 2019. Να δώσουν βάση, να βάλουν όλη τους την έμπνευση και να είναι απόλυτα δημιουργικοί διότι το τραγούδι σε αυτόν τον διαγωνισμό είναι το Α και το Ω.»

Στις αρχές του μήνα, το NEWS.am STYLE προσέγγισε και τους αρχηγούς της Αρμενικής αποστολής για τη Eurovision Anushik Ter-Ghukasyan και David Tserunyan προκειμένου να σχολιάσουν την εσωτερική απόφαση της κρατικής τηλεόρασης, στον διαγωνισμό η Αρμενία να εκπροσωπηθεί από την Srbuk. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κρατική Τηλεόραση διαλέγει τον εκπρόσωπο της χώρας μέσω εσωτερικής επιλογής. Το “Depi Evratesil” είναι ένα format που χρησιμοποιήθηκε δύο χρονιές (2017, 2018) και είναι ένα μακροσκελές πρόγραμμα το οποίο θέλει προετοιμασία μήνες πριν. Για να γλυτώσουμε χρόνο και παράλληλα να ξοδέψουμε ώρες και ενέργεια στην πιο άρτια προετοιμασία της συμμετοχής, επιλέξαμε φέτος να κάνουμε απευθείας ανάθεση στην Srbuk, η οποία θεωρείται από πολλούς (επαγγελματίες και μη) ως εξαιρετική πρόταση για τον θεσμό της Eurovision. » σχολίασε ο David.

Εδώ και δύο χρόνια, το όνομα της Srbuk ανακυκλωνόταν τρελά στις συζητήσεις για τον διαγωνισμό της Eurovision. Οι fans την θέλουν σαν τρελοί, φωνητικά η ίδια είναι άψογη, έχει ενέργεια στη σκηνή, έχει καλλιτεχνικό attitude και όλοι αυτοί οι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην απόφαση της κρατικής τηλεόρασης» τονίζει η Anoushik.

Τέλος, η παραγωγός του armpublictv και υπεύθυνη της Αρμενικής αποστολής, δήλωσε πως έχει συνεργαστεί ξανά στο πρόσφατο παρελθόν με την Srbuk και έμεινε έκπληκτη με την συνέπεια και την πειθαρχία της. Ακόμη και αυτό έπαιξε ρόλο, όπως παραδέχεται, στην τελική απόφαση. Η ίδια η Anushik Ter-Ghukasyan δηλώνει βαθύτατα ικανοποιημένη που η κρατική τηλεόραση δέχεται από τώρα τόσο θερμά και ενθαρρυντικά μηνύματα για την Srbuk και για το που συμπίπτουν οι επιθυμίες του φορέα με αυτές του κόσμου.

Η κρατική τηλεόραση της Αρμενίας όσον αφορά τον διαγωνισμό της Eurovision δηλώνει πως τώρα βρίσκεται στο πιο σημαντικό στάδιο: αυτό της επιλογής του τραγουδιού. Οι ενδιαφερόμενοι συνθέτες έχουν περιθώριο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2019 να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο selection@armtv.com. Οι προϋποθέσεις είναι γνωστές: Τα υποψήφια τραγούδια δεν θα πρέπει να ξεπερνάνε σε διάρκεια τα τρία λεπτά, δεν πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει δημόσια πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, δεν θα πρέπει να αποτελούν  προπαγάνδα ή διαφήμιση οποιουδήποτε οργανισμού ή προϊόντος ενώ μπορούν να είναι γραμμένα σε οποιαδήποτε γλώσσα, με πιο επιθυμητές την Αρμενική και την Αγγλική. Φυσικά, οι στίχοι δεν θα πρέπει να έχουν πολιτικά μηνύματα, να είναι προσβλητικοί και σε ανάρμοστη γλώσσα.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Αρμενίας στη Eurovision 2019! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ